16.03.11
15:46
Предупреждението е свързано с модерния напоследък термин - Паническа атака. Всеки втори човек е изпитал поне един път през живота си паническа атака.
Симптоми:
* Затруднения при дишане
* Прескачане на сърцето или учестен пулс
* Усещане на определени части от тялото си като гума и желе
* Пристъп на изпотяване
* Задушаване или задавяне, усещане за засядане в гърлото.
* Изтръпване или вцепеняване на определени части от тялото
* Усещане, че заобикалящата среда е странна, нереална, замъглена и отдалечена
* Трудности при заспиване
* Световъртеж
Да получите няколко пъти паническа атака, не е нещо страшно. Страшното идва когато тази паническа атака, прерастне в паническо разстройство (демек атаките стават ежедневие) . Паническите атаки стартират, обикновено, когато личността е подложена на сериозен стрес, прекалено натоварване в работата, загуба на близък човек. Те също могат да са в резултат на операции, автомобилен инцидент, смяна на жилище, загуба на работата. Всяка по-сериозна промяна би могла да предизвика подобна реакция. Общо взето
Сигорно ако сте отделили 2 минутки да прочетете написано, вече се чудите аджеба и каква е връзката с кофеина и стимулантите. Ето каква е връзката : Прекалената консумация на кофеин, кокаин или други стимуланти, например стимулантите приемани в лечението на астма, могат да отключат паническите атаки. Кофеинът със сигурност засилва възможността, да получим пристъп на тревожност. Благодарение на него ставаме много по-чувствиетлен към заобикалящият ви свят, а и към това, което се случва в нашето тяло.
Кофеинът, който съдържат добавките е в пъти по-концентриран от една,две чаши кафе. Когато приемете кофеин, независимо в каква форма, той въздейства на надбъбречната ви жлеза, това е мястото, от което адреналина се разпространява в тялото. С това си въздействие, кофеинът увеличава нивото на адреналина в организма. И ако вие сте консумирали прекалено много кофеин, възможно е той да изтощи надбъбречната жлеза, и тя вече няма да може да реагира правилно на стреса. И няма да освобождава точното количество адреналин в тялото ви.
Това ще ви накара да се чувствате много напрегнати и на моменти объркани.
Доста хора преживяват една или няколко панически атаки и с това се разминават, т.е. забравят за тях, те са щастливи. Други хора пък развиват паническо разстройство, което минава във фаза, когато развиват страх от страха, т.е. страх от евентуалния страх, които всеки миг може да се появи.
Внимавайте със стимулантите, и дозите в, които ги приемате. Това, че на някой от залата не са му оказвали някакво негативно въздействие не е гаранция, че няма да се случи на вас. Съобразявайте приемът на всякакъв вид добавки с възрастта си и стажът, който имате в залата. Мой личен приятел пострада от комбинирането на л-карнитин в комбинация с едно добре познато лекарство за астма, което доста хора използват за изгаряне на мазнините (мисля, че всички се сещаме за кое става на въпрос) .
П.С. Ползата, от употребата на такива добавки, съпоставена с рискът, които крият е нерентабилна. За 6 месеца съм свалил 30 кг, без да ползвам добавки. Всичко е ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ + ТРЕНИРОВКИ.
Темата беше редактирана от Zombi Bombi на 16.03.11 20:33.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
16.03.11
16:15
Всичко това са лично твои размисли или копира текста от някъде?
За стимулантите на нервната система съм абсолютно съгласен - твърде често хората подценяват техните странични ефекти. За фет-бърнърите не си съвсем точен, защото липотропните такива имат различен принцип на действие от това на термогенетиците. За L-карнитина пък съвсем не съм съгласен, защото симптомите при предозирането му нямат нищо общо с изброените от теб. Да не забравяме, че дозата прави лекарството и отровата.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.11 16:16.
