Спринтове и совалки - за крака

АЧ

18.03.11
16:56

Искам да качвам кг, но искам и да потичвам по-малко. Знам, че при кардиото се гори мазнини, а на мен ми трябват може би малко мазнини. И при спринтовете сигурно ще е така, но малко по-различно. При спринтьорите телата са по-релефни и добри. Дайте ми съвет по колко серии и метра е нормално да се прави спринт и совалки ? Тренирам на лостове, 3 пъти седмично хард трен + 2 дни учене на по-трудни упражнения :) Вторник и четвъртък мисля да правя спринтовете и совалките. Чул съм, че спринтовете дават експлозивна сила и, че качват малко кг по краката. Чистат и корема от мазнини.

18.03.11
16:58

Спринтьорите клякат с 300, но това е друга тема :д

18.03.11
18:52

Лигиката е такава,че Спринтьорит имат огромни крака за да тичат бързо,не че имат такива крака заради тичането.

АЧ

18.03.11
18:58

ОК. А нещо по моя въпрос :)

18.03.11
19:49

Първо кажи какво искаш,да качваш маса там или да ги намалиш,ако искаш релеф  все пак трябва да качиш малко мръвка по тях.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 18.03.11 19:50.

АЧ

18.03.11
20:10

Ами 180 см съм висок, 64 кг. искам поне 70 да стана :) Целта ми е 1. да тренирам по този начин краката, защото само с клекове няма да стане, а и обичам да тичам. 2. Не, че имам много мазнини по корема, но така ще премахна малкото мазнина и корема ми ще стане по-релефен. Примерно 5-6 серии по 50-60 метра + совалки за на края добре ли ще е ?

18.03.11
21:45

Двай освен клекове и напади,това са добри упражнения за маса,ако тренираш извън фитнеса,но краката са много силни и без тежест няма да станат нещата.С със спринтовете релеф на краката няма да направиш,но ще помгне за сваляне на мазнините,което обаче е точно обратното  на твоето желание да качиш до 70 Кг.

АЧ

18.03.11
22:38

Както ми каза Оранже, аз си избирам начина на програмата, а с храната ще расте мускула. Дали ще качвам или не , зависи от храната. Не спазвам диети за ММ, ям каквото има на масата. Но ще правя малко спринтове и совалки вторник и четвъртък. Полезно е и за сърцето тичането. Ще увелича храната си и така. Ако видя, че губя тегло спирам с тичането. :)

19.03.11
16:13

Дали ще качваш зависи наистина от хрната,а какво ще качваш зависи от начин и упражненията,с които тренираш.
АКо си забелязал маратонците едвали  ги държат гладни,че да имат минимален % мазнини.

ЛР

21.03.11
11:28

казано от Ачо на 18.03.11, 22:38:

Както ми каза Оранже, аз си избирам начина на програмата, а с храната ще расте мускула. Дали ще качвам или не , зависи от храната. Не спазвам диети за ММ, ям каквото има на масата. Но ще правя малко спринтове и совалки вторник и четвъртък. Полезно е и за сърцето тичането. Ще увелича храната си и така. Ако видя, че губя тегло спирам с тичането. :)

Амиии .. нека кажем, че е така, но не точно.

Наблюденията ми сочат следното:

- тялото има нужда от СТИМУЛИ, за да расте качествено

С други думи:
- виждал съм хора да се тъпчат яко и в същото време да не тренират или да тренират, но предимно изолации (както повечето трениращи) и НИЩО да не качат
- виждал съм хора да се тъпчат яко и в същото време да не тренират или да тренират, но предимно изолации (както повечето трениращи) и да качат яко мазнини ... но само толкова.

Само с манджа и “каквато и да е тренировка” НЕ става.

Нужни са специфични стимули, за да започне тялото да изгражда специфични протеинови структури (така бленуваните от всички мускули)

За да започне тялото да изгражда въпросните мускули, е нужно първо да станеш поне относително силен. След това е нужно да можеш да прилагаш тази сила и продължително време. Междувременно трябва да се възстановяваш и да хапваш добре.

Но да подходиш с произволна програма и да очакваш резултати, е да като да се опитваш да хванеш черна котка в тъмна стая.

поздрави
Лазар

АЧ

21.03.11
13:40

Ами аз тренирам от почти 1 година на лостовете. Имам някаква сила. Но като цяло храната трябва да ми е най-важната ! Благодаря Лазаре :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1