20.03.11
13:57
Здравейте, от известно време следя блога на този господин. Изглежда много сериозен и отдаден на работата си. Някой имал ли е досег с него? Чудя се дали да не се възползвам от услугите му за хранителен режим.
ето го и блога( за мен е много полезен и интересен ): http://www.belchohristov.com/
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.09.11 15:22.
20.03.11
14:01
мацко ... недей ! :) това за което той ще ти вземе някой лев ние ще ти го кажем от добро сърце без пари... хранителния режим за покачване на телго, задържане на тегло и сваляне на тегло може да е под 10000 различни форми тъй, че по-добре почети за това което те интересува, питай това което не разбираш и сама накрая ще може да си съставиш режим и ще знаеш защо това се яде по това време а не по онова време.. един пич преди време беше пуснал една статия с програма избратена от Белчо.. е оказа се, че не му е написал нищо ново и революционно просто му е взел някой лев :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 20.03.11 14:03.
казано от kristiancho на 20.03.11, 14:01:
мацко ... недей ! :) това за което той ще ти вземе някой лев ние ще ти го кажем от добро сърце без пари
Хехе да ти дам ли линк за дневника ми тогава :Р :D
20.03.11
14:05
не е нужно като вляза в профила ти дневника ти ми излиза сега го гледам.. :P
Какъв ти Белчо?! Ей на, наш Кристианчо ще те светне! :D
относно Бечо - много хора го плюят, но има и такива, на които е помогнал. хейтването идва от начина му на промотиране (главно себе си) и, че има и дистанционна клиентела, която не винаги е доволна от качеството на услугите (нормално - да тренираш някого от дистанция или да му съставяш режим без да си го видял на живо е меко казано трудно). Иначе си разбира от занаята.
20.03.11
14:24
от забременяването мисля, че пак се качваха килограми.. просто по темата нали момичето трябва да качи тегло ( трябва да помогна иначе с хранене отнема време трябват килограми СЕГА ) :D смисъл с какво друго да помогна нямам образование по хранителните му неща :D то в дневника й са и казали отдавна какво да яде и какво да прави като цяло...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 20.03.11 14:36.
Аз бих ти препоръчал професионална консултация с Oranje, Владимир Недков или Лазар Радков. Ако някой от тях предлага такива услуги като изготвяне на режим за определен човек, то това ще ти бъде от голяма полза.
20.03.11
18:52
Знанията на Белчо са на много по-високо ниво от знанията на много потребители тук,а дали си струва да му се плаща?Според мен, не.В почти всеки голяма град има културисти,които дават индивидуални консултации.
За Белчо Христов не мога да кажа много но 1 потребител беше постнал програмата си изготвена от него за скромната сума от 55 лева.
Не знам лично лицето Белчо Христов как тренира но от човек който се води професионалист и е изготвил такава програма не бих взимал съвети. За бърза справка на напълно начинаещо момче го беше пуснало на сплит с поне 6 упражнинея за гърди( 22 серии общо ако не се лъжа бяха) не знам на какъв зоб трябва да си за да тренираш така а той я препоръчва на начинаещи.
Ето я въпросната тема за да не говоря само празни приказки.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47597
20.03.11
21:16
Виждал съм “индивидуална” програма на Белчо Христов. Слагам кавичките, защото тя изобщо не е индивидуална - предназначена е за отслабване на мъж, а 2/3 от написания текст (режим на хранене и тренировки) е в женски род. Copy & Paste е рядко удобна функционалност, но когато човек си плаща за нещо персонално, редно е поне такива издънки да не се правят, защото е меко казано непрофесионално. Отделно от това програмата не е нищо особено и не съдържа нищо, което не може да бъде научено от този сайт и форум. Явно човекът си има 3-4 шаблона за режими, праща ги на клиентите си като сменя само имената и рода на текста, след което парадира, че подхожда персонално към всеки. Лично на мен ми прави страхотно впечатление блогът на Белчо Христов - смешно високопарен стил, в комбинация с изобилие от правописни и стилистични грешки. Абсурдно е да се доверя на такъв човек, че и да си платя на това отгоре.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.03.11 21:20.
20.03.11
21:24
казано от kristiancho на 20.03.11, 14:28:
Находчивост с доза хумор в стил Хед-а
Ето го и първия ми официален фен :D
А сега да напишеш 10 пъти “Аз вярвам на head_hunter” и освен, че ще получиш уникалната програма “Как се свалят мацки с.... тухла четворка” и ще ти разкрия, като бонус магичното действие на сакралната фраза “Аре качвай се у гоУфу ма” :D
20.03.11
21:33
казано от head_hunter на 20.03.11, 21:24:
А сега да напишеш 10 пъти “Аз вярвам на head_hunter”
Направи си и ти блог направо. Ако не искаш целият да се върти около това колко са ти велики хранителните и тренировъчните навици, винаги можеш да го посветиш на летните билдъри :D
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 20.03.11 21:34.
20.03.11
21:38
Ясна ми е пазарната му тактика, но все пак това огромно самочувствие и невиждано самохвалство идват в повече. Нека говори резултата, а не празните приказки и реклами стил “Обадете се до 10 минути и получавате безплатно ...”. Освен това бб-теам е в пъти по-полезна и класна страница от въпросния му блог
20.03.11
21:46
Белчо Христов.... :) ...човекът реклама, който всяка втора дума му е “жестоко”, “страхотно”, “невроятно”, “уникално” ..... Има доста информация на блога му, някои неща си заслужават четенето, други направо като ги чета ме изкарват извън нерви, все едно гледам “WS Teleshop” (headbang) .
Харесва ми, че е доста отдаден на това, което прави.
Не ми харесва начина на поднасяне на продуктите и услугите, които предлага. Също така не търпи никаква критика. Няколко пъти съм коментирал разни негови статии. След като видя, че не може да ме обори с факти, накрая ми ограничи възможността да коментирам. Явно под статиите му трябва да има само мнения от рода на “Браво Белчо, страхотен си, възхищавам ти се, ти си най-големия професионалист....”
Това ми е мнението за него.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 20.03.11 21:50.
20.03.11
22:01
казано от Freelancer на 20.03.11, 21:46:
Няколко пъти съм коментирал разни негови статии. След като видя, че не може да ме обори с факти, накрая ми ограничи възможността да коментирам.
Имам абсолютно същия опит. Критиката (включително добре аргументираната!) се отстранява, оставят се само похвалните слова.
21.03.11
11:30
Белчо преди време имаше и доста читави статии, но после го удари ЯКО на самореклама и “за повече - дай 60 кинта” и тн.
Преди две-три години се излъгах да си поръчам програма:
* както е казано горе - и моята програма беше доста брутална за начинаещ - 4 дневен сплит и тн (поради факта, че не съм я спазвал дълго не мога да кажа твърдо “не работи”, което е и златното в тази сфера - когато няма ефект, трениращият винаги вини себе си и си мисли за парчето шоколад преди 2 седмици)
* не беше индивидуална - името ми беше на едно място в шаблона. Бяхме обсъдили и добавките - бяха включени такива, които лично Белчо ми беше препоръчал да НЕ пия. Имах проблеми с коленете - обясних му какво ми е разрешено от лекаря да правя и какво не - той се съгласи ... и после ядец - в програмата имаше бая упражнения, които бяхме обсъдили с него и не можех да изпълнявам и куп други такива неща.
Разбирам, че е трудно да се тренира от разстояние, но все пак може да се вложи малко старание. За мен проблемът не беше в разстоянието, а в отношението. Т.е. - като бивш клиент на Питона - не препоръчвам :)
И аз не препоръчвам. Даже обратното. Не си и помисляй въобще. Направи ми хранителен режим и тренировъчна програма. Спазвах си всичко чинно и послушно. Обаче нито хранителният режим, нито тренировъчната програма бяха индивидуални. Бях изброила храни, към които имам непоносимост - о, чудо същите бяха включени. Бях подчертала, че имам протрузия, вероятно заради това в програмата бяха включени хиперекствнзии. Дразни ме адски това, че парадира и постоянно повтаря, че отделя специално внимание на всеки един свой клиент, като взима предвид индивидуалното, а фактически не прави нищо подобно. От няколкото e-mail-а, които бяхме разменили, в които съм задавала някакви въпроси, се вижда, че даже няма представа кой, защо и какво го пита. Адски дразнещо е. Ок, не може да се обръща толкова внимание, има хиляди клиенти, но поне да не лъже най-нагло. Просто този човек е изключителен непрофесионалист и язък, че може би има някакви знанич, с които може да е полезен. Просто желанието му да печели пари определено е взело превес, а с него и мързелът му. Ако отделяше енергията, която влага в самохвалство и самореклама, за това да прави, това, което твърди, че прави...вероятно щеше да е добър, но...
@nenb1_10 чети тук, бб-тийм е безброй пъти по-полезен от Белчо.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.03.11 12:41.
Ясно...мерси. Многото реклама понякога сама говори за качеството на продукта...
http://www.belchohristov.com/11644.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+belchohristov+(BelchoHristov.com)
Само за 2 дена?
казано от nenb1_10 на 23.03.11, 09:27:
http://www.belchohristov.com/11644.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+belchohristov+(BelchoHristov.com)
Само за 2 дена?
О, Господи! Тоя човек... Нищо не знаеш ти. Хората по света умират, на тоя проблем се търси решение от години, с години се лекуват ... но ето, че е тук Белчо (а.к.а. Супермен), за да ни спаси само за два дни от всички “психо-хранителни” разстройства. Е, как да не му благодарим, наистина, как?
23.03.11
09:40
Сигурно сам си пише писмата и си отговаря...
Точно заради това няма да му пиша. Не ми харесва начина, по който се рекламира- чрез болни хора. :(
казано от Absolut Illusion на 23.03.11, 09:40:
В това съм 10000000000000000 % сигурна.
казано от nenb1_10 на 23.03.11, 09:49:
Точно заради това няма да му пиша. Не ми харесва начина, по който се рекламира- чрез болни хора. :(
Дори да не използва самите болни хора (защото според мен, както и Илюжън каза, сам си ги измисля тези хора, дето се обръщат към него), използва болестта и това е ужасно гнусно! А на всичко отгоре, четейки писмото, което по-скоро сам си е написал, явно и малко оплита анорексия...булимия...орторексия...
казано от karfi4ka на 23.03.11, 09:59:
казано от Absolut Illusion на 23.03.11, 09:40:
В това съм 10000000000000000 % сигурна.
казано от nenb1_10 на 23.03.11, 09:49:
Дори да не използва самите болни хора (защото според мен, както и Илюжън каза, сам си ги измисля тези хора, дето се обръщат към него), използва болестта и това е ужасно гнусно! А на всичко отгоре, четейки писмото, което по-скоро сам си е написал, явно и малко оплита анорексия...булимия...орторексия...
Хахахах съгласна съм. Повръщане няма при анорексията. А това неядене след еди-колко си часа (дано не съм прочела грешно, поправете ако съм)...не ми се вижда много здравословно. Сокче от едни кво си... не е ли добре да се ядат плодове заради цеулозата?
23.03.11
13:45
Виждам, че преобладават негативни отзиви за Белчо Христов. Затова ще споделя нещо позитивно, от което могат да се поучат бъдещи икономисти, собственици на фирми и т.н.
Посоченият господин е изработил изключително успешна маркетингова стратергия и я прилага като по учебник.
Шапка му свалям за начин, по който поднася и продава своя продукт (не коментирам качество и цена). Случвало ви се е, да ви пробутат нещо скъпо, а некачвствено, нали?
Разбирам, че доста от вас не са очаровани, да не кажа друга дума, но опит се придобива от грешките които допускаме.
23.03.11
14:03
казано от vladokar на 23.03.11, 13:45:
Посоченият господин е изработил изключително успешна маркетингова стратергия и я прилага като по учебник.
Изключително успешната му маркетингова стратегия работи само и единствено по отношение на хора без елементарни знания от областта на спорта и храненето. Дали я прилага като по учебник - не знам, моите познания и интереси са в съвсем различни области на науката. Факт - стилът и похватите му са атрактивни само за лапнишарани и тотално неосведомени хора. Останалите просто подминават блога, самочувствието и напудрените му думи с тънка усмивка. Личните ми впечатления показват, че услугата му е точно скъпа и некачествена. Хайде няма нужда всички да допускаме една и съща грешка, само за да добием личен опит от този “специалист” и да отразим това чрез превод към банковата му сметка.
23.03.11
14:13
Абсолютно съм съгласен с Кольо (не трезвеника). Затова е добре да се чуват много мнения, за да могат интелигентните хора да си направят правилните изводи и да взимат точните решения.
Ами тя, въпросната маркетингова стратегия, е насочена именно към хора без необходимите познания, ако са малко отчаяни пък, още по - лесно сработва...но за един човек е много по - лесно да даде някаква сума и някой да му казва какво да прави, вместо да рови във форума дни наред. Идеята, че някой ще се погрижи за теб, и то както трябва, вместо сам да се луташ със спорен успех, сигурно често наклонява везните.
Нямам опит с Белчо или който и да е друг, но лесно мога да разбера залитането по подобни гръмки обещания...
Мнението беше редактирано от Инис на 23.03.11 14:32.
казано от inis9 на 23.03.11, 14:32:
Идеята, че някой ще се погрижи за теб, и то както трябва, вместо сам да се луташ със спорен успех, сигурно често наклонява везните.
Просто това е проблемът на Белчо. Факт е, че маркетинговата му стратегия е добра, естествено, насочена към хора без каквито и да било познания в областта. Въпросът е обаче, в това, което всъщност най-много ме дразни, че ти наистина си достатъчно глупав да повярваш, че някой с познания ще се погрижи добре за теб, обаче накрая никой не се грижи добре за теб. Идеята ми е ок - да се продава както си желае, да се рекламира както си желае, но да върши нещо, да обясни, да те научи, в крайна сметка ти си се навил да си платиш.
23.03.11
15:02
И аз предполагам, че клиенти на продукта “Белчо Христов” са предимно начинаещи и прохождащи по темите спорт и хранене.
Затова възниква въпроса за морала на българския бизнесмен и други подобни въпроси. Оставям на вас, да помислите над това, след като сте запознати с многобройните мнения споделени по темата. Лично аз, чета статиите му, извличам полезното за мен, но не съм ползвал и не смятам да ползвам услугите му!
23.03.11
15:17
Да внеса и едно уточнение, че май никой не го спомена в пряк текст - няма нищо лошо в такъв тип услуга. Дори напреднали могат да получат добри резултати с тренировъчна и хранителна програма изработена специално за тях.
Важно е услугата да качествена и ако е заплатена - цената да е поносима (като това е доста индивидуално разбира се).
Проблемът на Белчо е, че услугата му не е качествена и напълно противоречи с рекламираното (”индивидуална” например). Иначе мисля, че всеки може да си филтрира саморекламата от статиите му и да извлече полезното (както казва Vladokar), за съжаление вече е останала само реклама в постовете му.
Иначе като стратегия - наистина Е доста успешна (не знам доколко е негова или на брат му - доколкото знам, той е в маркетинг-а, но това е без значение), но е и доста неморална - таргетирана е към хора с проблеми, като обещава да разреши проблемите им, а доколкото имам впечатления - доста често постига обратното - поредния неуспешен опит, за който човек вини себе си след това.
казано от karfi4ka на 23.03.11, 14:38:
...но да върши нещо, да обясни, да те научи, в крайна сметка ти си се навил да си платиш.
Ами той няма и сметка да те учи, ако иска да те задържи като клиент в дългосрочен план. Нали ако хората са достатъчно компетентни, няма да дори потърсят помощта му...и да, работи като по учебник - “вземи тази програма, спазвай я стриктно, след 4,5,6 седмици се върни да си платиш за следващата, и тогава, като за лоялен клиент ще получиш 0.005% отстъпка от добавките, които съм ти включил в програмата и - о, имаш късмет - аз съм им дистрибутор и ще ти ги дам ВЕДНАГА” :D :D :D
ПП: Не че нещо лошо за човека, може да е професионалист, може да е всякакъв - не го познавам, но такъв тип агресивен маркетинг не се нрави особено много на хора живеещи извън USA :)
23.03.11
15:28
добре го храните в интелигентния тон разбира се... отправям апел към хед-а да разреши ‘’псуванийето’’ само за тази тема да видим тогава татко, майко род ли ми е ? :D :D ако поста ми бъде подкрепен 45,987 пъти няма начин да не го позволиш Хед... :D аз лично научих една нова обида вчера и искам много да ви я кажа :(
казано от Margaritka на 23.03.11, 15:21:
казано от karfi4ka на 23.03.11, 14:38:
...но да върши нещо, да обясни, да те научи, в крайна сметка ти си се навил да си платиш.
Ами той няма и сметка да те учи, ако иска да те задържи като клиент в дългосрочен план.
И ти си права. Истината просто е някъде по средата. При него просто, според мен - лично мнение, може да не съм права, не просто не получаваш нещо добро, подходящо за цената, която си платил, но ти получаваш нещо, което е нищо. Разбираш ли, не да те начуи на всичко, а да вложи поне нещо малко. На нещо въобще. Не знам, адски се възмущавам от него и хора като него, може би си живея в мой собствен свят, в който си вярвам, че трябва да си вършим работата така, че да си помагаме.
23.03.11
15:45
Аз пък чух че Мартина Вачкова ходила при него да отслабене но не успял да и помогне..колко е истина незнам.Общо взето като му чета нещата не мисля че разбира кой знае колко поввече от мен..просто има наивни хора които му дават луди пари за хранителен режим,познавам момиче кото е дало 600лв за НВД.Досега съм съставил 10 режима на 10 човека и 10-те са свалили и са останали доволни...И 60% от това което знам го знам от този сайт
Здравейте,
бил съм клиент на Белчо Христов т.е. купувал съм си 2 негови продукта. Като цяло и тогава като почнах далеч не бях начинаещ, а към днешна дата имам вече почти 5 години опит във фитнеса. Сега обаче мога да кажа, че тогавашното ми решение /2009/ беше по-скоро грешно.
Попринцип с доста от неговите тези съм съгласен /важността на храната и др./, но ме дразни изключително много именно факта, че ставам част от една “игра” от лекциите ми по маркетинг, а той не може да разбере, че не всички “ядем”, това, което ни предлага без ад мислим и напротив - от маркетинг разбирам поне около 10 пъти повече от него :) Поне според мен обаче той има знания, но от лакомия отиде прекалено надалеч иска само нови клиенти, една бясна мегаломания го е обвзела, като така истинското обслужване го няма. Апропо - през 2009 г. той промотираше всичките си услуги /вкл. консултациите/ като безплатна добавка към закупен продукт. Сега вече всичко е отделно, таксува се отделно и става безобразно скъпо.
Никога, дори и в началото, не е давал ясни отговори на въпроси зададени от мен, отговаря се доста късно на мейли, обаждания, или когато е бързо - то е с 1-2 думи, което за сериозно бизнес начинание е несериозно. Бил съм винаги изчерпателен в информацията си към него, но той и при мен пренебрегваше с лекота зададени към него въпроси относно сериозни заболявания и тяхната връзка с тренировките, абе...
БТВ: Персонализираните програми - моята първа беше същата на 100% като една, която описма един блоггър в темата си за неговите услуги.
Продуктите му имаха успех, спазвал съм стриктно програмите. За разлика от вас смятам, че фитнес програмите му нямат проблеми - с повече серии са, но се варира и при почивката, така че това не е фатално. Незнам обаче дали резултатите, които постигнах, реално не беше и задължително да ги постигна, защото режимита са сериозни и от по 6-седмици минимум.
Но наистина е разочароващо как дори инеговият блог, който преди все пак беше информативен, сега се превърна в един побългарен вариант на WS Teleshop без добро обслужване.
Мнението беше редактирано от munich на 30.03.11 23:46.
а какво ще кажете за услугите ,които предлага този господин?
http://lubomirivanov.com/
26.06.11
11:00
Този Белчо като го гледам май нищо не разбира .. Почвам да чета из сайта му и на какво се натъквам:
http://www.belchohristov.com/244.html
И нямах никакви проблеми след това на изпита ми по антропология, защото бях добре нахранил мозъка си с протеин! ;)
Пича храни мозъка си с протеин , направо ще падна от стола :D