16.03.11
16:56
Извинявам се предварително, ако не съм бил ясен, моля за извинение. Постът ми беше насочен изцяло към стимулантите на нервната система. А визирам Л-карнитин, фат бърнър, азотни бустери, защото напоследък съдържанието на 20% от опъковката е наблъскано с някакъв вид стимулант (кофеин,деривати на ефедрина или дизайнерска дрога - напоследък модерен термин) с което се цели, продуктът да се усети още от първата доза(еуфория, прилив на енергия, сила и тн.).
А за разсъжденията, някой са мой, някой копирани от нета.
Бтв - не се имам за капацитет, даже хич, но въпреки това имам наблюдения върху човек, изпитал негативната страна (както казах по горе) на комбинация от Модерен Л - карнитин, в комбинация с кленбутерол (ако искат админите) да премахнат последното, защото е забранено във форума.
Допълнително уточнение: Не съм казал, че самата киселина Л - карнитин е вредна, или термогенезата при фет бърнърът, а количеството стимуланти наблъскани в продуктите.Поправих си заглавието за да е по - точно.
Мнението беше редактирано от Zombi Bombi на 16.03.11 17:11.
Я ме светни малко с какво л-карнитина стимулира нервната система? И в кой продукт има дериват на ефедрин? Кленбутерола е лекарствено средство изписвано с рецепта, и нямащо нищо общо с изброените от теб вещества.
Мнението беше редактирано от Valdis на 16.03.11 17:17.
16.03.11
17:21
Колега пак повтарям, Киселината L - carnitine сама по себе си не стимулира нервна система (поне на мене не ми е известно), а стимулантите, които блъскат в модерните формули. Продукт под името Л-карнитин , в които освен присъствието на суровината Л - карнитин присъства наличието на стимулативни субстанций. Сега уточнихме ли се?
И за пореден път уточнявам. Става въпрос не за самия Л - карнитин,фат бърнър или азотен бустер, а за съдържанието на стимуланти в кутията с тях.
Мнението беше редактирано от Zombi Bombi на 16.03.11 17:23.
Вероятно имаш предвид аминокиселината Л-карнитин? А тоз Субстанций да не е някой братовчед на Марк Антоний? И незнам дали е от умората натрупана днес, но определено ми е трудно да следя мисълта ти.
16.03.11
18:01
казано от Valdis на 16.03.11, 17:29:
Вероятно имаш предвид аминокиселината Л-карнитин? А тоз Субстанций да не е някой братовчед на Марк Антоний? И незнам дали е от умората натрупана днес, но определено ми е трудно да следя мисълта ти.
Не колега имам в предвид точното название на Л-карнитина, което е витаминоподобна киселина, няма да е зле да фърляш по някое око тук там, преди да се опитваш да поправяш. Това, че съм написал ий, а не ии ще го пропусна. И - да определено съм на мнение, че следиш мисълта ми доста трудно. Дали заради умората, дали заради нещо друго - незнам, бтв чета форума от един месец и ми прави впечатление, агресивния ти начин на изказване. На тестостеронни стимулатори ли си? Дай малко по-неглиже :). Радвам се, че Пияндето е съгласен с мен по отношение на стимулантите. И тъй като забелязах, че определено има какво да се научи от него, ще го помоля да разясни до какви други физически или психически вреди могат да доведът.
Айде вземи ти малко да прочетеш преди да говориш толкова много http://www.bb-team.org/articles/882_karnitin-l-karnitin#axzz1GmKQ5TJW
Аз стимулатори на тестостерона не ползвам щото почвам да бия хората по улиците :D :D :D Надарен съм с естествено високи нива на тестостерон. А проблема със следенето на мисълта съм сигурен, че не е само при мен, но е възможно и да греша.
ПП И не съм ти колега, някак обидно ми звучи.
Мнението беше редактирано от Valdis на 16.03.11 18:20.
Човека пише за стимулантите, които са набъкани в азотните бустери и термогенните бърнери. Става въпрос за тези които влияят на ЦНС. Л-карнитина тук няма място. Може би автора е искал да каже че някои добавки съдържат, както карнитина, така и стимуланти в състава си, което може да предизвика въпросните нежелани реакции. Аз така го разбрах ?!?
