Лаф моабет - том четвърти

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.05.11
14:53

казано от Vlado89 на 06.05.11, 14:27:

Бърз въпрос за бързи отговори :D След по-малко от 3 седмици заминавам на бригада в САЩи отсега мисля какъв стак да си спретна там :D Мислех си за Thermolife, 3-те продукта + азотния им бустер, разбира се плюс протеин и рибено масло. Други идеи ?

Чувал съм, че имат добри ветеринарни препарати :D :D :D

Можеш да се върнеш като истинско дЖивотно :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 06.05.11 14:53.

пускам си аз пичовски компютъра... опаа 35% от хард диска е амортизирал, не работи - работата е трагична към плачебна но имам интернет, скайп и ФЕЙСБУК... е не е ли готино :D

казано от kristiancho на 06.05.11, 15:07:

пускам си аз пичовски компютъра... опаа 35% от хард диска е амортизирал, не работи - работата е трагична към плачебна но имам интернет, скайп и ФЕЙСБУК... е не е ли готино :D

Не е готино. Просто си lucker! :) Отивай се изръсвай сега 70-100лв. за нов, че сегашния няма да издържи дълго. :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.05.11 15:17.

oф... ако зависеше от мен щях още сега ама нито давам аз парите ... а и винаги се разваля на празници... сега сигурно чак понеделник...

Тогава не изключвай компютъра, че може и да не запали :D

А как разбра, че 35% от диска не работи? :) Чува ли се виене, стържене или други странни звуци? :)

06.05.11
15:35

Току що и моя хард изчезна, след рестартиране на PC-то изобщо го нямаше като хардуер. Наложи се да разглобявам кутията да поразместя кабелите и за щастие тръгна без констатирани поражения.

казано от Valdis на 06.05.11, 15:35:

Току що и моя хард изчезна, след рестартиране на PC-то изобщо го нямаше като хардуер. Наложи се да разглобявам кутията да поразместя кабелите и за щастие тръгна без констатирани поражения.

Хах...Гергьов ден :D А т’ва с кабелите е много shit номер. И на мен ми се е случвало. Винаги съм се чудил как така от нищото, без да докосвам кутията се разместват или изкубват кабели. Мистика! :D

06.05.11
15:43

казано от Valdis на 06.05.11, 14:53:

казано от Vlado89 на 06.05.11, 14:27:

Бърз въпрос за бързи отговори :D След по-малко от 3 седмици заминавам на бригада в САЩи отсега мисля какъв стак да си спретна там :D Мислех си за Thermolife, 3-те продукта + азотния им бустер, разбира се плюс протеин и рибено масло. Други идеи ?

Чувал съм, че имат добри ветеринарни препарати :D :D :D

Можеш да се върнеш като истинско дЖивотно :D

Истинско говедо ще стана, ама барем ме пуснат на пазара за канибали, не ми се рискува... :D

HE

06.05.11
15:50

SATA контролерите се ебават. Надявам се си се приготвил психически за ново дъно :(

06.05.11
16:02

Може и някое кабелче да е заминало, мен ми се е случвало :)

06.05.11
17:08

казано от head_hunter на 06.05.11, 15:50:

SATA контролерите се ебават. Надявам се си се приготвил психически за ново дъно :(

По скоро го отдавам на високата влажност и не добро контактуване причинено от окисите, които се получават вследствие от влажния въздух.

06.05.11
17:10

Имам един приятел- смени 3 харда докато разбере, че дъното само решава, кога да засича хардовете... понякога работи с месеци, понякога неработи. Та дано не е дъно...

06.05.11
17:18

казано от Скота на 06.05.11, 17:10:

Имам един приятел- смени 3 харда докато разбере, че дъното само решава, кога да засича хардовете... понякога работи с месеци, понякога неработи. Та дано не е дъно...

Миналата година ми гръмна лаптопа, оказа се че е заминало почти всичко дъно, хард, рам, тъч пада и той не работи, още не съм тествал дисплея и СД-то, второто съм решил да си го направя външно. Впоследствие се оказа, че причината е заливане, лаптопа не е гръмнал на момента но от там е тръгнало, и досега никой не си признава, знам само че не съм аз и като се позамисля малко се оказва, че освен жената няма кой друг да е виновника, но тя отрича.

