Някое друго въпросче за набирането на лост?

25.02.11
14:33

Здравейте колеги !!! Имам няколко въпроса относно набиранията на лост , които не ми дават мира и незнам дали не греша някаде.
1.Отношението серия-повторение
  -дали е по-добре повече серии с по-малко повторения или обратно.Да речем 5 серии x 6 повторения или 3 серии x 10 повторенията.Ако може да обясните каква е разликата между едното и другото?
2.Дните за тренировка
  -отново кое е по-добре според вас -  система на трениране 3+1 както в Crossfit-a и която аз ползвам  или ден през ден? Като първи ден ми е кардио,втори ден- обикновенни набирания (широк хват -пред гърди и задврати тесен надхват и подхват)  и трети ден него го оставям за силови, коремни и др. подобни  упражнения?
3.Абе като се набирам нали краката ги кръстосвам в глезените, обаче като се вдигам нагоре и те се свиват в колената.Това грешно изпълнение ли е и счита ли се за чийтинг?
4.Кога според вас е най-доброто време за трениране?
  Ами това е за сега друго не се сещам.А за малко да забравя целта ми не е да гоня някакви рекорди, а просто както се кава “здрав дух, здраво тяло”.Висок съм около 1 70м и тежа 61 кг.Благодаря за вниманието!!!

25.02.11
14:41

1.За повторенията - по-добре е 5x6 ако целта е мускулна маса и сила, но все пак понякога се налага да се сложат допълнителни тежести :).
3.Ами ако не се лашкаш много - сигурно няма чийтинг
4.16:00 следобед :)))). Зависи и кога ставаш и т.н.

АЧ

25.02.11
14:48

Постарай се най-добре 4-5 серии по 10 повторения. Кръстосването на краката е просто както ти е удобно, това не е чийт ;) Ако се люляш много е чийт ;)

Ъпсурт - 3 в 1 ... ‘’аре питай ме някое друго въпросче’’ :D :D таа по темата :

ако имаш някакви тежести ще ти е много полезно... правиш 10 повторения с собственото тегло и после слагаш 2-3кг някаква тежест ако имаш възможност... трябва доста силно да се залюлееш и да набереш инерция от камшичния замах с крака за да имаш грешка при изпълнението... свиването не е грешно.Използвай различните хватове подхват,надхват и неотрален хват то при набирането няма голяма философия

1. Всичко зависи от теб и от това колко набирания можеш да правиш със собствено тегло. Ако стигаш до към 20 значи е хубаво да си добавяш и някаква тежест и да ги докарваш до към 10-12. Колко серии? Тук вече говорим за обем на тренировката. 6х5 и 3х10 все е 30 повторения. Ако можеш направи 6 серии...всичко зависи от теб и също така дали само това правиш като упражнения. Ако имаш и други упражнения в тренировката си запази малко сила и за тях :)
2. Лично аз бих оставял по 1 ден, за да се възстановява тялото, но пък кросфитърите не биха оставили...всичко е въпрос на това как ти гледаш на нещата и по-важното - как ти се отразява съответната схема.
3. Явно леко си подпомагаш с крака или просто ти е трудно да се набираш, но не е грешно.
4. Както на теб ти е удобно в зависимост от твоето ежедневие и натовареността му :)

NM

25.02.11
17:38

Наско, тъй като си още малък, прави максимален брой серии с максимален брой повторения във всяка серия. Прави набиранията бързо, бавно и както ти дойде наум. Идеята е да се чувстваш по-добре на лоста отколкото като слезеш от него ;). Така ще си заздравиш сухожилията и след 1-2 години ако решиш да тренираш сериозно с тежести много бързо ще си вдигнеш силата. Сега е трудно да качваш маса, но за това пък е идеален момент да си изградиш здрави сухожилия. А колкото са ти по-здрави сухожилията толкова по-голяма част от силата на мускула ще можеш да използваш.
Не забравяй и за успоредката.

Мнението беше редактирано от ne mo на 25.02.11 17:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1