Фъстъчено масло

08.03.11
09:24

Здравейте,
вчера си купих фъстъчено масло, зарадвах му се, че не съдържа особено много въглехидрати, но пък си е мазничко. Как и кога може да се консумира, така че да не се отрази на килцата?
мерси много :):):)

е то се консумира точно за тази цел....освен,че е мн вкусно разбира се. За да не ти се отрази на килата предполагам преди тренировка е добре да хапваш :)

От мазнини не се омазняваш, проблема са въглехидратите.

08.03.11
10:39

може да се консумира умерено :). Броиш калории и гледаш къде му е удачното място.

След тренировка мисля, че е най-добре. Предполагам, че можеш да го включиш заедно с извара за вечеря, 100-тина грама :)

08.03.11
10:44

За след тренировка е може би най-неудачния вариант - ще забави усвояването набелтъчините. Принципно фъстъченото масло го ползвам при ВМ-НВД с цел да си набавям енергия. Имай предвид, че е много калорично и ако целта ти е да сваляш килограми, трябва да се внимава с него. Принцпно преди лягане с изварата може по една-две чаени лъжици. То може по всяко време на деня принципно...пак казвам зависи от режима ти.

Апф...и аз верно съм се изцепил...имах в предвид преди тренировка за енергия :)

08.03.11
11:13

казано от GreyKnight на 08.03.11, 10:26:

От мазнини не се омазняваш, проблема са въглехидратите.

Зависи какви са мазнините ;)

Преди две седмици си купих едно фъстъчено масло на stoxy, от което изядох точно една лъжица и го хвърлих. Няма нищо общо, с това което беше преди. Даже в съдържанието пише, че съдържа растителни мазнини. Разбирай палмово масло, което е чудесен пример за транс-мазнини, от които се пълнее величествено :)

08.03.11
11:15

Да, Владимир правилно отбеляза - следете за това дали съдържа хидрогенирани или частично хидрогенирани растителни мазнини.

08.03.11
13:29

Аз се рових ис почти всички марки  по хипермаркетите и без добавени мазнини няма,въпроса е като пише само раст. мазнини какви са?

08.03.11
15:10

казано от Biad__ на 08.03.11, 13:29:

Аз се рових ис почти всички марки  по хипермаркетите и без добавени мазнини няма,въпроса е като пише само раст. мазнини какви са?

Ами, със сигурност не е ленено масло :D Какво е точно - можем само да гадаем.

DE

08.03.11
19:09

А някой случайно да е правил в домашни условия фъстъчено масло,за да сподели как става номера :) И струва ли си разбира се.

08.03.11
19:26

Струва си...20-30 стотинки разлика...Значи трябва ти машинка за мелене на ядки. То всъщност е много просто, какво да обеснявам...слагаш обелените фъстъци в машинката и ги мелиш, трябва да сложиш обаче малко олио. Много хубаво става, но не е много по-евтино.

Мнението беше редактирано от Valleri на 08.03.11 19:26.

DE

09.03.11
08:32

Е,щом разликата е 20-30 стотинки едва ли си струва :) Мерси за отзива.

09.03.11
15:12

мерси за мненията.
значи преди фитнес / закуска намазана пълнозърнеста филийка с  фъстъчено масло би била добра идея, така ли?

09.03.11
15:31

казано от nenb1_10 на 09.03.11, 15:12:

мерси за мненията.
значи преди фитнес / закуска намазана пълнозърнеста филийка с  фъстъчено масло би била добра идея, така ли?

Не.

Ако не пиеш други добавки - 30мин преди тренировка доза сурватъчен протеин.

Втори вариант: Час преди тренировка - доза сурватъчен протеин с 250мл прясно мляко и 3-4 супени лъжици фини овесени ядки.

Ако не ползваш добавки, заместваш сурватъчния протеин във втория вариант с 150-200гр обезмаслена извара.

09.03.11
15:56

казано от Владимир8507 на 09.03.11, 15:31:

казано от nenb1_10 на 09.03.11, 15:12:

мерси за мненията.

Не.

Ако не пиеш други добавки - 30мин преди тренировка доза сурватъчен протеин.

