07.02.11
22:49
Скоро си купих няколко пакетчета от тази стевия.
Слагам я в чай, овес, кисело мляко... няма и помен от горчивина. Вероятно и тази на Now е добра.
казано от kalinkooo ooo на 07.02.11, 21:57:
На мен ми препоръчаха тази http://biozona.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=30&products_id=174&zenid=919da07589166e58a0a9dc733295a252
Тази съм ползвала и аз, както и течния вариант на същата фирма. :)
Привет :) Времето е разкошноо и така мотивира за какво ли не :P За съжаление обаче днес денят ми бе развален, след като установих, че откакто съм на НВД съм качила 2 килограма... :( Възможно ли е режимът да има обратен ефект?
Мнението беше редактирано от kalid на 08.02.11 15:00.
Ух... дълъг ден беше,с доста задачки и много разтоварваща тренировка :) Изводите в края на деня са: 1) вместо надолу, съм 2 килограма нагоре
2) спирам овесените ядки, защото ми издуват стомаха адски много и усещането през целия ден е много неприятно :( Чувствам се доста объркана, главно заради тези 2 килца.
По- добре спри да се качваш на кантара, просто се храни правилно и спортувай. И при мен се получи нещо такова първия месец когато започнах да посещавам фитнеса. Сега съм с два килограма повече но всички дрехи са ми широки, при условие, че съм сигурна, че едва ли спортувам правилно / имам много какво да уча/ а за храната се старая но и там имам какво да уча. Смятам че кантара трябва да се забрани със закон, хахах.
Нещо много ти е разхвърляна храната из постовете и не мога да преценя как се храниш. Причината да си с 2 кг отгоре може да се дължи на храната, нейните количества и състав. Сигурна ли си, че не ядеш повече, отколкото изразходваш? Аз като бях на НВД свалях, но тогава следях калориите и винаги бях на ОКБ. Знам как влияе на психиката това да видиш на кантара, че си с 2 кг отгоре при условие, че си се надявала да си в минус. Тук вече опира до познаване на много тънки детайли: тяло, защо, как и т.н. Накратко: без паника. Направи си дневника малко по-подреден, плийз :) .
казано от ina_V_ на 09.02.11, 08:58:
По- добре спри да се качваш на кантара, просто се храни правилно и спортувай. И при мен се получи нещо такова първия месец когато започнах да посещавам фитнеса. Сега съм с два килограма повече но всички дрехи са ми широки, при условие, че съм сигурна, че едва ли спортувам правилно / имам много какво да уча/ а за храната се старая но и там имам какво да уча. Смятам че кантара трябва да се забрани със закон, хахах.
Аз ходя на фитнес много отдавна, не ходя от седмица или месец, така че причината е в режима и вероятно начина ми на хранене :) А това за кантара го подкрепяяяям :D
казано от Мария Никифорова на 09.02.11, 09:23:
Нещо много ти е разхвърляна храната из постовете и не мога да преценя как се храниш. Причината да си с 2 кг отгоре може да се дължи на храната, нейните количества и състав. Сигурна ли си, че не ядеш повече, отколкото изразходваш? Аз като бях на НВД свалях, но тогава следях калориите и винаги бях на ОКБ. Знам как влияе на психиката това да видиш на кантара, че си с 2 кг отгоре при условие, че си се надявала да си в минус. Тук вече опира до познаване на много тънки детайли: тяло, защо, как и т.н. Накратко: без паника. Направи си дневника малко по-подреден, плийз :) .
Ето обяснявам :) Храня се около 4-5 пъти на ден. Моят ОКБ е 1678.68, аз съм го смятала минус 500, а не минус 300, защото и това е вариант. Съобразявам храната си с ОКБ, но единствения вариант е да се храня по-малко, а не повече... хаха. Въглехидратите, които трябва да приемам на ден са 57 грама, защото толкова тежа. Ето и едно примерно меню за деня:
Закуска: 50 гр. многозърнест хляб “100 Зърна” + яйце + 40 гр. сирене
Втора закуска: плод
Обяд:150-200 гр пилешко на скара + 200 гр броколи или салата + 50 гр сирене
Следобедна закуска(евентуално): 50 гр сурови бадеми
Понякога се пада след тренировка, тогава хапвам пак плод.
