Превръщане на мазнините в ММ

Здравейте! На 17 години съм, 182см висок и 82кг. Количеството мазнини в тялото ми е 14кг, а водата 48кг. Тренирам от 1 година, последните 2 месеца започнах да тренирам, както трябва. Искам мазнините в областта на гърдите(там работата е мн зле :Д:Д), ръцете(там поне е по-добре) седалището, краката и корема да ги изгоря или по-точно да ги превърна в мускули. Спазвам РБД и тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1FjEo024P . По възможност, бих искал да бъда в рамките на 70-80 кг, като минимална част от от тези кг. са мазнини искам да се стегна и да изградя ММ за сметка на мазнините

Мерси за мненията ... :)

09.03.11
21:43

Тежко базово, орежи въглените и протеиновият прием да е около 200гр.Друго какво да ти кажем, иска се време

Програмата, която съм постнал върши ли работа ?  Мисля да започна да бягам като се стопли времето добра идея ли е ?

10.03.11
16:27

За изчистване на мазнини по-добре кръгова тренировка поне 4 пъти седмично с продължителност най-много час. 40 мин са достатъчни даже. Упражненията нека да са базови. Да, бягането е добра идея. Може сутрин 30-на минутки на гладно в следния протокол: 15 мин. загрявка, 10 мин хард кор спринтове и после 5 мин разпускане лек тръс са ти достатъчни.

Да, но аз искам мазнините да ги конвертирам във ММ. Ако може да ми препоръчате и някоя програма от сайта, би било чудесно.

10.03.11
18:32

казано от Петраки Стефанов на 10.03.11, 18:26:

Да, но аз искам мазнините да ги конвертирам във ММ.

Аз в магия не вярвам, ти?
Виж системата за сила. Тя, както и достатъчния прием на белтъчини с храната (както вече ти беше подсказано) ще ти пази мускулите, докато смъкваш сланината, но повярвай, на света не съществува такава програма дето ще ти “конвертира” сланината в мускул.

Мнението беше редактирано от Anelia на 10.03.11 18:36.

10.03.11
18:39

И аз искам така. Тогава, само ще дебелея и после ще се конвертирам в огромен и грозно мускулест мутант. :D
При качването на мускулна маса, неминуемо се качват и мазнини. При свалянето на мазнини си отива и част от мускулната маса.
Доколко е възможно да качваш мускули, докато сваляш мазнини - може и да се поспори.

Избери си едно от двете и гледай да го направиш с минимални странични ефекти, а именно - минимално сваляне на мускули и минимално покачване на мазнини. За целта са ти нужни добър хранителен режим, съобразен с целите ти и подходяща за теб тренировка.
Доста е възможно, успешните визуални резултати да са по-лесно постижими, ако първо качиш активно тегло(мускули), а после “чистиш”.

10.03.11
18:58

казано от Петраки Стефанов на 10.03.11, 18:26:

Да, но аз искам мазнините да ги конвертирам във ММ. Ако може да ми препоръчате и някоя програма от сайта, би било чудесно.

Опитай с това:
http://www.crystalinks.com/philosopherstone.html
Ако успееш, ела до нас, имам едно парче сланина, да ми го конвертираш на пържоли.
Извинявай, ако съм те обидил с шегата си,
но такъв вид конвертност не съществува ...

http://www.bb-team.org/workout/2790_silovi-tsikli-za-reduktsiya-na-maznini#axzz1GDVbka4Z за тази програма какво мислите. Какво бих постигнал с нея сваляне на мазнините + орефеляване и сила ? И какви кг да ползвам за упражненията, защото не е казано?

Мнението беше редактирано от Петър Стефанов на 10.03.11 19:00.

Не си ме обидил, това, че не зная и съм наивен е друг въпрос. :)

10.03.11
19:21

‘Програмата е предназначена за напреднали фитнес любители. “
и
“Схемата е абсолютно противопоказна за начинаещи”

Срещнеш ли подобен текст, то програмата не е точно за теб. В раздела с програмите, има поле за избор по стаж.Дори и с програма “за обем”, ще сваляш, стига да си с подходящо хранене.

10.03.11
19:36

6th+1
Няма да намериш нито една програма с вписани килограми - бъди сигурен. Правиш упражненията с тези килограми позволяващи ти необходимия брой повторения.
Не си готов за подобни тренировки, а е по-добре да обърнеш повече внимание на храната. Дай да видим твоята РБД.
Бягането никога и по никакъв начин не е било лоша идея.

http://www.bb-team.org/workout/1563_konditsiya-i-forma-s-chetiri-kompaktni-trenirovki-sedmichno#axzz1GDVbka4Z значи си оставам на тази и стопли ли се почвам да бягам и заедно с това спирам фитнеса и започвам стрийт. Карам го на РБД, намалям въглехидратите, увеличавам леко белтъците, мазнините също лекичко ще ги смъкна и да се надяваме, че ще стане нещо добро, може и някое протеинче да си взема за след тренировка ;]

10.03.11
19:54

Превръщането на мазнините в мускулна маса е по-скоро предмет на алхимията, отколкото на бодибилдинга.
Няма такова нещо трансформиране на подкожни мазнини в мускулни влакна - това са две съвсем отделни неща, които нямат нищо общо помежду си.

Теоритично е възможно едновременно да топиш мазнини и да качваш мускулна маса, но за това ти трябва перфектен хранителен режим, перфектна тренировъчна програма, много и качествени добавки и мноооого свободно време. И тъй като ти си ученик и най-вероятно не разполагаш с нужното време и/или финанси, съветвам те да прецениш дали те притеснява повече това, че си мазен или това, че нямаш мускули.

Когато вземеш решение за себе си, вариантите са два:
1. Почваш да чистиш, докато свалиш достатъчно мазнини. Акцентът трябва да бъде поставен върху подходящо хранене и кардиотренировки. Силовите тренировки не трябва да бъдат тежки, а по-скоро за кондиция и тонус. Когато изчистиш до ниво, в което се харесваш, променяш диетата и почваш да качваш чиста мускулна маса.
2. Почваш да качваш, без да обръщаш внимание, че вече имаш достатъчно ненужни килограми. Съобразяваш храненето си с целта. Силовите тренировки трябва да са тежки, с повече базови упражнения. В един момент, когато прецениш че си станал достатъчно голям (и мазен), променяш храненето и започваш да чистиш.

Аз ако бях на твое място, категорично бих избрал първия вариант.

Да и аз се спирам на първия. Благодаря ти, наистина много. От всички мнения твоето и на Анелия ми помогнаха най-много. А тази тренировка, която последно постнах, би ли ми свършила работа?

Мнението беше редактирано от Петър Стефанов на 10.03.11 20:06.

10.03.11
20:09

В комбинация с бягането - да.

Благодаря :) Сложих си 1 снимка на гърба във профила ми. След цялата процедура през, която ще премина ще постна снимки :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1