Губя мотивация..отчаян съм :[ ПОМОЩ!

Прескочи до:

13.02.11
23:11

Здравейте ! Имам един проблем с стимула и мотивацията за тренировката ми . В моя клас има едни каратистчета които всеки ден  ми развиват теми от рода на ‘’няма смисъл от тоя фитнес дето го тренираш’’ , ‘’вие дето тренирате фитнес неможете да се биете’’ , ‘’само седите надути ама нямате сила’’ , ‘’един каратист 60 кила може да набие 100 килограмов културист’’ , ‘’ставате бавни и тромави,неподвижни..’’ , ‘’на тия дето тренират фитнес само визията им е голяма но немогат да се бият’’ ,’‘нямате силни удари и са ви бавни тромави джиженията’’ ..Тъпчели сме се с химии - протеини , креатини.. за тях хранителните добавки биле химии ;D .. От тия тежести ни се набивали костите.. и куп други изказвания..
Колкото и да  се правех ,че ми е безразлично това което ми приказват и да си казвах , че не трябва да се оставям техните изказвания да ми повлияват... честно да ви кажа ми убиха стимула за тренировка.. гледах клипове мотивиращи и куп други неща но немога да си върна предишната мотивация.. :(

Моля помогнете посъветвайте ме..
Благодаря ви предварително :)

13.02.11
23:14

Ми не ги слушай бе , постоянно хора около теб ще ти казват подобни неща : )
Общо взето - свиквай , и не си гради мотивацията около другите хора.

13.02.11
23:18

Тренираш за себе си или заради другите ? ; ) .Относно каратето , няма място за сравнение между 2та спорта,а и да си бияч изобщо не е голяма гордост. Тренирай за удоволствието ,което ти доставя фитнесът.

13.02.11
23:19

Викай им че са анорексични чорбари :D

13.02.11
23:23

Всеки спорт с предимствата си? Това ,което ти казват е се 1 да кажа ,че няма смисал да тренираш плуване ,защото няма да можеш да се биеш.Аз лично не ходя на фитнес ,за да стана 150 кг. и да ходя като мутра ,а просто за визия и здраве.А незнам защо си милят,че в каратето няма последици.
П.П. В двещно време всички тренират бойни спортове ,ходят 1-2 месеца и се чувстват нещо повече от другите ,а всъщност са едни лайна ( с извинение ).

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 13.02.11 23:23.

13.02.11
23:25

Каквито и да са помни че 1-во трябва да се иградиш като личност а после да се притесняваш какво тренираш и какво не...
Щом няколко заблудени келеша ти бъркат в психиката не е добре... това е позволено само на жените :)

13.02.11
23:26

Към автора:  Ти сериозно ли? По-нелепа тема не бях чел.

Ако ти самият не си собствената си мотивация, то никой друг няма да ти помогне. Ако се влияеш от чуждото мнение или гледаш някакви кумири на снимка, с които да се мотивираш , то тогава нищо не може да ти помогне. Затова стегни се , бъди мъж и си постави ясни цели. Мотивирай се сам, друг няма да успее да свърши твоята работа.

13.02.11
23:30

Земи ступай най-голямата битка от тях и ша млъкнат :D а туй ,че един 60кг. каратист ша пребии една 150 килограмова мутра нещо не ми са вярва...

13.02.11
23:33

Вземи на баба си мотичето, натроши им каските и заминавай да клякаш. :) <- това е на абсолютен майтап.
Бъзикай ги и ти. С това карате, могат да дефилират по нощници и шарени колани, но не и да се срещнат с истински боец.
Ако не ти вярват, дай им адреси на всевъзможни школи по БИ и спортове, за които се сетиш  - да си пробват късмета.
Така де, ако имат нужда да се доказват...ти си от друг спорт. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 13.02.11 23:33.

