И такаа,време е и за моя дневник :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Скоро си купих няколко пакетчета от тази стевия.
Слагам я в чай, овес, кисело мляко... няма и помен от горчивина. Вероятно и тази на Now е добра.

08.02.11
07:43

казано от kalinkooo ooo на 07.02.11, 21:57:

На мен ми препоръчаха тази http://biozona.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=30&products_id=174&zenid=919da07589166e58a0a9dc733295a252

Тази съм ползвала и аз, както и течния вариант на същата фирма. :)

08.02.11
13:27

Привет :) Времето е разкошноо и така мотивира за какво ли не :P За съжаление обаче днес денят ми бе развален, след като установих, че откакто съм на НВД съм качила 2 килограма... :( Възможно ли е режимът да има обратен ефект?

Мнението беше редактирано от kalid на 08.02.11 15:00.

08.02.11
21:56

Ух... дълъг ден беше,с доста задачки и много разтоварваща тренировка :) Изводите в края на деня са: 1) вместо надолу, съм 2 килограма нагоре
2) спирам овесените ядки, защото ми издуват стомаха адски много и усещането през целия ден е много неприятно :( Чувствам се доста объркана, главно заради тези 2 килца.

09.02.11
08:58

По- добре спри да се качваш на кантара, просто се храни правилно и спортувай. И при мен се получи нещо такова първия месец когато започнах да посещавам фитнеса. Сега съм с два килограма повече но всички дрехи са ми широки, при условие, че съм сигурна, че едва ли спортувам правилно / имам много какво да уча/ а за храната се старая но и там имам какво да уча. Смятам че кантара трябва да се забрани със закон, хахах.

09.02.11
09:23

Нещо много ти е разхвърляна храната из постовете и не мога да преценя как се храниш. Причината да си с 2 кг отгоре може да се дължи на храната, нейните количества и състав. Сигурна ли си, че не ядеш повече, отколкото изразходваш? Аз като бях на НВД свалях, но тогава следях калориите и винаги бях на ОКБ. Знам как влияе на психиката това да видиш на кантара, че си с 2 кг отгоре при условие, че си се надявала да си в минус. Тук вече опира до познаване на много тънки детайли: тяло, защо, как и т.н. Накратко: без паника. Направи си дневника малко по-подреден, плийз  :) .

09.02.11
10:00

казано от ina_V_ на 09.02.11, 08:58:

По- добре спри да се качваш на кантара, просто се храни правилно и спортувай. И при мен се получи нещо такова първия месец когато започнах да посещавам фитнеса. Сега съм с два килограма повече но всички дрехи са ми широки, при условие, че съм сигурна, че едва ли спортувам правилно / имам много какво да уча/ а за храната се старая но и там имам какво да уча. Смятам че кантара трябва да се забрани със закон, хахах.

Аз ходя на фитнес много отдавна, не ходя от седмица или месец, така че причината е в режима и вероятно начина ми на хранене :) А това за кантара го подкрепяяяям :D

09.02.11
10:20

казано от Мария Никифорова на 09.02.11, 09:23:

Нещо много ти е разхвърляна храната из постовете и не мога да преценя как се храниш. Причината да си с 2 кг отгоре може да се дължи на храната, нейните количества и състав. Сигурна ли си, че не ядеш повече, отколкото изразходваш? Аз като бях на НВД свалях, но тогава следях калориите и винаги бях на ОКБ. Знам как влияе на психиката това да видиш на кантара, че си с 2 кг отгоре при условие, че си се надявала да си в минус. Тук вече опира до познаване на много тънки детайли: тяло, защо, как и т.н. Накратко: без паника. Направи си дневника малко по-подреден, плийз  :) .

Ето обяснявам :) Храня се около 4-5 пъти на ден. Моят ОКБ е 1678.68, аз съм го смятала минус 500, а не минус 300, защото и това е вариант. Съобразявам храната си с ОКБ, но единствения вариант е да се храня по-малко, а не повече... хаха. Въглехидратите, които трябва да приемам на ден са 57 грама, защото толкова тежа. Ето и едно примерно меню за деня:

Закуска: 50 гр. многозърнест хляб “100 Зърна” + яйце + 40 гр. сирене
Втора закуска: плод
Обяд:150-200 гр пилешко на скара + 200 гр броколи или салата + 50 гр сирене
Следобедна закуска(евентуално): 50 гр сурови бадеми
Понякога се пада след тренировка, тогава хапвам пак плод.
Вечеря: 100-150 гр месо + 100 гр гъби или салата.
Това са около 1700kkal, при ОКБ 1678.68 , мисля че е добре.

