Психическата настройка за максималното вдигане в трибоя.

Темата е заключена.

16.03.05
22:12

Да споделим кой как се настройва преди тежкото вдигане.

DJ

16.03.05
22:27

Аз лично не одобрявам използването на нецензурни изрази.Както и викане по време на настройката.Всеки обаче се настройва различно.Стоян Андреев например преди опити си пее поп-фолк песни,т.нар.”сърбежи”.С една от тях на уста,”Тез червени домати” на орк. Варненци,той заслужи геврек(нула) в Тренчин-Словакия.Ивайло Христов пък е тихо,вглъбено в себе си момче,като се чуват от устата му тихи откъслечни звуци (rock youu).Виждал съм с очите си как на Августин му удрят шамари преди опит,не знам дали помага но аз и публиката бяхме стресирани.Истинска находка в това отношение е Красимир Кондов,който като че ли изпада в транс като е споделял с мен,че му се губят цели минути преди да излезе на опити.Радослав Силков пък,пристъпва отвисоко,като може би целта му е да омае щангата с нещо като ирландски танц.както виждате всеки един състезател е самотна планета вегетираща сама за себе си.
“Айдее Родопааа”

17.03.05
23:14

Аз имам доста скромни резултати, но само 3месеца съм тренирал силово, а другите около 5 години само културистично. Но аз се приготвям за вдигане като стегна корема и дишам само от гърдите и диафрагмата. Гледам също да се съсредоточа в мускулите да придобия чуството, че ще се съкратът независимо от тежеста.
по-здрави

B

18.03.05
13:17

Аз никога не мисля за мускулите! Само за щангата! Всичко е в главата! Ако вярваш че ще дигнеш гирата-може и да я вдигнеш ,може и да нея вдигнеш! Но ако не вярваш че ще я вдигнеш, значи със сигурност НЯМА!  8)

Дам, щангата. Но и аз като Емо първо се концентрирам върху основният изпълняващ мускул, с идеята едва ли не да си втълпя че за него няма проблем да се справи.
Иначе ефект при мен понякога дават странни кретении :)
Например - самонахъсване.
Започвам да си обяснявам, как шангата е никаква и въобще не може да се мери с моите възможности. Случвало се е и да я напсувам един - два пъти, да ме прощава...
Разни ирландски танци - например преди тежък за мен клек
още преди да повдигна щангата от стойката тропам тежко с двата крака подред.
На лежанката пък стискам желЕзото като луд. Не всеки път, но ми се случва. Имам чувството, че това пренася болката отвъд гърдите, някъде в китките :)
Преди тягата нямам настройка. Лошото е, че не знам дали има общо, но и при тягата най често се контузвам - вече 2 пъти... Може и да е липса на концентрация, щото и двата пъти правех простотии като се контузих...
Добре ми действа понякога и определена музика или партньор в който съм сигурен, ако и да не ми помага.
Но аз не съм трибоец де, просто споделям....

А, и четох някакви книги тук за автотренинга... “Червото стиска, яко стиска!” - това се практикува при диария :lol:  Ама да си призная честно, не вярвам много на тея щуротии и заклинания :)
ПоздравИ!

B

20.03.05
23:07

Мисля чее грешно да се подценява щангата. Тя винаги тежи много.

20.03.05
23:24

И аз мисля така Сашо, не си само ти! Но все пак ако мускула не се съкрати няма да вдигне щангата. А заложбите на мускула са доста големи и при няква мнооо яка нервна система не би трябвало да имаш проблеми да вдигнеш доста сериозни тежести. И все пак хипертрофията на миофибрата играе доста голяма роля, което означава: яко трен!
по-здрави

B

20.03.05
23:49

Дааааааааа ,мускулите вършат своята работа, костите също , сърце , дробове, нервна система...... Всичко това действа в синхрон за да вдигне тежеста. Но аз мисля за самата тежест и смятам че в пауърлифтинга така е най-правилно!

21.03.05
08:36

Прав си, защото тогава се концентрираш върху техниката, която е най-важна в изпълнението можеби.
по-здрави

Вероятно да... Всъщност може би концентрацията в мускулите може да внесе и психическа несигурност в момент на болка или затруднение...
Е, както казах - и аз мисля и за щангата. Сърдя й се :)
Но ще пробвам да мисля само за нея, да видим какъв ще е резултатът :)
А някаква специална методика за концентрация използваш ли?

B

21.03.05
19:34

Нямам няква специялна техника. Пуфтя , но рядко псувам. Вглабявам се . Трябва да се убеди сам човек преди опита че ще вдигне тежеста, дори и да е много съмнително.

24.04.05
21:31

браво сашо преди опит изглеждаш така  :oops:  а след  :?:  хаха майтап според мен психиката е много важна и една благословийка винаги помага :lol:  а цаца мом ме fan за купото бири
D3BEP edit: Моля, пишете на кирилица!
И като цяло, желателен е по - сериозен тон във форумите на bb-team! За което Ви благодаря предварително!

24.04.05
23:20

:)Аз ще ти кажа на тебе:)Утре 10 максимални двойки:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1