казано от Vlado89 на 16.03.11, 18:59:
Човека пише за стимулантите, които са набъкани в азотните бустери и термогенните бърнери. Става въпрос за тези които влияят на ЦНС. Л-карнитина тук няма място. Може би автора е искал да каже че някои добавки съдържат, както карнитина, така и стимуланти в състава си, което може да предизвика въпросните нежелани реакции. Аз така го разбрах ?!?
Значи не греша :D :D :D
Абе точната му идея и на мен не ми е ясна, но разбрах, че се опитва да ни предупреди човека.
Мнението беше редактирано от Valdis на 16.03.11 19:13.
16.03.11
20:26
казано от Vlado89 на 16.03.11, 18:59:
Точно това имам в предвид.
казано от Valdis на 16.03.11, 19:03:
Значи не греша :D :D :D
Абе точната му идея и на мен не ми е ясна, но разбрах, че се опитва да ни предупреди човека.
Както виждаш, който иска да разбере - разбира. А по въпроса с Л-карнитина. Л-карнитина не е аминокиселина, но по структора наподобява такава. Не се използва като невротрансмитер или в протеинния синтез. Правилното название е витаминоподобна киселина. Сигорен съм, че човека писал статията за бб-теам го знае, но това са много малки подробности от никакво значение.
И да за последното си прав. Искам да предупредя, за една нежелана реакция, която може да се получи при употребата на стимуланти.
http://www.dcnutrition.com/miscellaneous/detail.cfm?RecordNumber=148
http://www.nutritional-supplement-educational-centre.com/l-carnitine.html
http://www.anyvitamins.com/carnitine-info.htm
http://www.herbs2000.com/amino_acids/carnitine.htm
Това са малко линкове за L-carnitin, които намерих на първо четене, бях попаднал и на още една статия в мускули и фитнес или бодибилдинг нещо си. Ако искаш може утре специално заради теб да се разровя из кашоните за статията.
Мнението беше редактирано от Zombi Bombi на 16.03.11 21:09.
16.03.11
21:39
казано от RazIeL Fix на 16.03.11, 18:01:
Радвам се, че Пияндето е съгласен с мен по отношение на стимулантите. И тъй като забелязах, че определено има какво да се научи от него, ще го помоля да разясни до какви други физически или психически вреди могат да доведът.
Valdis ти каза по-остричко това, което аз само ти намекнах. :) Посочил си верни неща, но някои уточнения биха направили труда ти наистина стойностен. Слагаш цял клас добавки (тези за намаляване на телесните мазнини) под един знаменател, а това не е съвсем коректно, тъй като те имат различни принципи на действие.
Темата е чудесна като замисъл и съдържа много истини за стимулантите на нервната система. Добре си дефинирал симптомите на предозиране и претоварване с тях. Повече информация за страничните действие на стимулантите всики може да открие лесно чрез Google, няма да се спирам на това сега. Важното е друго - липсата на желание у хората да се информират за добавките, които приемат. Твърде често се купуват и приемат добавки на доверие. Напоследък зачестиха темите тук с оплаквания именно от предозиране на стимуланти. Хората не четат етикети, не се интересуват от действието на съставките, не се замислят и спокойно приемат силно завишени дози, не отчитат кафенцата или енергийните напитки, изпити през деня... Отделно от това търговците се надпреварват агресивно да рекламират и продават продукти, съдържащи стимуланти, защото са най-атрактивни - действат ясно забележимо и веднага. Почти всички азотни продукти и термогенни фет-бърнъри са забранени за употреба от лица под 18 годишна възраст и това съвсем не е случайно. Нервната система е изключително сложна и прекалено важна за човешкия организъм, за да си позволяваме толкова лесно да я претоварваме и държим в постоянно напрежение, приемайки системно стимуланти. Нервната система може да бъде блокирана и трайно увредена, както всички други системи в тялото. Да, това не става за ден или два, точно заради нейното съвършенство и адаптивност, но при повече “старание” резултатите са факт - системни проблеми със съня, неврози и невротични състояния, отключване на нервни заболявания, да не говорим за възможните усложнения със сърдечния мускул. На кратко - проблемът със стимулантите не е точно проявата на негативните им странични ефекти, а в безконтролното приемане заради неосведоменост и безотговорност. Младите хора във фитнес залите търсят моментални резултати (по една или друга причина) и нежеланието им (+ неспособността) да се ограмотят водят до риск от проблеми със стимулантите.