Ако случайно огладнея след вечеря пийвам чаша прясно мляко или си хапвам млко кисело мляко. В общи линии така се храня, до вчеря хлябът в закуската бе заместван от овесени ядки, но се отказах от тях, защото много ми издуват корема. Пия около 2 литра вода на ден. Надявам се да съм билас изчерпателна. :)

09.02.11
10:21

До колкото разбирам, може и да греша, но ти тренираш кардио тренировка, не е ли по -добре да тренираш с тежести за цялото тяло. Не че аз съм корифей в тази област, но тук наистина има хора които могат да ти помогнат много. Желая ти успех и ще ти следя дневника

09.02.11
10:31

казано от ina_V_ на 09.02.11, 10:21:

До колкото разбирам, може и да греша, но ти тренираш кардио тренировка, не е ли по -добре да тренираш с тежести за цялото тяло. Не че аз съм корифей в тази област, но тук наистина има хора които могат да ти помогнат много. Желая ти успех и ще ти следя дневника

Не, правя силови упражнения, но напоследък по-малко, не съм ги спряла, просто съм ги намалила, защото особено мускулите на краката, ми се подуват ужасно много.

09.02.11
19:13

Да се похваля, днес бях да плувам и сега се чувствам прекрасно :) За съжаление на обяд успях да хапна много мъничко, но това е инцидент. Прави са хорта, че плуването и тичането са ключът към успеха в борбата с килограмите, а и са като чели най-разтоварващите физически занимания :)

09.02.11
22:05

Какво според вас е най-ефикасно в борбата с мазнинките- бягане, плуване или фитнес, а може би съчетание от всичко? :)

казано от kalinkooo ooo на 09.02.11, 22:05:

Какво според вас е най-ефикасно в борбата с мазнинките- бягане, плуване или фитнес, а може би съчетание от всичко? :)

Хранителен режим с отрицателен калориен баланс + силови тренировки. Като допълнителна опция може да се добави и кардио, независимо какво е то - плуване, бягане, ходене....търкаляне по гръб :D

10.02.11
12:44

казано от ProXxX на 10.02.11, 07:13:

казано от kalinkooo ooo на 09.02.11, 22:05:

Хранителен режим с отрицателен калориен баланс + силови тренировки. Като допълнителна опция може да се добави и кардио, независимо какво е то - плуване, бягане, ходене....търкаляне по гръб :D

Това с търкалянето ми хареса :D само че ми е мноооого трудно в движение да ги смятам тия калории, дайте някъв съвет как да улесня сметките, че тва си е мъчение... :(

10.02.11
13:28

Има един сайт, който има ел.калкулатор /не знам до колко е верен/ , нанасяш си данните и какво си яла през деня като грамажи и той ти го смята но не ми дава тук да го напиша, явно има някакви ограничения, ако искаш напиши някакъв имейл.

Те сметките са си лесни като цяло, но преди това трябва да си прекарал известно време над електронната везна. Аз от 4 месеца, всеки божи ден, смятам всяка хапка, която слагам в устата си. Сега като видя определени храни и на око преценявам и смятам на ум от какво и колко да си хапна. Е става въпрос за най-масовите храни, но все пак...Пък и не знам какво точно имаш в предвид за по-лесно смятане. Как по-лесно да си сметнеш колко си яла за деня, или колко трябва да ядеш за деня? :)

10.02.11
17:00

казано от ProXxX на 10.02.11, 16:38:

Те сметките са си лесни като цяло, но преди това трябва да си прекарал известно време над електронната везна. Аз от 4 месеца, всеки божи ден, смятам всяка хапка, която слагам в устата си. Сега като видя определени храни и на око преценявам и смятам на ум от какво и колко да си хапна. Е става въпрос за най-масовите храни, но все пак...Пък и не знам какво точно имаш в предвид за по-лесно смятане. Как по-лесно да си сметнеш колко си яла за деня, или колко трябва да ядеш за деня? :)

колко съм яла за деня :)

Ще ти отговоря на ЛС ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1