Солариум - как да се пека правилно?

Здравейте! От известно време ми е влязла мухата за изкуствен тен, съответно солариум. В интернет информацията сякаш е доста оскъдна и не можах да си отговоря. Някой с опит ми трябва...та...ходих няколко пъти на солариум (вертикален) и имаше ефект, но минимален. Постепенно увеличавах минутите и най-добър ефект имаше последния път за 15мин. За последните 2-3 месеца съм ходил около 5-6 пъти. Демек около 2 пъти в месеца. Лошото е, че освен, че явно ми трябват доста минути, за да ме хване (около 15-20), то доста бързо след това избелявам. Та се чудя какъв е най-ефикасния и правилен начин за ходене на солариум, като честота, минути и т.н. Как след като достигна определен тен да го запазя за по-дълго време? Само да не се окаже, че ще трябва да се изръсвам с яко кинти на месец :D

fire.is.my.nature

11.03.11
15:25

Ходи на солариуми , които са по-силни . Щом е нямало ефект за 5 минути , значи не става , ще ти развали ( повече от обикновено ) кожата .
В този смисъл , по-добре да дадеш малко повече пари , но да си сигурен в качеството ( под малко повече пари нямам предвид да се изръсваш :D ) ;) .

Освен това има специални кремчета ,които се грижат за защита , а също така поддържат тена за по-дълго време . Обикновено цените варират между 15-25 лв. и това стига за около месец ( зависи и от размерите ти де :D :D ) .

В началото започни с 5 минути , това 15-20 е УБИЙСТВО за кожата ти , честно . И карай сравнително бавно - през 2-3-4 дена , a не всеки ден , както повечето правят :D . Според мен е разумно по 20 минути максимум на седмица . Ама наистина максимум .
Но все пак прецени си сам . Това е само мое мнение .

Успех ! :) И аз скоро ще тръгвам :D

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 11.03.11 15:26.

BR

11.03.11
15:29

Точно соларариума не спира вредните лъчи и е в пъти по-зле от слънцето.Съсипваш си кожата с него,макар и сега да не го виждаш.Ако се замислиш и слънцето е супер вредно последните години,но ако трябва да синтезирам най-полезното от което да имаш полза ще те посъветвам да се излагаш постепенно на слънце като започнеш от 5 мин. и постепенно увеличаваш времето докато стигнеш до 15 мин.Така хем няма да изгориш бързо(то зависи и от типа на кожата)хем ще синтезираш витамин Д и ще придобиеш по възможно най-добрия начин тен.Откажи се от солариума!

Хммм...а уж таз жена, която е там ми каза, че техния солариум бил доста силен. За 5мин. нищо не можа да ми направи. Съвсееем леко почерняване. Та следващия път правих 8 мин., след това 10мин. и накрая викам айде 15, че така нищо не става. Струва по 0,80лв./мин. Както и да го смятам, ако трябва да ходя за 20мин. на седмица, то за 1 месец трябва да давам по.......близо 50лв. ?!?!?! Стига бре...т’ва е ужас. Аз мислех, че да ходиш 1 път на 2 седмици е достатъчно :D

@Brute - и аз предпочитам да се пека на слънце, но мисълта ми е за сезоните, в които това няма как да стане. Сметката обаче излиза доста солена. :D

fire.is.my.nature

11.03.11
15:45

казано от ProXxX на 11.03.11, 15:36:

Хммм...а уж таз жена, която е там ми каза, че техния солариум бил доста силен. За 5мин. нищо не можа да ми направи. Съвсееем леко почерняване. Та следващия път правих 8 мин., след това 10мин. и накрая викам айде 15, че така нищо не става. Струва по 0,80лв./мин. Както и да го смятам, ако трябва да ходя за 20мин. на седмица, то за 1 месец трябва да давам по.......близо 50лв. ?!?!?! Стига бре...т’ва е ужас. Аз мислех, че да ходиш 1 път на 2 седмици е достатъчно :D

@Brute - и аз предпочитам да се пека на слънце, но мисълта ми е за сезоните, в които това няма как да стане. Сметката обаче излиза доста солена. :D

Че от първия път да си “леко почернял” е съвсем в реда на нещата . Не бъди нетърпелив и не прибързвай , защото ще излезнеш от студиото като опърлена кокошчица някой ден :D 20 минути е опасно !
Ходи по-често за по-малко време . 2 пъти седмично по 5-8 мин. Или веднъж седмично по 10 .
На рядко и по много се избелява по-бързо ;)

Явно моя подход е бил грешен. Значи вместо 12мин. да ги правя на един път, то мога да ги разделя на 2 пъти в седмицата. Често, но на малки порции...като храненето :D