13.02.11
23:33

Ако ти се тренира културизъм, ‘каратистчетата’ от класа ти не могат да те разубедят! Ако обаче успеят, то значи това не е твоя спорт. И да, ако целта е да можеш да се биеш, мини на бокс, ММА, източни бойни и т.н. Тая работа не е като оная, сиреч не е като да си извадите пишките и да ги премерите - това са различни спортове и като такива целите се различават.

13.02.11
23:40

Не бе, ми то няма смисъл да се тренира като цяло. Ти си стоиш напомпан и не можеш да се биеш, те си стоят рахити и не могат да вдигат.. а пък всички няма да се научим и да летим..бахти, ми защо да тренираш??? То това изобщо живот ли е ?

13.02.11
23:51

Благодаря ви за бързите съвети ! Няма да правя повече кур*енски истории :)

13.02.11
23:56

В живота, човече винаги ще има предпядствия. Винаги ще има хора, които се съмняват. Хора които ще се опитат да те насочат в обратната посока за която не си предназначен. Или ще се опитат да те изкарат от това което ти харесва. Не позволявай на никой да те спре да постигнеш целите си. Всичко в което тръгнеш да се стремиш, можеш да го постигнеш.

Мнението беше редактирано от Едуардо на 13.02.11 23:56.

mandingo като започвах да тренирам фитнес и аз много такива коментари чух,но ще ти кажа нещо...до сега не съм чул някой да скочи на 90кг напомпан звяр само,защото вярва,че кг те правят бавен и тромав... Остави ги нали и те трябва да имат някакъв коз да оправдаят грешката,че скачат като момичета по цял ден и повтарят едно и също движение до затъпяване? :)
Отделно,ако си решил да се биеш то какъвто и спорт да тренираш всеки бой сам по себе си е различен и от ситуация до ситуация има балкан разлика.Това,че си тренирал дадено бойно изкуство не те прави мигновено непобедим...напротив!Дава ти илюзорно чувство на сигурност!
В заключение...нека не забравяме какво му се случи на шампиона ни по борба!

14.02.11
00:21

Всички сте напълно прави ! Благодаря ви :)

14.02.11
00:45

Евала ви правя на всички, нека си помагаме винаги така :)

14.02.11
08:04

Имаше една стара истина-в боя кантар няма.Нямаш ли сърце и десет години да тренираш карате и други такива,пак няма да си “бияч”.Много се смях на твърдението че ти се набиват костите като тренираш с тежести:)А на каратистите никак не им се набиват като чупят керемиди примерно!?!От това че си силен ще имаш много по-голяма полза в ежедневието.И като каратето е толкова добро,защо не съм видял до сега някой каратист да се мери с  Калоян Махлянов(примерно)?

14.02.11
11:16

Не е нужно да ги лъжеш, кажи им истината... :) , а именно, че редовните занимания с фитнес повишават нивото на тестостерона, което в комбинация с по-доброто кръвооросяване води до честа, но за сметка на това трайна ерекция :D , което пък от своя страна в каратето не е възможно. С други думи въпрос на приоритети !! ;)

14.02.11
12:13

Що за каратисти са тези, които отхвърлят физическата подготовка? :)
Всеки един истински боец прави ОФП. Може да им пуснеш клипчета да видят истинските каратисти как тренират. Всеки ден имат физически тренировки.
И в България има добри каратисти, но определено те не са арогантни, като тези от твоя клас.
Може да ги запиташ и защо баретите и спец частите тренират. Ама те сигурно ще надвият и една добре обучена барета, нали са “нинджи”.
И сигурно и крака не тренират? Краката са много важни в боините спортове, все пак всяко дърво се нуждае от здрави корени, дори да е с много хубава и голяма корона, ако няма корени при една буря то ще падне. ;)
Едно е сигурно те избиват комплекси с тези приказки, за това, че нямат волята да тренират и да постигнат нещо повече.:)

Ама сме корав отбор от бб-теам не очаквах толкова обединени да сме :) чак мед ми капе на сърцето докато чета темичката :))))) ПОЗДРАВИ!