казано от ProXxX на 06.05.11, 15:34:

Тогава не изключвай компютъра, че може и да не запали :D

А как разбра, че 35% от диска не работи? :) Чува ли се виене, стържене или други странни звуци? :)

излезе ми тука Windows Recovery и там пише това (за 35% ) .. викнах един приятел много ги разбира да го преинсталира и той каза, че прост о не чете диска Буу-тута е прецакан... някой неща работят ( даже и игрите ) някой не... нямам декстоп, музика, картини.... звуци си има доста стържещи и дразнещи ама то не е от сега от доста време стъже... незнаех, че може да стане това.. и той ми каза, че според него е надраскан хард-а и ще трябва нов..

ПП: Да пробвам ли и аз с кабелите дееба  :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 17:46.

06.05.11
17:53

Валдис, как разбра, че е заливан- има лаптопи дето им се разлепва чипсета и от там се почва или южния мост и уж ги правят, ама файда после пак се скапват.

Кристияне, нещо не обесняваш как трябва мойто моче- ама свали си HD tune направи скан за bad sectors- толко лесно диск не се надира- иначе ако пука щрака и тн верно може да е пътник. Може да му се направи формат тотален, даже може и на ниско ниво и да крета още- ама пак казвам, че не е ясно какъв е случая- може и вирус да имаш.

нали се сещаш, че нищо не разбирам от това което казваш... :D трябва да сваля програма да го сканирам тъй ли.. ( харда ) впрочем сега нищо не стърже....

ПП: откъде да я сваля тази програма ?!

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 18:01.

06.05.11
18:04

http://www.hdtune.com/download.html ей от тука- направи скан и кажи какво е станало.

мерси ... живот, здраве и късмет и ще пиша след малко какво е станало :D

е сканира ама сега нищо не разбирам... излиза ми графика на сканирането с един куп менюта.. сканира С сега съм на D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 18:25.

P&

06.05.11
18:29

Предполагам ще ти покаже, ако има някакъв проблем :)

06.05.11
18:33

Не е това трябва да има за сканиране и излиза екран с много квадратчета и полека лека се пълнят в зелено- това сканиране трябва да направиш, ако някое от квадратчетата се оцвети в червено имаш bad sector там виж на health подменюто в програмата, че съм я позабравил, а я нямам на компа.

има тука едно меню Еrror Scan ...в него има с червено да се отбележи къде има Damaged а на картата го няма... с зелено има ОК и него го няма... цялата карта е сива което в легендата пише ‘’ =95мб’’ това ще рече, че е сканирало 95мб ли ?

а да Скот сега тръгна по план май :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 18:35.

Щом ти липсват файлове и издава звуци от много време, и да го сканираш и да не го сканираш е ясно, че имаш повредени сектори, които вече не стават за “четене”. Изход - нов хард. Ако държиш на старата си информация можеш да занесеш диска на специалист да се опита да я възстанови, но обикновено такива процедури са изключително скъпи.

06.05.11
18:36

Един хард почне ли да стърже, пиши го бегал, трябва да се вземат незабавни мерки за архивиране на информацията и да се подмени с нов. А за заливането разбрах след като свалих дъното с цел евентуално да го пращам за ремонт имаше голямо окисно петно от към страна на клавиатурата, просто няма какво друго да е, а за това, че не се е случило на момента съдя, по изчезването на тъч пада и невъзможноста да се открие повече и разни други хардуерни проблечета. Заливането е станало няколко есеца преди да гръмне.

не държа изобщо даже... щом е скъпо мога и без него :D

06.05.11
18:48

казано от ProXxX на 06.05.11, 18:34:

Щом ти липсват файлове и издава звуци от много време, и да го сканираш и да не го сканираш е ясно, че имаш повредени сектори, които вече не стават за “четене”. Изход - нов хард. Ако държиш на старата си информация можеш да занесеш диска на специалист да се опита да я възстанови, но обикновено такива процедури са изключително скъпи.

Ми не е ясно- може да му се губи инфо без да има бад сектори. Възстановяването става лесно принципно и има шанс да се възстанови голяма част от нещата, ако не и всичко- просто зависи колко работи са качени след това. R studio е много добър софтуер. Ама и ти и Валдис сте прави, че почне ли да стърже да се запазват нещата и най-много тоя хард да се ползва, като втори за не толкова важни неща.

Валдис, в такъв случай да щом има петно.

