Съботно-неделна тренировка в София

Прескочи до:

Абе снощи ръсна дъждец по едно време, но беше леко и за малко. По-скоро се освежихме! (sun)

12.06.11
09:37

хайде всички да впрегнат сили да си поръчаме сносно време, че ако е такова разкиснато, дъждовно и духащо.... бррр...

12.06.11
14:30

ПО независещи от мен обстоятелства и противно на волята си, ще пропусна тренировката и днес.

12.06.11
14:35

казано от karfi4ka на 12.06.11, 14:30:

ПО независещи от мен обстоятелства и противно на волята си, ще пропусна тренировката и днес.

Е, мрън!!!!

Чакай да се обадя на Олег и Митака, че КАРФИЧКА няма да идва! Ще се тренира днес!

Екстра беше! На мен като за първи път ми допадна доста :) Успех и дано задържи времето и довечера такова, много приятно за тренировка на открито ;)

12.06.11
14:40

казано от Innocence на 12.06.11, 14:35:

казано от karfi4ka на 12.06.11, 14:30:

Е, мрън!!!!

Ето затова никога не се казва “никога” :D Другата седмица, главата ми е мат :D Ако до 5 часа главата ми се смали, съм на линия, но засега изгледите саааа....лоши :D

казано от Десо на 12.06.11, 14:36:

Чакай да се обадя на Олег и Митака, че КАРФИЧКА няма да идва! Ще се тренира днес!

Аз за един ден ви оставих и вие разбунихте духовете. Представям си днес какво ще натворите :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.06.11 14:41.

12.06.11
15:16

чудничко беше! изводът е, че съветско-българската дружба е много яка! имаше и други изводи, ама няма да ви ги казвам - довечера всеки ще си ги извади сам :D

Резюме за уикенда:

В събота в Младост няколко души правиха Diane, след което се разделихме на две групи и се състезавахме на Lucy in the sky with Diamonds. Всеки направи по серия диамантени лицеви до отказ и в самия комплекс трябваше да прави рунд от Lucy (5 набирания на дебел лост, 10 бърпита и 400м тичане), след което да направи серия диамантени лицеви. И така, докато си стигне макса от тестовата серия х 5. Крайното време определи тежестите и метрите на фермерската разходка. Втората група даде спортна преднина на първата и двете групи се състезаваха на еднакви метри, но с 20 и 30кг на от всяка страна за фермерска разходка съответно. Имаше малка уловка - нямаше стопори и так всяко забързване водеше до изпускане на някой от дисковете (т.е. наказание от 20 бърпита). Отделно важеше и правилото никой да не оставя тежестите на земята, а смяната да се извършва докато другите държат отстрани. Което доведе до две много сплотени и с плътно тичащи един до друг атлети групички. Първата група прави 20 бърпита, а втората - 40. Тъй като заедно финишираха преди тях, то бърпитата забавиха втората група и те загубиха надпреварата.

Неделята бе deload тренировка. Учихме едно експлозивно движение - руски step-up, което комбинирахме с български клек в комплексче за експлозивност. След това всеки си избираше един или повече партньори и правеше Death by на едно или две упражнения, след което и пирамида докато остане само един на още 1-2 упражнения. Имаше и една групичка, която започна обръщане и изтласкване на 40кг и продължи до по 25 завършени повторения (Десо, КЕТЛОТ и Петър). През това време 2 пъти започва и спира да вали, но те и не усетиха залисани в броене.

Ето и малко резултати от Death by:
Иван:  кофи: 14 пълни рунда + 5 / суинг с 16кг пудовка: 25 + 2
Стоян: кофи: 18 / суинг с 16кг пудовка: 19
Лили: суинг (1-3-5…) 29 (10 рунда с 16кг и 5 с 8кг) / Knees to elbows 15
Ивета: суинг с 8кг (1-3-5…) 27 + 14 / Knees to elbows 13 + 10 (10 рунда KtE, после повдигане на свити крака)
Калин: чук 10кг (1-3-5…) 21 комбинирано с обръщане и изтласкване на 40кг 10
Илиян: чук 10кг (1-3-5…) 21 + 12 комбинирано с обръщане и изтласкване на 40кг 10
Митко: бърпи 13
Кольо: бърпи 13
Алек: чук 10кг (от 20 повторения) 25 + 6
Петър: чук 10кг (от 20 повторения) 29
Слав: fat bar набиране 9
Кирил: fat bar набиране 12 + 11
Мартин: fat bar набиране 12 + 9
Лазар: fat bar набиране 8
Никола: бягане с гумата и 20кг 7
Павел: бягане с гумата и 15кг 6+6 / чук 10кг 24
Стефан: бърпи 12 + 10 / чук 4кг (3-6-9…) 21+23
Васил: чук 4кг (3-6-9…) 33 + 33
Надя: box jump 45см 22 + 15
Бойко: box jump 60см 20

