HOME-MADE ЛЕЖАНКА ПОМОЩ!

09.02.11
20:34

Здрасти момчета. Последния месец прекарах с едни авери в майсторене на лежанка. Мисля че се получи доста добре за бюджета който имахме; ето и една снимка по- късно ще кача още. Самоче възникна проблем - лоста е куха тръба, а имаме само 10 диска по 2,5кг общо = 30кг. Сигурно се досещате, че това е прекалено леко и за това се обръщамм към вас да дадете някоя идея за утежняване да стане поне 60-70кила. Един приятел инжинер ми каза ,че 2 диска по 15 кила ша излязат някъде около 70-80лв. и трябва да мислим алтернативни начини.

GU

09.02.11
21:00

браво не е лоша лежанката,отиди по пунктовете за изкупуване на желязо там може да се намерят хубави неща,аз навремето от такъв пункт си купих лагери от танк,те бяха по 6 и по 8 кг и някакви тежки дискове на които трябваше да се правят дупки по 25 кг беше единия,разходи се по пунктувете

09.02.11
21:06

Да те питам ако намеря с какво моа да ги продуп4а тия дискове (външен диаметър 3см), направо на някой стругар ли да ги дам :?

09.02.11
22:22

Може да потърсиш и накладки за кола или джанти, те също биха свършили работа. :)

GU

09.02.11
22:30

да на стругар ще ги дадеш,не джантата е много обемна търси нещо по малко

10.02.11
09:28

Лежанката е доста висока (поне така изглежда), ако е така ще е много неудобна. Не е трудно да се преработи ако се наложи, дори тук във форума имаше размерите, но сега не ми се търси, можеш да го направиш и сам. Тежести навремето си правихме от олово взето от акумулатори, оловото е с около 50% по-тежко от желязото и се получават добри тежести. За калъп може да се ползва издълбана тухла Ютонг, тенекиени кутии от маслини или зехтин, стари тенекиени кофи, тенжери формовъчна пръст и т.н. Предварително се мери количеството, което ще се топи за да можеш да постигнеш точните килограми. Топенето задължително се извършва навън като се внимава да не се вдишват изпаренията от стопеното олово, понеже са токсични.

10.02.11
10:21

А какъв е смисала от това ? Искам да кажа едва ли една лежанка да замести всички уреди в фитнеса за какво я направихте ?
Ако е просто да си убиете времето ще го разбера но за нещо друго ми изглежда доста странна идея.

10.02.11
12:25

казано от Anatoli Ivanov на 10.02.11, 10:21:

А какъв е смисала от това ? Искам да кажа едва ли една лежанка да замести всички уреди в фитнеса за какво я направихте ?
Ако е просто да си убиете времето ще го разбера но за нещо друго ми изглежда доста странна идея.

Затварят единствената зала за около 5-6 месеца за обновление и няма къде да се тренира. Освен лежанката и лоста има 2 дъмбела които стават макс 20кила. Имам и направен лост и мога да си изпълнявам почти всички упражнения, поне доката пак отворят залата. Само незнам къде ша си правя кофичките...

10.02.11
12:26

Ето още една снимка:
П.С. На истина е малко височка..

10.02.11
12:37

казано от Anatoli Ivanov на 10.02.11, 10:21:

Е, смисъл има - все пак се почва отнякъде. Веднага давам пример:

Аз в началото си купих само крив лост и дъмбели + малко тежести за вкъщи ... и от 3 тренировки във фитнеса преместих 1 вкъщи. После купих прав лост с още тежести. Постепенно се сдобих и с лежанка - втора ръка и накупих още тежести. Остана само 1 тренировка във фитнес тогава ... После дойде лоста за набиране, още тежести и боксов чувал. В момента силовите тренировки си ги правя единствено и само вкъщи.
Мисълта ми е, че не всеки може да си позволи от самото начало да се сдобие с цял домашен фитнес, особено ако няма и финанси и дебне за евтини тежести, майстори разни неща и тн :)

Иначе по темата:
Лежанката изглежда добре, но и на мен ми се вижда висока, а това си е доста неприятно - моята е висока и се налага да слагам дисокве, кашони или нещо от сорта под петите. Ако все още може да се коригира ще е добре, ако не - един наплънен яко нашон под петите (е то зависи и колко се високи де).

За тежестите - един приятел закачаше туби от минерална вода пълни с пясък, но е много рисково заради инерцията, не бих го препоръчал, по скоро търси по пунктовете, както бяха казали преди мен. Не знам какви са ти финансите, ама може и да дебнеш и тука из форума - има понякога за 2 кинта (че даже и по-малко) на кило оферти за тежести. Ако сте няколко души спестете някой лев и се сдобивате с хубави дискове.
Иначе имаше и тема тук във форума как се правят тежести от арматура и цимент. Един приятел си беше правил преди години и станаха доста добре, но имаше минус - след време запчонаха да се ронят (може би е било заради неговото “изпълнение”).

10.02.11
15:31

Това че лежанката е висока има и предимства - можеш да правиш хиперекстензии и мечка на нея.
И моята е правена умишлено по висока и правя сумати упражнения на нея.

10.02.11
15:39

казано от roki2002 на 10.02.11, 15:31:

Това че лежанката е висока има и предимства - можеш да правиш хиперекстензии и мечка на нея.
И моята е правена умишлено по висока и правя сумати упражнения на нея.

Мда, не бях поглеждал от тази гледна точка :) А как се спряваш при лег - какво използваш за под петите - дай акъл.

10.02.11
17:07

Самата рамка на  лежанката е направена от тръби и си качвам краката на тях.Нещо не мога сега да кача снимки но си спомням че бях качвал в темата  “Уреди за домашния фитнес”. Виж там. Лежанката има успоредка и лост за набиране.

11.02.11
12:36

Аз не бих рискувал да вдигам на нещо подобно.
А и този винкел между 2 те рамена на които стои щангата е нещо ужасно.
По-дообре да я беше направил тясна, така има да си прещипваш ръцете, да си е ... маата.

11.02.11
13:21

Home made (forest made!) ;)

Мнението беше редактирано от Vic на 11.02.11 13:25.

11.02.11
17:40

АХхаАХ nice one, Vic ;)

11.02.11
23:31

Ето днес малко подобрение - вече може да се прави и на пуло-лег. Верно е много широка стойката на лоста, но вече няма как да се разваля всичко го заварихме, а заварчика не е в града вече. Мисля да си купя по-дълъг лост па и ръцете са ми дълги :D

12.02.11
09:23

Няма ли да се хлъзгаш така.Май ще трябва да е завъртиш обратно за да се подпираш с крака на стената

12.02.11
10:24

ахахх секси лостче :D

12.02.11
18:57

Ами ако ти е куха тръбата може да и пъхнеш вътре едно арматурно желязо и да го завариш , евтино е 1лв на килограм но пък за стандартен лост 2.20 само 4.5 кг тегло ще вдигне . Аз така направих . Но лоста ше е по стабилен , кофички на 2 стола :) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1