Вечеря: 100-150 гр месо + 100 гр гъби или салата.
Това са около 1700kkal, при ОКБ 1678.68 , мисля че е добре.
Ако случайно огладнея след вечеря пийвам чаша прясно мляко или си хапвам млко кисело мляко. В общи линии така се храня, до вчеря хлябът в закуската бе заместван от овесени ядки, но се отказах от тях, защото много ми издуват корема. Пия около 2 литра вода на ден. Надявам се да съм билас изчерпателна. :)
До колкото разбирам, може и да греша, но ти тренираш кардио тренировка, не е ли по -добре да тренираш с тежести за цялото тяло. Не че аз съм корифей в тази област, но тук наистина има хора които могат да ти помогнат много. Желая ти успех и ще ти следя дневника
казано от ina_V_ на 09.02.11, 10:21:
До колкото разбирам, може и да греша, но ти тренираш кардио тренировка, не е ли по -добре да тренираш с тежести за цялото тяло. Не че аз съм корифей в тази област, но тук наистина има хора които могат да ти помогнат много. Желая ти успех и ще ти следя дневника
Не, правя силови упражнения, но напоследък по-малко, не съм ги спряла, просто съм ги намалила, защото особено мускулите на краката, ми се подуват ужасно много.
Да се похваля, днес бях да плувам и сега се чувствам прекрасно :) За съжаление на обяд успях да хапна много мъничко, но това е инцидент. Прави са хорта, че плуването и тичането са ключът към успеха в борбата с килограмите, а и са като чели най-разтоварващите физически занимания :)
Какво според вас е най-ефикасно в борбата с мазнинките- бягане, плуване или фитнес, а може би съчетание от всичко? :)
10.02.11
07:13
казано от kalinkooo ooo на 09.02.11, 22:05:
Какво според вас е най-ефикасно в борбата с мазнинките- бягане, плуване или фитнес, а може би съчетание от всичко? :)
Хранителен режим с отрицателен калориен баланс + силови тренировки. Като допълнителна опция може да се добави и кардио, независимо какво е то - плуване, бягане, ходене....търкаляне по гръб :D
казано от ProXxX на 10.02.11, 07:13:
казано от kalinkooo ooo на 09.02.11, 22:05:
Хранителен режим с отрицателен калориен баланс + силови тренировки. Като допълнителна опция може да се добави и кардио, независимо какво е то - плуване, бягане, ходене....търкаляне по гръб :D
Това с търкалянето ми хареса :D само че ми е мноооого трудно в движение да ги смятам тия калории, дайте някъв съвет как да улесня сметките, че тва си е мъчение... :(
Има един сайт, който има ел.калкулатор /не знам до колко е верен/ , нанасяш си данните и какво си яла през деня като грамажи и той ти го смята но не ми дава тук да го напиша, явно има някакви ограничения, ако искаш напиши някакъв имейл.
10.02.11
16:38
Те сметките са си лесни като цяло, но преди това трябва да си прекарал известно време над електронната везна. Аз от 4 месеца, всеки божи ден, смятам всяка хапка, която слагам в устата си. Сега като видя определени храни и на око преценявам и смятам на ум от какво и колко да си хапна. Е става въпрос за най-масовите храни, но все пак...Пък и не знам какво точно имаш в предвид за по-лесно смятане. Как по-лесно да си сметнеш колко си яла за деня, или колко трябва да ядеш за деня? :)
казано от ProXxX на 10.02.11, 16:38:
Те сметките са си лесни като цяло, но преди това трябва да си прекарал известно време над електронната везна. Аз от 4 месеца, всеки божи ден, смятам всяка хапка, която слагам в устата си. Сега като видя определени храни и на око преценявам и смятам на ум от какво и колко да си хапна. Е става въпрос за най-масовите храни, но все пак...Пък и не знам какво точно имаш в предвид за по-лесно смятане. Как по-лесно да си сметнеш колко си яла за деня, или колко трябва да ядеш за деня? :)
колко съм яла за деня :)
10.02.11
17:07
Ще ти отговоря на ЛС ;)