Мускулни крампи

23.02.11
23:11

Последно време имам проблем с мускулни схващания. Започнах на дсеки 2-3 дена да получавам схващания без значение дали съм във залата и тренирам или просто си седя или лежа. Типичен пример е онзи ден в залата докато правех тесен хват на лежанка ми се схвана бедрото а преди това при гребане с дъмбел пък се схвана прасеца(shake) на свития крак подпрян на коляното,преди 1 час както си седя ме сви мускула около глезена на единият крак и това са само 1 малка част от случаите. Досега не съм имал такива проблеми. В момента като добавки пия протеин и монохидрат като с него правя вече 2ри цикъл така да се каже. Чел съм че трябва да се приема магнезий при такива случаи. По принцип съм чувал че при мускулно схващане мускула трябва да се убоде с игла за да се отпусне но не съм пробвал може и да е мит де.
И още едно проблемче от 1-2 месеца докато спя много почнохо до ми изтръпват ръцете въпреки че не мисла че лежа върху тях от какво ли може да е.
23 години 2години и нещо стаж ако има някакво значение

Темата беше редактирана от Stan на 24.02.11 00:20.

24.02.11
11:43

Липса на почивка, липса на достатъчно вода(минимум 2 литра на ден за НЕтрениращ индивид), липса на витамини и минерали. Разтягай и загрявай преди тренировка и дори в нетренировъчните дни. Не искам да те плаша, но такъв тип изтръпване се наблюдава при диабетици. Може да отидеш да ти изследват кръвната захар. А може и липса на магнезий да е, както ти спомена. :)

27.02.11
20:37

Взех Паматон за крампите ще видим дали ще се оправи положението.

27.02.11
23:13

Магнезият може нещо да ти се е позанижил. Пиеш ли минерали под някаква форма - тбл/изотонични напитки?

KY

28.02.11
12:21

Паматон-а е идеален за тази цел.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1