Малко снимки има тук.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 13.06.11 11:40.

Добре се получи неделната гимнастика, доволен съм. Макар лично моето занимание да беше малко разхвърляно от импровизации, успях да се понатоваря - не малко, но не и до припадък. След съботата нямаше как да постигна чудеса, ама не съм се и опитвал. :)

Death by burpees с Митко - няма майтап с тия бърпита, уважаеми телевизионни зрители и радиослушатели. Капка майтап няма. Сключихме миролюбиво гросмайсторско реми на 13-тия рунд. Можех да започна следващ рунд, но не беше сигурно дали няма да остана сплескан като плазмодий на земята по някое време. Хареса ми предизвикателството и съм уверен, че мога повече (съответно предстои да видя колко е това “повече”). До 10-тия рунд нещата вървят като на шега, после играта сравнително много рязко загрубява (поне при мен така се случи вчера). Имам хлебец да изям за тия бърпита!

После правих спринтове (15 m), теглейки гума - 7 спринта с 20 kg тежест + 3 спринта с 25 kg. Тук имам още много възможности, това е далеч от прага на силите ми, но като за разпускаща тренировка става.

След това - обръщане на гума в пирамида (при стъпка 2 повторения). Момчето, с което го правихме, се отказа след 12-те обръщания, аз направих сам 14 и 16, но без партньор е криво. Спрях за момент, разсеях се и пропуснах да се включа в другата група, която обръщаше (можех да продължа до доста по-значим резултат). А може би така стана и по-добре, нужда от преумора нямам.

И между другото - направих по 3-4 серии млатене на гума с чук (по 15-16 бройки с малкия чук), кофички (по 10 бройки), набирания (по 5 бройки, без кипинг) и повдигане на краката от вис (по 10 бройки, knees to elbow).

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Имам една другарска забележка към всички, които правиха българо-съветския комплекс - не видях нито един от тази група да загрее краката и да ги подготви за натоварване. Така стават контузиите, от мен да го знаете... но краката са си лично ваши в крайна сметка. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.06.11 08:37.

13.06.11
08:55

Да.. а за мен остава само да чета и да точа лиги. За мен изводът от уикенда е, че не трябва преди тренировка да се ходи със семейството по парковете, защото след като си си разнасял раницата с екипчето из половин София, накрая финишираш с мъж, дете и велосипед под някое дърво, докато около теб вали. А в ръката - сладолед. А тренировката остава мираж... :(

13.06.11
11:36

казано от Oranje на 13.06.11, 07:46:

Резюме за уикенда:
Надя: box jump 30см 22 + 15
Бойко: box jump 45см 20

Аз само да кажа, че аз скачах на 45 см. кутия, а Скота на 60 см :D. Това упражнение е едно от любимите ми и винаги, когато го има включено в комплексите много му се радвам :).

казано от karpi на 13.06.11, 11:36:

казано от Oranje на 13.06.11, 07:46:

Резюме за уикенда:
Надя: box jump 30см 22 + 15
Бойко: box jump 45см 20

Аз само да кажа, че аз скачах на 45 см. кутия, а Скота на 60 см :D. Това упражнение е едно от любимите ми и винаги, когато го има включено в комплексите много му се радвам :).

Веднага поправям. И нали знаеш: любимото на теб ще стане наказание за другите (devil)

13.06.11
12:04

казано от Oranje на 13.06.11, 11:39:

Веднага поправям. И нали знаеш: любимото на теб ще стане наказание за другите (devil)

Значи да очакваме другата седмица да го има включено в комплексите и двата дни :).
А пък и то скачането на кутия е по-доброто наказание от бърпита да кажем :D.