Втори вариант: Час преди тренировка - доза сурватъчен протеин с 250мл прясно мляко и 3-4 супени лъжици фини овесени ядки.

Ако не ползваш добавки, заместваш сурватъчния протеин във втория вариант с 150-200гр обезмаслена извара.

мен ме интересува кога е най-добре да се яде фъстъченото масло. По-горе казват хората, че е удачно преди тренировка.
А иначе не ползвам никакви добавки, момиче съм и не качвам маса. Просто току що приключих НВД и се чудя какво/ как да ям.... искам да разчупя малко режима :)

09.03.11
18:44

Виж сега - половин-един час преди тренировка ще ти даде доволно енергия, защото си е доста калорично. Аз съм удрял по 1 супена лъжица и съм имал пауър :)  Иначе си го яж и през останалото време на деня, няма проблеми.

09.03.11
22:45

Обожавам го. Но внимавай какво купуваш. Има боклуци пълни със захар. Колкото по-натурално, толкова по-добре. Аз си прая сандвич.
2 филии пълнозърнест хляб, фъстъчено масло смесено с доза протеин. (шоколад). За втора закуска към 10:30 е супер. Това са към 350 калории някъде.

09.03.11
23:01

казано от Callo на 09.03.11, 22:45:

Обожавам го. Но внимавай какво купуваш. Има боклуци пълни със захар. Колкото по-натурално, толкова по-добре. Аз си прая сандвич.
2 филии пълнозърнест хляб, фъстъчено масло смесено с доза протеин. (шоколад). За втора закуска към 10:30 е супер. Това са към 350 калории някъде.

Аз преди ядях точно същото нещо,само че смесвах протеина с фъстъченото масло,а го мажеш на филийките и протеина точно шоколад с мляко.Доста вкусно се получава и лесно за носене и приготвяне.

09.03.11
23:54

Абе само на мен ли ми се струва, че фъстъченото масло е точно от тия продукти, дето не си ли ги правиш сам по-добре да ги избягваш на голямо разстояние? Какво ли не може да се сложи вътре и дори няма да си личи кой знае колко .. много “несигурно” ми идва някакси, виж ако човек сам си го прави друга работа (никога не съм се занимавал лично обаче).

Мнението беше редактирано от G33K на 09.03.11 23:54.

10.03.11
00:09

казано от G33K на 09.03.11, 23:54:

Абе само на мен ли ми се струва, че фъстъченото масло е точно от тия продукти, дето не си ли ги правиш сам по-добре да ги избягваш на голямо разстояние?

Мда, поради тази причина спрях да го консумирам. Що се отнася до направата му в домашни условия, то е необходима кафемелачка - тя стрива фъстъците направо на паста. След това се омачква в саханче с масло и е готово. Аз съм го правил с масло Президент и вкусът е доста добър.

16.03.11
19:20

мерси, хора...наслаждавам му се с кеф :) макар че все още не смея да ям по много. прекалено хубаво е за да е истина :Р

01.10.13
08:28

Здравейте! Бих искала да попитам дали мога вместо сусамов тахан да си хапвам фъстъчено масло( домашно направено) Дали има същите качества ? и подходящо ли е за НВ-ВМ

03.10.13
13:05

казано от Do`it на 01.10.13, 08:28:

Здравейте! Бих искала да попитам дали мога вместо сусамов тахан да си хапвам фъстъчено масло( домашно направено) Дали има същите качества ? и подходящо ли е за НВ-ВМ

Фъстъците и сусама имат различно съдържание на 3/6/9.При фъстъците проблема е лошият баланс между 3/6/9.При сусама мисля,че няма този пролем.
Домашното ф.м. е добра алтернатива на тези помагазините,на които добавят хидрогенирани мазнини,захар и сол за вкус и гъстота.

По-добре ги консумирай и двете,а не като заместители.

казано от Стоянчо на 09.03.11, 18:44:

Виж сега - половин-един час преди тренировка ще ти даде доволно енергия, защото си е доста калорично. Аз съм удрял по 1 супена лъжица и съм имал пауър 🙂  Иначе си го яж и през останалото време на деня, няма проблеми.

Аз си ям по 7-8 суп.лъжици и нищо ми няма. Също така въобще не дебелея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1