Бърз въпрос за бързи отговори :D След по-малко от 3 седмици заминавам на бригада в САЩи отсега мисля какъв стак да си спретна там :D Мислех си за Thermolife, 3-те продукта + азотния им бустер, разбира се плюс протеин и рибено масло. Други идеи ?
Чувал съм, че имат добри ветеринарни препарати :D :D :D
Можеш да се върнеш като истинско дЖивотно :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 06.05.11 14:53.
06.05.11
15:07
пускам си аз пичовски компютъра... опаа 35% от хард диска е амортизирал, не работи - работата е трагична към плачебна но имам интернет, скайп и ФЕЙСБУК... е не е ли готино :D
06.05.11
15:15
пускам си аз пичовски компютъра... опаа 35% от хард диска е амортизирал, не работи - работата е трагична към плачебна но имам интернет, скайп и ФЕЙСБУК... е не е ли готино :D
Не е готино. Просто си lucker! :) Отивай се изръсвай сега 70-100лв. за нов, че сегашния няма да издържи дълго. :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.05.11 15:17.
06.05.11
15:29
oф... ако зависеше от мен щях още сега ама нито давам аз парите ... а и винаги се разваля на празници... сега сигурно чак понеделник...
06.05.11
15:34
Тогава не изключвай компютъра, че може и да не запали :D
А как разбра, че 35% от диска не работи? :) Чува ли се виене, стържене или други странни звуци? :)
Току що и моя хард изчезна, след рестартиране на PC-то изобщо го нямаше като хардуер. Наложи се да разглобявам кутията да поразместя кабелите и за щастие тръгна без констатирани поражения.
06.05.11
15:39
Току що и моя хард изчезна, след рестартиране на PC-то изобщо го нямаше като хардуер. Наложи се да разглобявам кутията да поразместя кабелите и за щастие тръгна без констатирани поражения.
Хах...Гергьов ден :D А т’ва с кабелите е много shit номер. И на мен ми се е случвало. Винаги съм се чудил как така от нищото, без да докосвам кутията се разместват или изкубват кабели. Мистика! :D
Бърз въпрос за бързи отговори :D След по-малко от 3 седмици заминавам на бригада в САЩи отсега мисля какъв стак да си спретна там :D Мислех си за Thermolife, 3-те продукта + азотния им бустер, разбира се плюс протеин и рибено масло. Други идеи ?
Чувал съм, че имат добри ветеринарни препарати :D :D :D
Можеш да се върнеш като истинско дЖивотно :D
Истинско говедо ще стана, ама барем ме пуснат на пазара за канибали, не ми се рискува... :D
06.05.11
15:50
SATA контролерите се ебават. Надявам се си се приготвил психически за ново дъно :(
SATA контролерите се ебават. Надявам се си се приготвил психически за ново дъно :(
По скоро го отдавам на високата влажност и не добро контактуване причинено от окисите, които се получават вследствие от влажния въздух.
Имам един приятел- смени 3 харда докато разбере, че дъното само решава, кога да засича хардовете... понякога работи с месеци, понякога неработи. Та дано не е дъно...
Имам един приятел- смени 3 харда докато разбере, че дъното само решава, кога да засича хардовете... понякога работи с месеци, понякога неработи. Та дано не е дъно...
Миналата година ми гръмна лаптопа, оказа се че е заминало почти всичко дъно, хард, рам, тъч пада и той не работи, още не съм тествал дисплея и СД-то, второто съм решил да си го направя външно. Впоследствие се оказа, че причината е заливане, лаптопа не е гръмнал на момента но от там е тръгнало, и досега никой не си признава, знам само че не съм аз и като се позамисля малко се оказва, че освен жената няма кой друг да е виновника, но тя отрича.
06.05.11
17:45
Тогава не изключвай компютъра, че може и да не запали :D
А как разбра, че 35% от диска не работи? :) Чува ли се виене, стържене или други странни звуци? :)
излезе ми тука Windows Recovery и там пише това (за 35% ) .. викнах един приятел много ги разбира да го преинсталира и той каза, че прост о не чете диска Буу-тута е прецакан... някой неща работят ( даже и игрите ) някой не... нямам декстоп, музика, картини.... звуци си има доста стържещи и дразнещи ама то не е от сега от доста време стъже... незнаех, че може да стане това.. и той ми каза, че според него е надраскан хард-а и ще трябва нов..