Там, където говоря за стимуланти, имам предвид официално одобрени и легално продавани стимуланти на нервната система.
RazIeL Fix, много може да се напише по тези въпроси, само да има кой да чете... и между другото - ясно ми е, че не ти пука за това къде се пише ‘и’ и къде ‘й’, но грамотно написаното мнение се радва на повече доверие и се смята за много по-надеждно като информация. Защо е така - надявам се, че се досещаш.
16.03.11
22:04
казано от RazIeL Fix на 16.03.11, 15:46:
. Мой личен приятел пострада от комбинирането на л-карнитин в комбинация с едно добре познато лекарство за астма, което доста хора използват за изгаряне на мазнините (мисля, че всички се сещаме )
Предлагам да обясниш как е пострадал и какво е направил за да пострада при употребта на кленбутерол,темата се чете от много момчета и ще е добре да знаят истината,може би когато някои момчета като прочетат ще се откажат от използването му.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 16.03.11 22:06.
17.03.11
12:41
Беше набарал някаква вълшебна формула за изгаряне на мазнини от един напомпан “батка” в залата. Вълшебната формула се състои от четири компонента - кленбутерол, л - карнитинова матрица(scitec) и кофеин на таблетки.
До колкото си спомням според “батката” под 10 хапа кленбутерола не действал. Трябвало да се зима пирамидално.
1-ден, 2 хапа
2-ден, 3 хапа
3-ден, 4 хапа
И така, по 10 хапа на ден,за постигане на желания ефект. Целта на занятието е да се постигне по висока температура - 37.2, 37.5 - термогенеза - по голямо количество изгорени мазнини.
На четвъртия - петия ден от приема на вълшебната формула, започнаха да се появяват “нормалните” странични ефекти при ползата на кленбутерол - треперене на ръцете, изпотяване, замайване, крампи - абе нещо съвсем нормално, както казват повечето използващи препарата. За мен това да не можеш да си пийнеш от чашата, без да разлееш половината съдържание на земята, хич не е приемлив страничен ефект.На 11 ден при употребата на 10 хапа и достигната температура от 35,5, обилно количество кофеин и л-карнитин, се появява тахикардия съпроводена с наподобяващо гърч треперене на цялото тяло. От там линейка, болница - кофти работа. Последствията са тик на окото (сигорно ви се е случвало да ви трепери окото) това при него е почти всекидневно през 20-30 мин. Според доктора е на нерва почва в резултат на използваната “вълшебна формула”.
Всеки сам може да си направи изводите.
П.С. Изкам да изкажа своите благодарности към Пияндето за това, че допълни темата по такъв чудесен начин.
Мнението беше редактирано от Zombi Bombi на 17.03.11 12:51.
17.03.11
12:48
Така де... най-малкият проблем на твоя юнак е бил L-карнитинът... ;)
казано от RazIeL Fix на 17.03.11, 12:41:
Беше набарал някаква вълшебна формула за изгаряне на мазнини от един напомпан “батка” в залата. Вълшебната формула се състои от четири компонента - кленбутерол, л - карнитинова матрица(scitec) и кофеин на таблетки....
С това си разяснение, направо обезмисли по-горните дълги постове...
17.03.11
12:59
казано от Radi_boy_ на 17.03.11, 12:57:
казано от RazIeL Fix на 17.03.11, 12:41:
Беше набарал някаква вълшебна формула за изгаряне на мазнини от един напомпан “батка” в залата. Вълшебната формула се състои от четири компонента - кленбутерол, л - карнитинова матрица(scitec) и кофеин на таблетки....
