17.03.11
07:10
Здравейте, искам да попитам скоро мисля да започна да изчиствам.И все пак трябва да изграда накакъф режим.Попрочетох тук-там и се посъветвах с хора,които са доста по-знаещи от мене.Те ми казват малък си още за хранителен режим,яж си както си трябва но и ограничението не е излишно.Аз съм на 14 години..
17.03.11
07:55
Първо - темата ти е пусната на неправилно място и второ - да, още си малък за хранителни режими. Можеш да си изградиш правилни хранителни навици, но ти е рано да смяташ калории и да се ограничаваш. Гледай да изключиш от менюто си пържените храни (или поне да са минимум), газираните напитки и сокчета, солети, дюнери, бургери, чипсове и всякакъв вид шоколадови десерти или такива съдържащи преработена захар. Наблягай на храни като ориз, картофи, боб, леща, царевица, грах, пълнозърнест или ръжен хляб, зеленчуци!!! и т.н. като източник на “добри” въглехидрати. Като източник на качествен и пълноценен протеин наблягай на всякакво месо, риба, яйца, мляко, сирене, кашкавал и др....като източник на “добри” мазнини наблягай на ленено масло, фъстъци, фъстъчено масло, кашу и ядките като цяло и др. Наблягай главно върху изброените храни. Те ще доставят на тялото ти качествена енергия и ще укрепват здравето и организма ти. Не казвам никога да не ядеш чипс, шоколад и т.н. Прегрешавай от време на време, но не прекалявай. Това е, което трябва да знаеш засега :)