GU

14.02.11
14:01

kрай ,свършил си

14.02.11
17:04

Ходиш на фитнес и тренираш, за да се биеш ли ? Ако главната цел ти е да можеш да мачкаш наред каратистчетата от класа ти и други бойци, защо не се запишеш на бокс,мма и др. бойни спортове ? Продължавай с фитнеса прави го за себе си, а не за останалите ;).

14.02.11
17:16

А ако ти кажат да скочиш от моста?

14.02.11
17:58

http://www.youtube.com/watch?v=Z1-ygiI6_3M&feature=related бая е тромав и бавен а, макар и да е 120 кила?Бодибилдингът е изкуство и най-съвършеният начин на живот.Ония да се молят в Шау Лин и да фотосинтезират.

ПП. Ае изрепчи им се, кво мълчиш?Или ги биеш, или ядеш бой...

Кевин обаче дава газзз ! много ме радва тоя клип бяга като товарен влак...  (sun) към автора : гледай youtube и клиповете с културисти ... и така ако се отчайваш от другите няма да стигнеш далече в живота.... :)

14.02.11
18:13

Здравейте!
Днес седя и си мисля как може да сам такава пу*ка да се поддавам на такива изказвания.. чесно казано хвана мен яд на самия себе си!
Гледах най-различни мотивиращи клипове днес и само един ми направи голямо впечатление !
http://vbox7.com/play:d1a4d880
Като видях това момче осакатено отвсякъде и намира стимул и хъс да тренира да прави нещо а не да седи на инвалидната количка.. И ми мина през простата тиква мисълта как може това момче да намира стимул и хъс а аз където съм здрав без контузии които да ме спират(Да чукна на дърво!) да се прая на пут*а и да хленча като малко детенце на 5 годинки.. :@
6 и 30 ми е тренировката имам Гръб,трапец и задно рамо напрао ше откача !!!!!! :@ БАФФФ
Благодаря на всички ! ;))))

14.02.11
18:19

Навсякъде ги има такива типове, дето да ти казват ‘’спри фитнеса,ще станеш тромав’‘,’‘това е временна мания’‘,’‘как имаш желание да ходиш’’ и т.н. Все такива глупости разправят, а не откъсват поглед от телата ни, нали ? ;) казвам го от личен опит.

като ми каже някой ‘’как не те мързи да ходиш’’ напрвоо казвам ‘’п*утко майна стой си по барчетата ( и там после псувни много съм изобретателен граматически :D ) )

казано от mandingo на 14.02.11, 18:13:

Здравейте!
Днес седя и си мисля как може да сам такава пу*ка да се поддавам на такива изказвания.. чесно казано хвана мен яд на самия себе си!
Гледах най-различни мотивиращи клипове днес и само един ми направи голямо впечатление !
http://vbox7.com/play:d1a4d880
Като видях това момче осакатено отвсякъде и намира стимул и хъс да тренира да прави нещо а не да седи на инвалидната количка.. И ми мина през простата тиква мисълта как може това момче да намира стимул и хъс а аз където съм здрав без контузии които да ме спират(Да чукна на дърво!) да се прая на пут*а и да хленча като малко детенце на 5 годинки.. :@
6 и 30 ми е тренировката имам Гръб,трапец и задно рамо напрао ше откача !!!!!! :@ БАФФФ
Благодаря на всички ! ;))))

Ето това е друга бира ;) стопи железата!

14.02.11
19:56

Здравейте! :)
Страхотна тренировка стана днес с минимални почивки между сериите просто интензивноста беше перфектна !

Мнението беше редактирано от mandingo на 14.02.11 19:56.

