06.02.11
18:44
За жалост ми се налага да пусна и такава тема.
Та, чисто и просто преди 2-3 седмици, докато си седях на компютъра ме заболя кръста.Одеве слязох да мазето да кача дърва и като дигнах кофата почувствах силна болка точно там, където се намира дясния хълбок.И сега продължава болката, но по-слабо.
Имах същият проблем.Пробвай с някое мазило, на мен ми помогна fastum gel!
По-здрави!
Аз ставам сигурно банален, щото няколко пъти го пиша тук и там- леглото как ти е? Има голяма вероятност от него да идват проблемите- за всеки случай може да оставиш 1-2 седмици кръста да почине. При мен миналата година имаше болки в кръста още преди да почна да тренирам, след това също- оправих си лелото и за няколко седмици напълно отшумяха. Инак мазило може да ускори подобрението. :)
Леглото ми е както е от няколко години насам, но от известно време почнаха да искачат пружини от всякъде.Иначе аз от 2-3 седмици не съм правил нито клек, нито тяга.
06.02.11
22:05
Не знам дали съм те разбрал правилно, но ще споделя моя проблем. При мен се получава нещо подобно (или същото) , схваща ми се гърба в ляво или дясно и доста боли, а и е имало случаи направо да ми затруднява дишането. Минава за 4-5 дена като го мажа с разни кремове и се получава 3-4 пъти годишно.Най-често съм забелязал се получава когато има големи температурни амплитуди. Случвало ми се е да ям наведен направо от тавата супер гладен и баммм схваща се гърба и съм до там :D :D.
06.02.11
22:08
На мен ми се е случвало като си легна на кревата и при определено положение като легна да ме заболи кръста. Един път го разгревах добре и като се завъртях ме заболя на същото място. Сигурно на мен ми е от кревата. :(
06.02.11
22:16
Аз първо си мислех, че е от крънчовете или от лицевите на успоредката, но най-вероятно е от кревата ми.
06.02.11
22:22
Четох някаде ,че става и от некачествени загрявки.Имам 1 приятел ,като идва с мене да тренира изобщо не загрява и се оплаква от болки в кръста.Аз лично сам нямал/нямам такъв проблем.
И от това не е.
Интерестното е това, че просто ей така от нищото ме заболя в началото, а одеве от кофа с дърва не повече от 10 кг.
За няколко години секнах 2-3 пъти кръста си. Вече ме боли хронично и се наложи да се научих да го пазя. Преди тренировка, в която правя крака или гръб, го загрявам с най-малко 3 серии хиперекстензии. След това, когато клякам или греба или правя тяга, започвам с малко килограми и правя повече серии, докато не стигна до желана тежест и повторения, но вече с максимално подготвен кръст.
Да не чуе дявола, както се казва, но от известно време нямам никакви проблеми и се чувствам много добре, а тренирам на максимални обороти. Разбира се, внимавам в тежестта, но така е по-добре, защото съм спокоен, че няма да си причиня повече такава болка.
Та...остави го да почине малко, мажи го с всякакви такива мазила и се учи да го пазиш и подготвяш за тренировка, в която участва активно!
Мнението беше редактирано от Randy на 06.02.11 23:26.