ПП: Да пробвам ли и аз с кабелите дееба :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 17:46.
Валдис, как разбра, че е заливан- има лаптопи дето им се разлепва чипсета и от там се почва или южния мост и уж ги правят, ама файда после пак се скапват.
Кристияне, нещо не обесняваш как трябва мойто моче- ама свали си HD tune направи скан за bad sectors- толко лесно диск не се надира- иначе ако пука щрака и тн верно може да е пътник. Може да му се направи формат тотален, даже може и на ниско ниво и да крета още- ама пак казвам, че не е ясно какъв е случая- може и вирус да имаш.
06.05.11
17:59
нали се сещаш, че нищо не разбирам от това което казваш... :D трябва да сваля програма да го сканирам тъй ли.. ( харда ) впрочем сега нищо не стърже....
ПП: откъде да я сваля тази програма ?!
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 18:01.
http://www.hdtune.com/download.html ей от тука- направи скан и кажи какво е станало.
06.05.11
18:05
мерси ... живот, здраве и късмет и ще пиша след малко какво е станало :D
06.05.11
18:24
е сканира ама сега нищо не разбирам... излиза ми графика на сканирането с един куп менюта.. сканира С сега съм на D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 18:25.
06.05.11
18:29
Предполагам ще ти покаже, ако има някакъв проблем :)
Не е това трябва да има за сканиране и излиза екран с много квадратчета и полека лека се пълнят в зелено- това сканиране трябва да направиш, ако някое от квадратчетата се оцвети в червено имаш bad sector там виж на health подменюто в програмата, че съм я позабравил, а я нямам на компа.
06.05.11
18:33
има тука едно меню Еrror Scan ...в него има с червено да се отбележи къде има Damaged а на картата го няма... с зелено има ОК и него го няма... цялата карта е сива което в легендата пише ‘’ =95мб’’ това ще рече, че е сканирало 95мб ли ?
а да Скот сега тръгна по план май :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 18:35.
06.05.11
18:34
Щом ти липсват файлове и издава звуци от много време, и да го сканираш и да не го сканираш е ясно, че имаш повредени сектори, които вече не стават за “четене”. Изход - нов хард. Ако държиш на старата си информация можеш да занесеш диска на специалист да се опита да я възстанови, но обикновено такива процедури са изключително скъпи.
Един хард почне ли да стърже, пиши го бегал, трябва да се вземат незабавни мерки за архивиране на информацията и да се подмени с нов. А за заливането разбрах след като свалих дъното с цел евентуално да го пращам за ремонт имаше голямо окисно петно от към страна на клавиатурата, просто няма какво друго да е, а за това, че не се е случило на момента съдя, по изчезването на тъч пада и невъзможноста да се открие повече и разни други хардуерни проблечета. Заливането е станало няколко есеца преди да гръмне.
06.05.11
18:36
не държа изобщо даже... щом е скъпо мога и без него :D
Щом ти липсват файлове и издава звуци от много време, и да го сканираш и да не го сканираш е ясно, че имаш повредени сектори, които вече не стават за “четене”. Изход - нов хард. Ако държиш на старата си информация можеш да занесеш диска на специалист да се опита да я възстанови, но обикновено такива процедури са изключително скъпи.
Ми не е ясно- може да му се губи инфо без да има бад сектори. Възстановяването става лесно принципно и има шанс да се възстанови голяма част от нещата, ако не и всичко- просто зависи колко работи са качени след това. R studio е много добър софтуер. Ама и ти и Валдис сте прави, че почне ли да стърже да се запазват нещата и най-много тоя хард да се ползва, като втори за не толкова важни неща.
Валдис, в такъв случай да щом има петно.
Кристияне, верно намери някой дето разбира приятел някой все трябва да имаш наблизо да погледне.
