04.03.11
19:36
понеже ми писна от стандардната закуска овес с кисело мляко, реших да направя голам бисквит и да го ям, пак с кисело мляко :)
необходимо за приготвянето:
1) 600 грама овесени ядки
2) 3 цели яйца и 3 белтъка
4) 6 с. л. мед
5) канела
начин н приготвянето: овеса се смила за да се получи едро смляно брашно, и се добавя към разбърканите яйца, добавя се мед и канела, и с ръка се забърква докато не се получи хубава смес. Изсипваме в предварително омазнена тава и оформяме. печем 20 минути на 220. Като се изпече общо тегло става точно килограм, и като се раздели на 4-5 закуски, с кисело мляко, става бомба!
Получава се нещо такова:
Темата беше редактирана от djordje на 04.03.11 19:37.
Интересно, и аз мисля да го пробвам .Обаче как да си смеля ядките ? :D :D
имам една стара комбо машина за месо, има и приставка като ренде дето се върти, та с рендето става точно като едро смляно брашно. Иначе тва е ебати вкусотията :). Успех.
Мнението беше редактирано от djordje на 04.03.11 21:42.
Ето какво се получи при мен :)
На вкус е много добро, на мен ми хареса, препоръчвам ви го ;)
Мнението беше редактирано от Miro на 05.03.11 21:11.
Моя малко по билдерски вариант:
3 яйца
100гр овес
20гр сирене (сложих съвсем малко за вкус)
Мнението беше редактирано от Fallen на 08.03.11 21:24.
понеже ми писна от стандардната закуска овес с кисело мляко, реших да направя голам бисквит и да го ям, пак с кисело мляко :)
необходимо за приготвянето:
1) 600 грама овесени ядки
2) 3 цели яйца и 3 белтъка
4) 6 с. л. мед
5) канеланачин н приготвянето: овеса се смила за да се получи едро смляно брашно, и се добавя към разбърканите яйца, добавя се мед и канела, и с ръка се забърква докато не се получи хубава смес. Изсипваме в предварително омазнена тава и оформяме. печем 20 минути на 220. Като се изпече общо тегло става точно килограм, и като се раздели на 4-5 закуски, с кисело мляко, става бомба!
Получава се нещо такова:
Аз последния път си го приготвих по същия начин, само че добавих орехи и настъргана / в робота естественно/ тиква и какао, стана уникално. А си го приготвям и в солен вариант със сирене без мед разбира се. И го приготвям в тефлонова тавичка за да не слагам мазнина
Мнението беше редактирано от ina_V_ на 09.03.11 15:39.
Е какво му има на меда, че не го слагате, все пак не е захар?А за мазнината аз си намазах леко тавата със Краве масло не с олио.
12.04.11
19:53
Браво. Простичка и идейна рецепта. Всеки може да си я модифицира и е добра алтернатива за поглъщане на противните овесени ядки.
01.05.11
00:06
Изчислявал ли си хранителна стойност? Протеини,въглехидрати,мазнини.. ?
Мисля да го пробвам с мюсли + какао или канела.
Въпроса ми е как са след 2 часа престой , не става ли на камък ?
Мнението беше редактирано от emzo на 10.05.11 15:06.
Зарибихте ме, ще пробвам утре, ако стана по навреме :D
Но само мюсли и канела/какао.
Това закусвам последните 2 години почти всяка сутрин. Първоначално слагах стафиди, след това слагах сирене и сега го правя с 2-3 лъжици кисело мляко. Не го пека във фурната, а в тефлонов тиган без мазнина. И ако не се изяде веднага докато е топло става твърдо и много трудно се яде.
Ей го и моя бисквит, без никаква мазнина:
90гр мюсли Изи 30% плодове
2 цели яйца
канела на око, ама малко бях сложил. Следващия път ще пробвам с какао.
Тавичката после иска киснене :D
Мнението беше редактирано от emzo на 20.05.11 13:18.
Та...като престои все пак не става ли на камък? :) И аз ще го пробвам, ама ще смеля и 200гр орехи.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.05.11 13:24.
20.05.11
13:27
И на мен много ми харесва. Ще го пробвам почивните дни.
Както сте ги заобсъждали тия бисквити маааа все едно ще правите готвите патица по ,,Пекински’‘
Та...като престои все пак не става ли на камък? :) И аз ще го пробвам, ама ще смеля и 200гр орехи.
75% изядох веднага, докато беше топъл, другите след 2 часа.
Биваше.
Аз си ги правя вечерта и ги ям на другия ден сутринта и още са доста хубави :)
Вчера си го направих с шоколадов протеин и много канела, стана уникално вкусен.
п.с. не ме интересува какво се е случило с пудрата след 200градусова обработка, важното е, че беше много вкусен :D