14.02.11
20:09

http://vbox7.com/play:f351d1a7

14.02.11
20:59

Радвам се, че отново си се надъхал. Днес нямах много време да ти пусна едни примери за това, което се опитах да ти обясна. :)
Ето ти един пич как тренира: http://www.youtube.com/watch?v=B9hk9z1YVcE
А тук виж колко е “бавен”: http://www.youtube.com/watch?v=0YFfy9lXFGE&feature=channel

И дори в Шао Лин полагат страхотни физически тренировки. Не си мислете, че само медитират. Има доста клипове за това как тренират. :)

AZ

14.02.11
21:02

Тренирал съм и 2та спорта и мога да кажа,че наистина са различни.И 2та са начин на мислене и отдаденост.Но такива коментари за биене и пр. ги казват най-вече комплексарчета,които са по 60 кила и защото знаят,че са обречени на пълен провал в културизма парадират с каратето(защото тренират боен спорт и се мислят за много здрави).

14.02.11
23:10

Пробвай кросфит, информация за него из форума има колкото си искаш. Ако ти харесат тренировките, няма какво да губиш, само да печелиш. Мотивацията там е разнообразието от тренировки, а ако ти кажат това дето го тренираш не става им кажи те да се пробват. Определено тяхните страдания едно ще те развеселят, друго ще те мотивират да бъдеш още по-усърден в тренировките.

Но като се замисля то това е при мен, при теб може да не е така, но докато опиташ няма как да си на 100% сигурен ;)

15.02.11
18:11

Покани ги тренират с тебе да видят как е ако са толкова отворени . Вдигни повече от тях и ги бъзикаи че са слабаци и че не могат да дигнат колкото тебе . Определено ше се почустват тъпо. То всеки се изтъква с тва което може а тва дето не го може определя като  тъпо , вредно , безполезно,а просто няма качества да го прави .

18.02.11
20:09

По принцип съучениците ти говорят пълни глупости. Ако трябва да се води спор ще го спечелиш с лекота.
Eййй пълно е с биячи навсякъде. От твоя клас какво ми говори на мен? - тренирали 1-2години и вече са непобедимите машини. За да има полза от повечето стилове карате според мен трябва да се тренира 5-6пъти седмично по 2-3 часа поради ниската интензивност. Едва ли с 1-2 пъти в седмицата ще напреднеш особено много, колкото предполагам тренират и съучениците ти. Освен това, когато бях 80кг. съм правил спаринг с 50кг. професионален боксьор, на когото буквално не му усещах ударите. То и Semmy Schilt нали е 60 килограмовото каратистче, което разчита само на техниката си... Това какво тренираш не ти определя физиката и психиката.
Изводът от цялата работа е (ако наистина те дразнят) да намериш начин да им затвориш устата. Или ги покани на спаринг или спечели спора с думи, зависи в кое си по-сигурен в себе си.

19.02.11
19:02

Прави си к’вот ти е кеф на теб. А и в боя по-големия и силния често е и победителят особено ако боя стигне до земята. Междодругото има карате и карате, но това е друга тема. И не гледай на фитнеса и бойните спортове като или едното или другото. Тренировките във фитнеса ти дават сила, издръжливост и координация която влиза в употреба в боя просто трябва да намериш подходящ треньор по бойни изкуства който да може да ти помогне да прилагаш качествата добити от тежестите и в рискови ситуации. И тук не визирам карате, бокс, таекуон-до и изобщо едностранно концентрираните спортове защото там ако нямаш състезателни амбиции не са особено приложими, а ММА, бойно самбо или някакви курсове по практична самоотбрана. Винаги е добре човек да може да се защитава, но е просто смешно да парадира с това.

Мнението беше редактирано от huckleberry на 19.02.11 19:03.

19.02.11
20:31

хахаха,пич как може да се сдухваш от подобни слабоумници...И да знаеш на улицата ,точно тия 60-70 килограмовите каратистчета,как летят по врат,като не уцелят с първия си жалък кик :D

АН

20.02.11
11:30

http://www.youtube.com/watch?v=r0qWtiqROfU
каратеките са прави, изяж си картата за фитнеса :D

@Jose Aldo
много филми гледаш

Мнението беше редактирано от Анонимен на 20.02.11 11:33.

20.02.11
13:17

Ти сравняваш п... от калса му с тея от клипа ли ? :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1