''Чистене'' с преварена вода.

17.03.05
20:01

Миналото лято за около месец пих преварена вода.Дори с нея си правих протеиновия шейк.Мога да кажа,че ми подейства добре.Помогна да сваля още някое и друго килце.Та въпроса ми е колко време мога да я приемам и има ли странични негативни въздействия.
  Друго нещо,което бих желал да разбера е дали може да се консумират леща и бобови растения в процеса на ‘’чистене’’ естествено до 14-15 часа.Все пак е трудно и скъпичко да се храни човек с точните храни и затова се търсят заместители.

И последното нещо,което ме интересува е колко грама протеин трябва да се приемат в същия този период на ‘’чистене’‘.

благодаря Ви и поздрави :D

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

19.03.05
18:38

Никой ли от тук пишештите не пил преварвна вода?
Направо ме изумява факта :D

19.03.05
18:44

Защо мислиш че преварената вода ще ти помогне по какъвто и да е начин да чистиш.
Може да ядеш бобови растения, стига да смяташ въглехидратите от тях.
Протеина при чистене трябва да е същия, колкото и при масиране - 2-2,5 гр. на кг телесна маса, някои вземат и повече, но аз лично мисля че е безсмислено и по-добре да балансираш с мазнините.

19.03.05
20:03

Ами доколкото знам тази вода е ,така да се каже, ‘’мъртва’‘.
Само ти утолява жаждата и при отделянето ‘’повлича’’ със себе си токсини,шлаки и тем подобни.Един вид те изсушава.Аз си го обяснявам,че организма започва да използва и мазнините при липса на вода.Нали и те (мазнините)са своего рода вода.Само не знам колко време може да се консумира тази вода.Това ми беше питането.
Иначе ефект наистина имаше.

19.03.05
21:09

Съжелявам, че ще те разочаровам, но имаш известни пропуски в знанията си които можеш да попълнеш като почетеш повечко из сайта и форума.
Водата си е вода, дори и да е преварена тя не може да притежава качествата които й приписваш. Помисли само, нали ако мазнините се чистеха с преварена вода, по улиците щяха да се разхождат само мъже с физиката на В.Дизел и жени с тялото на А.Джоли.
Организма не започва да използва мазнините при липса на вода /ако беше толкова лесно.../, случват се други /лоши/ неща. Мазнините не са своего рода вода.
Единственият ефект, който може да се получи с теглото ти при прием на много вода /няма значение каква, стига да отговаря на стандартите/ е че може да ти намали водната задръжка, но този ефект е козметичен и веднъж изчерпал се, няма на какво друго да разчиташ.
Ефектът, който мислиш че се е получил при теб се дължи на други фактори - диета, физическа активност, термогенен ефект на различните сезони, промяна в скоростта на обмяната на вешествата.
Прочети във форума, изработи си спортна програма и подходяща диета залагаща калориен дефицит и и ги публикувай за да ти помогнем да ги дооформиш.

19.03.05
21:45

Диета и програма имам.Мисля,че са добри,понеже ги правил фитнес инструктора от залата,която посещавам от близо две години.Мога да кажа,че за този период от време доста трайно и сериозно съм си променил физиката .Спазвам основните правила и изисквания.В по-студения период качвам маса,ям повече храни богати на въглехидрати 6 до 7 хранения дневно.Тренировките са тежки 6-10 повторения.Тренирам през ден.Рамена и крака тренирам в отделни тренировки.Към гърдите и гърба слагам съответно триглав и двуглав.Корем-през тренировка.През топлата част на годината свалям
килца.Въглехидратите са сведени до поносим минимум.Дори един път се пробвах на 6-дневно зареждане.Гадничко е за човек,който и работи :D Наблягам много на белтъчини-пиле,риба,яйца,извара и любимите на всички ни зеле и моркови :D .До тук някакви забележки. :?: А,забравих да кажа,че съм на Близо 32 години.Честно казано мисля,че имам оснвните знания.Това с водата ми го каза човек медик.Но, непомня колко време ми каза,че мога да я пия.Даже,съм виждал състезатели да смучат бучки лед.

Ако има забележки,кажи

п.п.  А форума с кеф посещавам отдавна :D

19.03.05
23:14

Относно водата, или ти не си разбрал нещо или някой ти е казал нещо за което незнам. По принцип преди състезание (не просто при диета) се приема ДЕСТИЛИРАНА вода, а не преварена. Разликата е, че водата се изпарява и след това парата се охлажда за да стане на вода (също като при ракията :D ). Целта е да се отстранят всички минерали и микроелементи, защото повечето минерали имат положителен знак и задържат водата в организма(тя е с отрицателен). Т.е. цялото това нещо се прави с цел да се изхвърли водата по-лесно или по-точно казано да не се задържи. След като превариш водата, минералите и микроелементите си остават, най-много да убиеш някоя бактериика :? . Но при положение, че не се готвиш за състезание не виждам необходимост да се обезводняваш.

20.03.05
00:03

Просто съм объркал понятията. :D .Иаз имах в предвид точно което казваш.И на мен ми обясниха точно това.Та мисълта ми бе коко дълго време мога да консумирам дестилирана вода :D .На мен ми повиля,пак казвам,доста добре.Мисля,че процеса изчистване става по-бързичък.Просто тази година нямам да свалям много кила като миналата.И искам да стане за по-кратко.