Кристияне, верно намери някой дето разбира приятел някой все трябва да имаш наблизо да погледне.

ами дойде едно момче да го преинсталира направо... но се оказа по-сериозно това... неможахме да пуснем и нета за да изтегли някоя програма като тази която ми каза да изтегля... и бяхме в задънена улица... казах му да не го бавя да тръгва, че има работа той ама сега пуснах нета някак си и ще пробвам сам... в момента пък не чувам никакви шумове и тракания... а преди сякаш чувах постоянно... пристъгва на няколко минути за малко

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 18:54.

06.05.11
18:55

Преинсталация върху скапан хард едва ли ще е успешна.

дори и не иска да прочете диска за преинсталиране...

Скот - помагай :D сканирах както ми каза... всичко е зелено демек е ОК ... сега имаш ли идея какво да правя ?!

06.05.11
20:12

Ами то ако е от чипсета или както при мен Sata контролера да е прецакан и то само единия, как да разбереш освен да пробваш с друг хард, аз незнам. Може и да е от харда, електрониката по него да се скапала, не е задължително да са самите плочи, или bad sectors. Играчка си е,  пробвай ако можеш харда на друг... ?!?

еми баш сега когато всеки е или на сбор или на маса къде да търся друг хард ... :) все пак Скота спомена нещо за възстановяване на инфото ( ако се отнасяше до моя случай де )

казано от kristiancho на 06.05.11, 18:56:

дори и не иска да прочете диска за преинсталиране...

1. Твърдия диск няма общо с четенето на CD-тата. Виж дали си настроил в BIOS-а да ти boot-ва от оптичното устройство.
2. Я влез в Save Mode да видиш дали ще има разлика по файловете.

ПС: Ако ти е пуснат System Restore пробвай да върнеш на някоя по-задна дата.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.05.11 20:30.

сори Прокс не чаткам изобщо какво говориш ... отностно настройките... първия път при преинстал нямаше проблем не е искало настройки и т.н. ... имам само Старт меню ако от там кажеш как да направя тея процедури които споменаваш :)

Рестартирай компютъра и още от началото цъкай F8…ще ти излезе един списък и сред него трябва да има Save Mode…цъкни върху чистото Save Mode и ще операционната система ще влезе в режим, който поддържа само базовите процеси т.е. уиндоуса ще ти изглежда калпав, но просто такъв е режима. Влез там и се разходи и потърси дали ще намериш липсващи папки. За да излезнеш от Save Mode просто рестартираш. Номера е просто да видиш дали ще има разлика евентуално ако операционната система се е скапала по някакъв необичаен начин или пък има вирус, който прави номера. Най-вероятно няма да има разлика, но пробвай.

А за другото щом не ти е ясно няма смисъл да ти обяснявам. По-добре викни някой, който има представа :)

е ама това с каква цел го правя Прокси... и да има разлика в файловете и да няма немога нищо да направя сигурно

Ще видиш дали е от операционната система или твърдия диск. Ако има разлика ще преинсталираш без да форматираш и ще си запазиш файловете. :)

ПС: С каква операционна система си м/у другото? Windows кой? :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.05.11 21:01.

значи ако има разлика ( липсват папки и т.н. ) трябва да се преинсталира просто а ако няма липсващи папки значи е от Харда ?! впрочем то и нито имам диск за преинсталиране ( отделно не чете дискове ) а и идея нямам как да преинсталирам ще чакам :)

ПП: Windows XP

ПП2: а и тези липсващи папки къде да ги търся - музика, филми, снимки да търся или ?! щото ако трябва да търся това направо ще се шашна от търсене ?! или да търся само в ‘’С’’ ( и да липсва папка абсурд да забележа аз в С съм влизал 5пъти през живота си ;дд)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 21:05.

казано от kristiancho на 06.05.11, 21:00:

значи ако има разлика ( липсват папки и т.н. ) трябва да се преинсталира просто а ако няма липсващи папки значи е от Харда ?! впрочем то и нито имам диск за преинсталиране ( отделно не чете дискове ) а и идея нямам как да преинсталирам

Ако няма липсващи папки и всичко е ок значи е от операционната система. Ако пак е същото най-вероятно е харда.

впрочем какъв е смисъла да бърникам в тези системи като и да е от Уиднуса и да е от Харда трябва да има специализирана намеса нали така ?! все пак чакам Скота с неговото R Studio

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1