06.05.11
18:52
ами дойде едно момче да го преинсталира направо... но се оказа по-сериозно това... неможахме да пуснем и нета за да изтегли някоя програма като тази която ми каза да изтегля... и бяхме в задънена улица... казах му да не го бавя да тръгва, че има работа той ама сега пуснах нета някак си и ще пробвам сам... в момента пък не чувам никакви шумове и тракания... а преди сякаш чувах постоянно... пристъгва на няколко минути за малко
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 18:54.
06.05.11
18:56
дори и не иска да прочете диска за преинсталиране...
06.05.11
20:05
Скот - помагай :D сканирах както ми каза... всичко е зелено демек е ОК ... сега имаш ли идея какво да правя ?!
Ами то ако е от чипсета или както при мен Sata контролера да е прецакан и то само единия, как да разбереш освен да пробваш с друг хард, аз незнам. Може и да е от харда, електрониката по него да се скапала, не е задължително да са самите плочи, или bad sectors. Играчка си е, пробвай ако можеш харда на друг... ?!?
06.05.11
20:14
еми баш сега когато всеки е или на сбор или на маса къде да търся друг хард ... :) все пак Скота спомена нещо за възстановяване на инфото ( ако се отнасяше до моя случай де )
06.05.11
20:25
дори и не иска да прочете диска за преинсталиране...
1. Твърдия диск няма общо с четенето на CD-тата. Виж дали си настроил в BIOS-а да ти boot-ва от оптичното устройство.
2. Я влез в Save Mode да видиш дали ще има разлика по файловете.
ПС: Ако ти е пуснат System Restore пробвай да върнеш на някоя по-задна дата.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.05.11 20:30.
06.05.11
20:36
сори Прокс не чаткам изобщо какво говориш ... отностно настройките... първия път при преинстал нямаше проблем не е искало настройки и т.н. ... имам само Старт меню ако от там кажеш как да направя тея процедури които споменаваш :)
06.05.11
20:53
Рестартирай компютъра и още от началото цъкай F8…ще ти излезе един списък и сред него трябва да има Save Mode…цъкни върху чистото Save Mode и ще операционната система ще влезе в режим, който поддържа само базовите процеси т.е. уиндоуса ще ти изглежда калпав, но просто такъв е режима. Влез там и се разходи и потърси дали ще намериш липсващи папки. За да излезнеш от Save Mode просто рестартираш. Номера е просто да видиш дали ще има разлика евентуално ако операционната система се е скапала по някакъв необичаен начин или пък има вирус, който прави номера. Най-вероятно няма да има разлика, но пробвай.
А за другото щом не ти е ясно няма смисъл да ти обяснявам. По-добре викни някой, който има представа :)
06.05.11
20:56
е ама това с каква цел го правя Прокси... и да има разлика в файловете и да няма немога нищо да направя сигурно
06.05.11
20:58
Ще видиш дали е от операционната система или твърдия диск. Ако има разлика ще преинсталираш без да форматираш и ще си запазиш файловете. :)
ПС: С каква операционна система си м/у другото? Windows кой? :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.05.11 21:01.
06.05.11
21:00
значи ако има разлика ( липсват папки и т.н. ) трябва да се преинсталира просто а ако няма липсващи папки значи е от Харда ?! впрочем то и нито имам диск за преинсталиране ( отделно не чете дискове ) а и идея нямам как да преинсталирам ще чакам :)
ПП: Windows XP
ПП2: а и тези липсващи папки къде да ги търся - музика, филми, снимки да търся или ?! щото ако трябва да търся това направо ще се шашна от търсене ?! или да търся само в ‘’С’’ ( и да липсва папка абсурд да забележа аз в С съм влизал 5пъти през живота си ;дд)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.05.11 21:05.
06.05.11
21:02
значи ако има разлика ( липсват папки и т.н. ) трябва да се преинсталира просто а ако няма липсващи папки значи е от Харда ?! впрочем то и нито имам диск за преинсталиране ( отделно не чете дискове ) а и идея нямам как да преинсталирам
Ако няма липсващи папки и всичко е ок значи е от операционната система. Ако пак е същото най-вероятно е харда.
06.05.11
21:07
впрочем какъв е смисъла да бърникам в тези системи като и да е от Уиднуса и да е от Харда трябва да има специализирана намеса нали така ?! все пак чакам Скота с неговото R Studio