Знаме и Задно салто

13.02.11
23:33

Здравейте,
искам да усвоя изпълението на тези 2 движения. Започвал съм да съм се набирам със широк хват, лицеви опори, даймънд лицеви, с пляскане.
За салтото правя клекове и отскоци със собствена тежест и гледам филм с Брус Ли.
Прегледах доста клипчета по темата в YouTube но ми се щеше някой да каже нещо от личен опит. На какво да наблегна, какво е ключово, къде най-често се правят грешки, как да не се нараня и т.н.
Чувствам се тежък и ненамясто след 1 месъчен цикъл с културистки сплит и за това мисля паралелно с това да сваля и някое килце и да се оттърва от получената скованост.
Мерси предварително

13.02.11
23:41

И я кажи как точно я получи тази “скованост” и още повече за един месец?? Това е най-големия мит, че от щангите ставаш скован.

13.02.11
23:47

Това с филма беше убиец! :D
Малко инфо -> http://www.beastskills.com/tutorials/tutorials/54

Общо взето, препоръчват да започнеш със специализация на преси на ръце, при които си с главата надолу. Има картинки.

Иначе, уверен съм че Vic ще ти даде инфо от първа ръка. :)

За салтото - предполагам, че преди да опитваш да го правиш, доста пъти ще трябва да паднеш. Т.е. желателно е да го правиш в гимнастически салон, може би с използването на “батут”(не знам, как точно се нарича тоя уред за отскок, който е по салоните...)

13.02.11
23:51

казано от PullTheTrigger на 13.02.11, 23:41:

И я кажи как точно я получи тази “скованост” и още повече за един месец?? Това е най-големия мит, че от щангите ставаш скован.

Благодаря ти за професионално-изказаното мнение. Въпреки, че няма нищо общо с темата и е абсолютно безполезно, ти благодаря, че си отделил време да прочетеш въпроса ми и си се постарал да ми дадеш адекватна и отговаряща на нуждите ми информация. Относно въпроса ти, не знам как “точно” да ти отговоря. Съжалявам, че темата е постната от друго име, получи се грешка в лог-он-а.

6th мерси много. Прерових целия сайт на бийст скилс и ми беше много полезен. Групата им в Ютюб е също много добра.
А иначе Вик винаги е бил голям авторитет в сверата на плиометрията, сигурен съм, че ако му се занимава, може да бъде полезен.
Много ти благодаря за съвета, в залата по самбо имаме тепих и татами, мисля това да е моя нов плейграунд. Мерси много

Мнението беше редактирано от power_hammer на 13.02.11 23:59.

14.02.11
00:09

казано от power_hammer на 13.02.11, 23:51:

в залата по самбо имаме тепих и татами

Еми това е, татамито е малко твърдо, на тепиха отиваш и скачаш ... по принцип задното салто не е толкова трудно, за 2-3 дена по-сериозно “заиграване” ще го хванеш най-вероятно. Виж, предното така и не го научих аз, там е доста по-тегаво.

Мнението беше редактирано от G33K на 14.02.11 00:09.

14.02.11
10:37

казано от G33K на 14.02.11, 00:09:

казано от power_hammer на 13.02.11, 23:51:

в залата по самбо имаме тепих и татами

Еми това е, татамито е малко твърдо, на тепиха отиваш и скачаш ... по принцип задното салто не е толкова трудно, за 2-3 дена по-сериозно “заиграване” ще го хванеш най-вероятно. Виж, предното така и не го научих аз, там е доста по-тегаво.

За предното си трябва зала по гимнастика и добър учител/треньор, защото си има доста тънкости. Залата е необходима не само заради безопасността, но и заради уредите, с които се прогресира предното салто (малък батут, трамплин, с помощ на земя и т.н.)

14.02.11
17:05

Ако си от София може да се дигнеш до гимнастическата залата на Герена. Там си е направено именно за подобни занимания и винаги ще има кой да ти помогне. Задното е по-лесно от предното, но шубето е повече и затова обикновенно не става. За знаме ти трябва едно доста добре подготвено физически тяло, но него можеш навсякъде където има лост или вертикална тръба да го тренираш.
Но за салтата първо трябва да правиш нормални кълба, после кълбо с отскок, да се научиш да хващаш “група” и още няколко неща. Тогава вече може да преминеш към учението им. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1