PS: Добре, че направих консултация, че другия път мислех да се пусна за 20-25min. (ROFL) :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.03.11 15:54.

fire.is.my.nature

11.03.11
15:57

казано от ProXxX на 11.03.11, 15:52:

Явно моя подход е бил грешен. Значи вместо 12мин. да ги правя на един път, то мога да ги разделя на 2 пъти в седмицата. Често, но на малки порции...като храненето :D

PS: Добре, че направих консултация, че другия път мислех да се пусна за 20-25min. (ROFL) :D

хахах ох , може ли ако решиш да направиш 25 минути после да се снимаш , защото ефектът ще е интересен ? :D ;)

Успех ! Всъщност ти ми напомни , че и аз трябва да почвам... Thanks :D

11.03.11
16:19

Солариума не е, като слънцето. След като се печеш на солариум не е добре да се къпеш, иначе няма да има никакъв ефект. Не знам защо е така, но по-добре преди солариума се изкъпи. Казвам ти го от опит.
Докато, ако се изпъпеш след излагане на слънчеви лъчи, те хваща повече.

Общо взето солариума ще ти помогне да нямаш разлика от тениската или късите панталонки. Аз лично ходя един месец преди летния сезон. :)

KR

11.03.11
16:24

Не се пробвай с толкова дълго време-повярвай ми гледката е ужасяваща.Един приятел заспа под сулариума и от гърдите нагоре беше като пиле на грил .Получи страшни изгарания и за малко  се размина с по тежка болест(не мога да се сетя името)болест!Това със сулариумите си е пълен та*ак

11.03.11
16:51

Аз съм много доволен от солариума. Ходих през ден в продължение на месец и половина, като не съм използвал никакви кремове, а тенът, който придобих по нищо не може да се сравнява с този от лятото. Започнах с 5 мин. на най-слабата машина(бяха четири) и постепенно за месец стигнах до 13-15 мин на най-мощната щайга. Спомням си, че много ме сърбеше корема, а след всяка процедура бях супер жизнен :D Между другото снимката в профила ми май е от този период.

казано от VEGATA на 11.03.11, 16:51:

Аз съм много доволен от солариума. Ходих през ден в продължение на месец и половина, като не съм използвал никакви кремове, а тенът, който придобих по нищо не може да се сравнява с този от лятото. Започнах с 5 мин. на най-слабата машина(бяха четири) и постепенно за месец стигнах до 13-15 мин на най-мощната щайга. Спомням си, че много ме сърбеше корема, а след всяка процедура бях супер жизнен :D Между другото снимката в профила ми май е от този период.

А след този месец и половина си спрял така ли? Колко се задържа тена след това? Ако се е задържал за месец, месец и половина си заслужава инвестицията от 50-60лв., но иначе...

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.03.11 16:57.

11.03.11
17:01

3 пъти седмично 7-10 минути и си цигане :D После ходиш чат-пат да поддържаш.

NM

11.03.11
17:07

В Германия забраниха солариумите за непълнолетни. Доказа се, че способстват за развитието на рак на кожата. Така, че изчакай си лятото и ходи на плаж, като си ползваш редовно защитни кремове.

11.03.11
17:10

ProXxX, спрях да. Беше някъде октомври-ноември, лятото нямах възможност да ходя много на плаж и бях сиренясал, та решихме с едно аверче да ходим. Смея да твърдя, че тенът си личеше чак до началото на новия летен сезон, но разбира се постепенно избледняваше. Иначе не съм се поддържал, защото вече нямах излишни пари.

Точно и аз това се питам. Дали да вложа сега 50-60лв. да ходя за 1, 1,5 месеца 3 пъти в седмицата, но да знам после, че ще държи 2 месеца. Иначе и на мен не ми се дават всеки месец по 40-50лв. Все още не ми е толкова широка чековата книжчица :D Явно ще трябва да се пробва...само на думи не става работата :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.03.11 17:17.

11.03.11
21:38

Въпреки, че никога не съм ходил на солариум ще си позволя да цитирам един съвет, който ми беше даден навремето:

Солариумите имат ефект върху всеки, стига да има представа как да се пече. За да не почервенееш прави някаква пирамида от порядъка - 5, 5, 7, 7, 10, 10, 10, 7, 7, 5 .... 5
Като това е в минути, през три-четири дни. Накрая като почернееш ходиш през 5-6 дни по 4-5 мин за да си поддържаш тена.

Така и не съм се възползвал все още от него, но като “залебя” ще опитам...

21.04.11
19:20

ходих да питам в един солариум - лелката ми каза,че мога да почна от най-слабия(42 рефлектора всеки 160вата) за по 12 минути на сесия ? какво ще кажете разбирачите ? много ли е ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1