Помощ за начинаещия ?

Аз съм на 16 години,53 кила и съм 167 сантиметра висок.До сега съм правил лицеви опри и коремни преси в продължение на 5 месеца за да си поддържам една добра изчистена форма.Искам да почна по сериозно със правилно хранене и фитнес програми.На ясно съм какво трябва да правя с храненията и упражненията.Прочетох толкова много теми в форума, че се обърках тотално.Ако някой може да ми каже някоя програма която ще е добре за мен да я сподели :) Искам тренировката ми да е след обяд към 7 часа така ще ми е перфектна . Благодаря ви предварително :)

ED

10.02.11
23:37

Първия един месец поработи върху тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa#axzz1DFHWhIfv .,. за храненето приемай повече белтъци и въглехидрати на ден. Пий мляко и наблягай на млечните изделия, яж варени яйца, царевица, картофи, ориз, пиле, ядки, сирене, кашкавал, риба, овесени ядки, банани, ябълки, круши .. има и други но това са най - важните. За правилно хранене погледни тук : http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Аз не съм баш начинаещ ... имам добре оформен бицепс,трицепс,рамо гърдите са ми оформени имам преса , ако можеш да ми кажеш нещо по сериозно свепак не съм някакъв съвсем хилав ..

Това че си релефен не означава, че си прекалено як да започнеш такава ” хилава ” програма. Всеки разумен начинаещ е започвал по този начин, дебел, слаб, защо пък ти да си изключение ? :) Сигурно ти се иска да станеш здравеняк, но това става с постоянство и достатъчно време. @Edu е прав, давай по тази програма 3-4 седмици и тогава ще му мислим за по-тежка ;)

11.02.11
10:57

Да 53 кила никак не си хилав, това че си релефен не те прави професионалист има си хора който по натура са такива тренирай по тази програма която ти е дадена по горе.

Добре но ще заменя скрипеца с набирания на лост . Понеже нямам всеоще скрипец имам но имам свичко останало . Аз не живея на населено място където има фитнес зала но си имам всичко .

ED

11.02.11
14:27

Ти каза “Искам да почна по сериозно със правилно хранене и фитнес програми” и ние си помислихме, че имаш достатъчно време, за да отделиш поне 1,2 часа в фитнес залата .. в домашни условия е много по - трудно да станеш здрав отколкото в фитнеса. Според мен трябва поне 3-4 седмици да работиш над тази програма и тогава да я сменяш, защото тялото ти трябва да свикне с натоварването, колкото и да си здрав, широк, голям пак може да имаш 10% сила от моята или на който и да е било, брат не се подвеждай по - това, че като си 2 метра на метър ще си по здрав, според мен трябва да тренираш повечко за маса и сила, а не за релеф, затова ти даваме тази програма. Аз ям по 6 яйца на ден и си ги деля на главните хранения, сутрин 2, на обяд 2 и вечер 2 яйца, също така като ядеш гледай много, много да не се разхождаш или да ставаш от масата, защото все пак гориш калорий и хабиш енергия, храната ти минава през стомаха и след това изчезва, стой мирно и яж. Като каза това се сетих за един приятел XIXII :D .. да натрупа маса си счупи крака и постоянно стое на едно място, но качи ! Е не казвам да си чупиш крака, но докато ядеш гледай да не се движиш прекалено много от необходимото. Ако имаш още въпроси питай, но също така 53 кила си, на 16 си, 167 см висок .. трябва да трупаш бая маса според мен, поработи върху тази програма, но ако имаш по - голяма физическа готовност тренирай ако искаш 2 седмици по - тази програма и я сменяй, питай ще ти намерим някаква за маса или разгледай форумчето.

не схащаш че не е домашни условия ,а е като фитнес зала имам всичко като в фитнес зала само нямам скрипец закво да си давам парите за да ходя на фитнес като го имам у дома уредите са чисто нови , всякаш да си купиш чисто нова кола и да ходиш с такси ...

ED

11.02.11
23:11

Добре, казваме ти да работиш известно време по - тази програма, ако искаш се хвърляй на нещо по - сериозно, твой проблем, вече се изказахме.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1