Ах ракията,ракията :D

20.03.05
08:56

Добре де пич, не си толкова неопитен, не се засягай, подведох се по твърденията ти че тялото прибягвало до мазнините при липса на вода и че мазнините били своего рода вода.
Все още не разбирам обаче защо възлагаш надежди на водата, в каквато и да е форма.
Самият факт че състезателите прибягват до тази техника седмици преди състезанието трябва да ти говори че това е вредно. Едва ли някой може да ти сметне колко точно седмици трябва да минат за да стане вредния ефект много голям при теб.
Освен това ефектът е много малък и според мен може да се забележи само ако си с процент на мазнините 4-6% /говоря за разликата между пиенето на много вода и на много дестилирана вода/.
Ти си знаеш де, но за мен това е състезателна техника, която не е разумно да копираш от профитата, защото те я използват при други обстоятелства /и си носят съответните рискове/.

20.03.05
10:49

Процеса изчистване, няма как да стане по-бързичък с пиенето на дестилирана вода, най-много обратното.  По принцип обезводняването е много лошо нещо особено за трениращия. Пиенето на дестилирана вода не е опасно, но в някои случай вредно и безсмислено. При подготовката за състезание дестилираната вода се пие не повече от една седмица преди състезанието. Пиенето на дестилирана вода е един от естествените и безвредни начини да се обезводниш (за разлика от използването на диуретици). Но за да прибегнеш до използването и трябва да си спрял приема на абсолютно всички видове добавки и суплементи които задържат вода. Например креатин, протеин на прах, комплесни витамини (които съдържат минерали), калции,мг, и т.н. При положение, че не си спрял приема примерно на комплексните витамини които съдържат доста огромно количество минерали с положителн знак в сравнение с минералната вода, какъв е смисъла да се набутваш. И пак казвам, не правете моята грешка. При положение, че не сте състезатели обезводняването е абсолютно нежелателно. Ако искаш да тренираш по добре, без значение дали чистиш или трупаш маса е задължително клетката да е хипрехидратирана, така обмеюяната на веществата става става по-бързо. Още повече, че когато тренираш и се потиш ти губиш доста соли, които са страшно необходими за тялото и ако не ги набавиш, много лошо ще претренираш.

20.03.05
16:36

Благодаря ви за инфото и разясненията.Мога ли да разбирам,че пиенето на много вода (минерална например) ще ми подейства добре при свалянетона килограми.Говоря за количества около 3-4 литра и нисковъглехидратна диета със зареждане на 3 дена.Суплементите,които взима са течни аминокиселини преди и след тренировка с по 3-4 грама креатин или глутамин и казеин-един път през деня и един път преди лягане.Сложни въглехидрати почти не консумирам.Ако консумирам се старая да е до 14 часа най-късно.тренировките са пак през ден,но по-интензивни.кратки паузи между сериите (до 1 минута),тежестите са намалени за сметка на броя серии и повторения.Отделно имам дв дни в които тренирем приоритетните си групи.Единият е за гърдите,а другия двуглав/триглав.
  Ами,ако нещо не е наред,кажете да го коригирам :D

20.03.05
17:16

Нещата които ги правиш са добре. То всъщност си е строго индивидуално и си зависи от теб, но според мен суплементите са добре. А като казвам много вода имам предвид поне 5-6л. в основен период и 8-10л. когато си на диета (изключение прави зареждащият ден с 4-5л.).  Отделно накрая когато изкаш да изхвърлиш видата се правят водни диети с по 15-20л. на ден, но това както казах вече е безсмислено за хора които няма да се състезават.

20.03.05
18:27

И аз мисля че програмата ти е правилна и ще даде много добри резултати.
Зареждане веднъж на три дена ми се струва малко начесто, но ако дава резултати при теб, защо пък не.
Сложни въглехидрати трябва да консумираш, всъщност единствено сложни трябва да ти останат в менюто, особено преди тренировка с тежести. Следтренировъчното ти хранене също трябва да съдържа въглехидрати, в твоя случай специално може и да не са бързи /както учи класическата бб теория/, а отново сложни.

20.03.05
21:53

Ами ще пробвам пак да зареждам на 6 дена.Ама на 5-я ми се вие свят, като на болен :D Сложни въглехидрати са ми картофи,ориз,варива (зелен боб,леща),както казах гледам да ги консумирам през първата половина на деня.4-5 часа преди сън ми е последното хранене-варени яйца и салата зеле и моркови с ябълков оцет.макаронени изделия също консумирам внимателно.Най-ми е гут сутрин-овесени ядки с плодово кисело мляко :D От близо седмица съм на диета и за разлика от миналата година за,сега е по-леко :D .само с това пиене  на много вода ще ми е по-трудничко,но ще се свкне.Надявам се това лято най-после да изкарам ‘’плочките’‘.Даже съм решил заменя креатина с глутамин.Първият задържа вода,доколкото знам.Имам и още един проблем-поради лечение на разширени вени няма да мога да бягам до края на май.Сега съм 85 кг.миналото лято свалих 15кг от 90.Е,остана калко мазнинка,но го отдавам на мое незнание по някои въпроси.Зимата качих предимно чисто.С две думи сега,според мен, имам да свалям не повече от 6-7 кг.За два месеца правилна тренировка и диета се надявам да ги сваля :D .
Ако нещо зацикли пак щесе допитам довашето мнение

20.03.05
22:16

Бих ти препоръчал да ядеш само качествени въглехидрати като ориз (бланширан, защото е по бавен), сладки каратофи(червени) и овес.

21.03.05
17:29

Ами основно това консумирам от въглехидратите.Специално отношение имам към овеса :D .Ям го във всякакъв вид :D .Най-ми е хубав сварен с извара или сирене сутрин.страхотно зарежда за няколко часа напред.А една сутрин пък ядох картофена салата.Жена ми ми се учуди.Доста трябваше да обяснявам за преимуществата на една такава закуска придружена с чаша айран :D .С ориза внимавам в момента 150-200 грама максимум и то по-обяд.Днес си купих риба хек.Много ме кефи.Особенно сварена в тигана с малко подправки.
Само дето зелените салатки са доста скъпи още. :(

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1