Въстановяване

20.03.11
23:10

Здравейте , имам няколко въпроса относно въстановянето , понеже тренирам и таекуондо и някакси не мога да се възтановявам и ми бяга силата предимно в ръцете.Намислил съм да си взема някакви добавки(аминокиселини) за друго не се сещам . Почти на 17 съм 182см 82-3 кг .. и другия ми въпрос може ли да има странични ефекти от аминокиселините и ако имам какви са те ? Тренировките са ми понеделник-сряда-петък теакуондо , вторник-четвъртак-петък-фитнес .

С добавките не мога да ти помогна, но е хубаво да помислиш за друга алтернатива, а именно да промениш тренировъчния си режим. Също така, ако нямаш добри хранителни навици, то именно тяхното изграждане ще ти помогне повече във възстановяването. Спазваш ли някакъв хранителен режим? Какви са фитнес тренировките ти и каква е целта, която искаш да постигнеш с тях?

ПС: Малко хора успяват да съчетаят правилно два вида спорт. Повечето пъти избираш по-важното на първи план, а с другото правиш компромиси. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.03.11 11:57.

21.03.11
19:42

На твое място не бих тренирал 2 пъти в петък.Остави фитнеса максимум2 пъти седмично,за да може да се възстановяваш и тренирай предимно за функционална сила.Увеличи храненето(предимно въглехидратите) и също съня.
Аминокиселините не са нищо повече от протеин с разрушени пептидни врзъки,следователно са безвредни.Могат да ти помогнат за възстановяването.Вариант е и да си вземеш креатин(най-добре някоя нова формула,незадържаща вода,за да не сменяш категория и да не подпухваш.)Има и други добавки специално за бойни спортове,разгледай ги.Вземи си и едни витамини или приемай повече от храната заради пролетната умора.

Бета-аланин+креатинова матрица+протеин на прах+витамини+предтренировъчен стимулант и си готов.

22.03.11
13:37

За храненията хапвам доста : сутин преди училище в училище като се прибера на обяд след това имам 90 мин преди тренировка едно ядене и след това вечеря.Наблягам доста на :извара,яйца,банани,мляко(пресно,кисело),сирене(домашно),мед и месо избягвам хляба , защото много ми е тежко от него .Свикнал съм да тренирам два-пъти седмично фитнес ще ми е прекалено малко свикнал съм да тренирам по много.Тренирам вторник-ръце , четвъртак-гърди,рамо , петък-гръб(понякога във събота го правя гърба ако имам време).

22.03.11
13:48

Ако предположим, че храната ти е ОК (все пак опиши един твой храноден), добавките, които биха ти свършили работа са едни витамини, един качествен ротеин изолат и едни омега-3. Протеинът може да се замени с аминокиселини. По време на тренировка би ти свършила добра работа добавката Purple Wraath, която е пак амини в комбинация с енергизиращ комплекс. Нищо хардкор, нищо от което да се страхуваш :)

22.03.11
18:08

Сутрун 07:00 - един сандвич , чай понякога извара
10:30 - сандвич с филе и кашкавал в даскалото
13:00-30 - яйца,млеко,1филия хляб-общо взето нещо въглехидратно
след трен 15;00-16;00(след трен) някакъв шейк днес примерно ми беше 2 сурови яйца 300 мл мляко 1 банан и 2-3 бисквитки Закуска.
19:00 вечеря поприниц каквото има без хляб и 30 минути преди сън извара или сирене 50-100гр

Храненето ти е доста зле. Ядеш недостатъчно за килограмите си.

22.03.11
19:57

знам че е малко но с това ядене , нито свалям нито качвам тия кг си държа забелязах че корема почна да се чисти а на кантара +/- 1кг зависи кога се премеря

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1