Въглехидрати - прием

25.02.11
21:57

След колко часа не е хубаво да се приемат въглехидрати ?

зависи кога лягаш ако си лягаш в 03:00 през ноща и в 23:00 да ядеш не е проблем ... ако си лягаш в 23:00 примерно след 20:00 не трябва да ядеш

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.02.11 21:59.

АЧ

25.02.11
22:04

И защо пък не е добре да се ядат въглехидрати след 20;00 ?

защото няма да можеш да изразходиш калориите получени от въглехидратите и ще се натрупат като мастни клетки... разбира се това 20:00 е много относително аз ям в 20:30 и не съм мазен ;) ... ачкос като те гледам когато и да ядеш все ще е от полза ;)

25.02.11
22:19

А калориите,които изгарям през деня при ходене и някоя друга лека активност извън залата , главно от въглехидрати ли са ,защото имам уред ,с който си измервам колко калории изгарям при ходене?

ами то всяка храна съдържа калории.. просто  въглехидратите ( като вид храна : боб,ориз,леща... )  ги ядеш в по-големи количества ( като грамаж )  и за това повечето калории са ти оттам... но си гориш и калориите приети от протеина както и от мазнините

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.02.11 22:22.

АЧ

25.02.11
22:30

казано от kristiancho на 25.02.11, 22:06:

защото няма да можеш да изразходиш калориите получени от въглехидратите и ще се натрупат като мастни клетки... разбира се това 20:00 е много относително аз ям в 20:30 и не съм мазен ;) ... ачкос като те гледам когато и да ядеш все ще е от полза ;)

За това си ям каквото ми е кеф и когато ми е кеф ;)

25.02.11
23:31

когато приетите са равни или по-малко от изгорените може и доста по-късно да се приемат

Въглехидрати могат да се ядат и точно преди да заспиш. Всичко е много относително и зависи първо от това, кога тренираш - дали сутрин, обед или вечер. Ако целта е покачване на маса, то след тренировката трябва да има 2 до 3 хранения с прием на въглехидрати. Ако тренираш сутрин, то след 18:00 часа изключи въглехидратите. Ако тренираш на обяд - махни въглехидратите от последното хранене преди лягане. Ако тренираш вечер, то въглехдиратите са задължителни след тренировка и преди лягане. През деня при обикновени физически дейности се изразходва микс от въглехидрати и мазнини. Колкото е по-висока интензивността на натоварването, толкова повече въглехидрати се горят. Тоя уред го махни...смисъл не му вярвай какво показва, защото горенето на калории зависи от толкова много неща, че ти е бедна фантазията. Освен ако не е някакъв супер модерен уред, в който вкарваш всички възможни данни за тялото ти. :)

26.02.11
16:56

Най напред всичко зависи от твойто тяло твоя метаболизъм и твойте цели аз бих спрял простите 4 часа преди сън комплексните 3 часа преди сън да не дигаш инсулина ,който възпрепядства възстановяването от растежния който се секретира основно докато спиш.Другото с омазняването си зависи от теб метаболизъм ,ген и тнт

GO

26.02.11
18:55

Хората, които по принцип искат да знаят отговора на този въпрос, обикновено имат проблеми с килограмите, ако си един от тези хора, приема на въглехидрати би трябвало да спре, когато ти самият прекратиш всякаква физическа дейност за деня (т.е. като заседнеш вкъщи пред ТВ-то или компютъра). Ако не си от тия хора, хич да не ти дреме.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1