казано от karpi на 13.06.11, 12:04:

Абе... да ти кажа - зависи! ;)
Освен това бърпитата спокойно можеш да ги правиш и с максимален отскок, нали? 8-)

Не се карайте: бърпи с последващ скок върху кутия.

13.06.11
12:17

От свежи идеи ще пукнем накрая, всичките, до един :D :D :D

Сега на регионалните квалификации имаше бърпи със скок върху два диска. Как да докажем, че сме по-добри, освен ако не скачаме върху нещо по-високо?

13.06.11
12:25

казано от Кольо Пияндето на 13.06.11, 12:10:

казано от karpi на 13.06.11, 12:04:

Абе... да ти кажа - зависи! ;)
Освен това бърпитата спокойно можеш да ги правиш и с максимален отскок, нали? 8-)

Кольо, на тебе са ти лесни, защото си скоклив, ама питаш ли ме мен. След 10-12 повторение започва да ми става тегаво. Пречат ми паласките (sun).

Добре, мислех да спомена за burpee pull-ups, ама... ще си трая тогава... (giggle)

13.06.11
13:06

казано от karpi на 13.06.11, 12:25:

Пречат ми паласките (sun).

Още чукове и гуми за теб :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.06.11 13:07.

13.06.11
14:23

Коле, позагряхме де ;)

казано от Скота на 13.06.11, 14:23:

Коле, позагряхме де ;)

Как го направихте без тичане - не знам. :)

13.06.11
15:20

Имаше тичане- поне за себе си говоря- с и без гумите :)

Признавам, че не помня персонално кой как е загрявал. Това, което ме впечатли е, че не забелязах участниците в тренировката да потичат преди това, да направят малко стречинг и след това да дозагреят с бегови опражнения и леки тежести. Казано с други думи - да се приведат краката в работно състояние и готовност за по-голямо натоварване. След като Юли показа техниката на упражненията май повечето хора директно пристъпиха към тях. Това не е фатално само по себе си и в единичен случай. Утре, обаче, може да значи проблем. А изграждането на такъв навик (за неправилно или недостатъчно загряване) неизбежно водят до контузии. Гаранции за това - лично от мен.

А тази събота и/или неделя ще има ли тренировки ? Да се подготвим психически :D

13.06.11
23:15

Е ще има- Юли вероятно четвъртък/петък ще пусне инфото : )

14.06.11
11:12

уффф, този уикенд с Иван сме пас. няма да сме в София.
айде, няма ли да почват тренировките и през седмицатаааа? *гррр*
:)

Тренировки този уикенд ще има, както винаги. Единственото прекъсване ще е в края на предпоследната седмица другия месец (на 23-24 юли), когато тренировките ще се пренесат в талиБанско, където ще направим уикенд тренировъчен лагер. За останалите, които не могат да присъстват, ще бъдат зададени няколко комплекса, които могат да направят самостоятелно и напишат резултатите си в съответната тема.
Като завършат учениците ще има и през седмицата. Засега понеделник и четвъртък правим пробни отворени тренировки с част от групата - разбираме се какви уреди ще им трябват и всеки си тренира самостоятелно. Организираните групови през седмицата ще започнат в предварително уговорени часове според възможността на трениращите.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 14.06.11 14:04.

14.06.11
18:59

Време беше да се почне и през седмицата ... нещо конкретно ?
Юли Push-вай за залата ,че на тия студове не издържам....

Ти си елитно мрънкало :D И на мен много ми се иска да разнообразявам през седмицата, но с тази работа до 20:00 едва ли ще имам възможност :(

Кросфит тренировки на открито София:

Събота 18 юни от 10.00 в 61 ОУ кв. Надежда:
Събота 18 юни  от 18.00 в 10 СОУ кв. Младост:

Неделя 19 юни от 10.00 в 61 ОУ кв. Надежда:
Неделя 19 юни  от 18.00 в 10 СОУ кв. Младост:

Единият ден ще правим няколко по-кратки кросфит комплекса. Сигурно вече сте прочели за гръцкото кросфит състезание, на което ще ходят Иво от нашата група и Славко. Затова първият от комплексите ще бъде и първият, който вече обявиха домакините от Атина, и на който Иво ще може да сравни времето си с времената на другите от групата.
Другият ден ще има различни станции, но как точно ще се въртят - тези, който дойдат на място ще проверят :)

Моля, нека тези, които ще идват, да се включат във Facebook събитията също така.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.06.11 10:52.