С това си разяснение, направо обезмисли по-горните дълги постове...
В смисъл?
17.03.11
13:05
Като цяло проблемът на твоя приятел не са били пълните с най-различни стимуланти продукти за отслабване, а неправилна употреба на лекарствено средство в комбинация със стимулант какъвто е кофеинът. С или без л-карнитина резултата би бил същия според мен, но така или иначе вече изяснихме безвредността на карнитина сам по себе си. И все пак си струва обръщането на внимание върху предозирането със стимуланти, дано тези, които трябва, си направят някой и друг извод...
17.03.11
13:12
Напълно съм съгласен, че л-карнитина не играе някаква роля или поне незначителна с наличието на някакво мизерно количество кофеин в опаковката.Просто исках картината да е пълна. Всичко, което е употребявал да се спомене. Важно е да се акцентира върху стимулантите за които се отнася първоначалния замисъл на темата. А случая с момчето го споделих заради Делев. Мисля, че и от него могат да се извадят прекрасни изводи за комбинацията кленбутерол с кофеин.
казано от Martin Tomov на 17.03.11, 13:05:
Като цяло проблемът на твоя приятел не са били пълните с най-различни стимуланти продукти за отслабване, а неправилна употреба на лекарствено средство в комбинация със стимулант какъвто е кофеинът. С или без л-карнитина резултата би бил същия според мен, но така или иначе вече изяснихме безвредността на карнитина сам по себе си. И все пак си струва обръщането на внимание върху предозирането със стимуланти, дано тези, които трябва, си направят някой и друг извод...
Човешкото малоумие няма граници, в един друг форум уж за фитнес съм чел страшни истории. Там освен забранени вещества и медикаменти май друго не се дискутира, та във въпросния форум бях чел за някакъв дето взимал по 20-ина хапа кленбутерол сутрин и вечер. Интересното там, е че хора без грам понятие препоръчват на други такива, разни цикли с разни препарати, абе страшна картинка. Та мисълта ми е, че стимулантите на ЦНС са най-малкото зло в този спорт.
Един въпрос. Когато човек има непоносимост към такива стимуланти и кофеин може ли да приема минимални дози ? Пример доза от 2х3 на ден по предписание от етикета(става въпрос за позволени добавки и не такива които са по лекарско предписание) да се пробва 2х1 в продължение на седмица дали ще му понася, с времето организма не почва ли да свиква. Много ме е яд, че имам непоносимост към кофеин.
10.03.16
01:17
Много хубава статия! Благодаря! Аз получих кофеинова непоносимост след приема на термогенен фетбърнар. Докато го използвах нямах грижи,а и пиех само по 1 таблетка на ден. 2 месеца по-късно не можех да пия 1 кафе(сега пия понякога безкофеиново ) или зелен чай който съдържа 25-50мг. кофеин . И го усещам. Когато опитвах да пия кафета и не бях схванала какво ми е и защо се чувствам така ,много се паникюсвах! За да се тушира ефекта на тревожност,паника и всичките му ужасни симптоми съм пила чай от валериян. Това ми помагаше да се върна на себе си. Организма на всеки е индивидуален и нека правилно четем реакциите му и да реагираме на време!
казано от RazIeL Fix на 16.03.11, 15:46:
Предупреждението е свързано с модерния напоследък термин - Паническа атака. Всеки втори човек е изпитал поне един път през живота си паническа атака.
Много силни думи, но на практика не е така.
15.05.16
08:14
Менчета,
Бъбрека си залагам, че в някои пред-тренировъчни неща има няква дизайнерска дрога. Случвало се е преди (с 1-3 диметиламина, представен на етикета като екстракт от здравец), мислите ли че не се случва и сега?
Сега пия бустер преди тренировка speed x на lecheek nutrition. Ами от тва нещо ти изтръпва мозъка се едно си бамнал една точка пико. Да не говорим, че като го пия към 6-7 след работа, когато отивам да тренирам, не мога да заспа до 4 през нощта.
Сто про има нещо вътре, гаранция!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече