Домашни кълнове

20.03.11
22:44

Здравейте, искам да ви попитам как да си направя сам кълнове, какви са техните хранителни качества и чух че не трябвало да бъдат повече от 3 милиметра, иначе образували отровни вещества против паразити и по този начин не били полезни?

21.03.11
23:17

Различните кълнове имат различни свойства, но това което е общо за всички е, че са лесноусвояеми, богати на фибри и витамини и стимулират метаболизма. Доколкото знам, всеки вид изисква различно време за покълване и е с различна дължина, така че не може да се обобщи - да са под 3 мм. За съжаление не мога да те посъветвам как да си ги отгледаш, защото съм пробвала 2 пъти и двата пъти семената вкиснаха преди да покълнат :( Аз си ги купувам готови когато имам възможност :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1