Б-12

10.03.11
22:15

Здравейте!
Препоръчаха ми витамин Б-12 на прах за повече въздух и издръжливост (не става въпрос за фитнес).Изчетох доста теми (а и преди да ми го препоръчат съм чел),че Б-12 се усвоява само инжекционно.Казах го това и на продавача във фитнес-магазина (той ми го препоръча),а той ми отговори,че това била формула на НАУ,която се усвоявала на 100% и се усещал ефект.Ставаше въпрос за това:
silabg.com/bg/840-NOW-INSTANT-ENERGY-B12-75pks-.html
Наистина ли е така и има ли смисъл от този продукт?Ако е така,с какво може да се комбинирира и добър вариант ли е за постигане на целите ми?

13.03.11
22:03

За повече издържливост: Бета-аланин и дълги леки тренировки. За повече въздух: тренировки дълги леки и кратки интензивни.
Аз пия Б-12 за анемия, но според мен няма влияние върху аеробната издържливост, нито върху “въздуха”. По принцип логиката е, че Б 12 увеличава наличието на червени кръвни телца и от там улеснява преносът на кислород от кръвта, но ако ставаше така, спортистите нямаше да си преливат кръв, ами щяха да пият витаминки.
Ако нямаш проблем с еритроцитите, тренировки му е майката, не витамини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1