14.06.11
23:26

Амииии аз ще се явя в събота в 10 в Надежда, а понеже ще пътувам после -  в неделя  - в 6 в Младост.

15.06.11
10:31

най-гадното са бърпитата...то е ясно...

а Кольо...като спомена за бърпи пул-ъп...имам едни смътни спомени(може би, защото щях да колабирам)...е 30 бърпи пул-ъпс за време, с 12кг. жилетка и по 2кг. тежести на глезените...е това е за роботи:)

казано от slavko на 15.06.11, 10:31:

а Кольо...като спомена за бърпи пул-ъп...имам едни смътни спомени(може би, защото щях да колабирам)...е 30 бърпи пул-ъпс за време, с 12кг. жилетка и по 2кг. тежести на глезените...е това е за роботи:)

Е, аз имах предвид детския вариант на бърпи с набиране - без допълнителна тежест... :)

15.06.11
12:27

я поне кажете в този “атинския” комплекс за какво става дума.
поне да си го направим в събота на полянката в почивките между порциите агнешко :D

казано от jojoly на 15.06.11, 12:27:

я поне кажете в този “атинския” комплекс за какво става дума.
поне да си го направим в събота на полянката в почивките между порциите агнешко :D

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53923

15.06.11
13:10

Както знаете, двама от топ-кросфитърите в България - Славко от Плевен и Иво от нашата група, ще ходят на състезание по кросфит в Атина в началото на юли. Няколко седмици по-късно е и тренировъчният лагер-състезание, на което освен двамата ще участват и други от трениращите на открито. На подобен тип състезания се падат по няколко комплекса (WOD) един след друг, като от Атина вече обявиха първия. Затова тази и следващата събота тренировките ще ги направим с по 3 типични кросфит комплекса един след друг с почивки колкото да свършват и другите щафети на дадения комплекс. Елитното ниво изпълнява и трите, напредналите - два от трите, а начинаещите - само един от тях по избор. Естествено, тежестите и т.н. ще са скалирани според нивото. Например: кутии от 60см, 45см и 30см за скоковете, пудовки от 32, 24, 16, че дори и 8кг за суинговете и т.н. Самите комплекси ще се правят от по трима едновременно: от всяко ниво по един.
Ето ги и комплексите за тази събота с бележки за скалирането в скоби:

WOD 1 (Първият комплекс в Атина):

За време:

...160m бягане
20 Wall ball (5кг медицинска – 3кг медицинска – баскетболна)
20 Сумо тяга и хай-пул с пудовка (32кг - 24кг - 16/8кг)
20 Скок върху кутия (60cm - 45cm - 30cm)
20 Суинг с пудовка  (32кг - 24кг - 16/8кг)
20 Набирания - гребане на халки
20 Бърпи върху диск
20 Стъпала в халки - колене към лакти - повдигане на краката

WOD2:

5 рунда за време:

12 кофи (на халки – на успоредка – на паралетки)
9 обръщания (60кг - 40кг - 12,5кг)
6 L-набирания-набиране & колене към лакти-подскачащи набирания и повдигане на краката
3 suicide runs

WOD3:

За време:

400m бягане
30 Удари с чук (10кг - 8кг - 4кг)
40 Wall ball (5кг медицинска – 3кг медицинска – баскетболна)
30 Удари с чук (10кг - 8кг - 4кг)
400m бягане

В неделя в Младост (и в Надежда при достатъчен брой участници) ще правим “Който не е с нас, е против нас” по идея на ***. Обещавам ви след комплекса да не е избягал (няма да може да бяга по-точно казано), така че щe може да му отмъстите, ако държите да ви кажа кой е :D

Тези, които идват за пръв път и не знаят някое от упражненията, ще ги заучават преди това и/или заменят с други, които владеят на безопасно от гледна точка на техниката ниво.

АЧ

17.06.11
13:58

Ето това е хард. Успех на всички :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1