Усвояване на белтъчини?

23.03.11
14:26

До колко грама белтъчини мога да се усвоят качествено на един прием от организма ?Примерно за един 90кг индивид !

23.03.11
14:29

Около 40 грама,но е индивидуално.Аз ако ям повече от 30гр на едно ядене,не ги усвоявам-започват болки в кореам,газове,къркорене и пр.

Преславе, всичко зависи от натоварването ти. Кво като си 90кг... Ако си някакъв разплут ленивец, без никаква спортна активност, то тогава повече от 50-60 грама на ДЕН не ти трябват, камо ли колко ще усвоиш за ден. Ако пък си 50кг боксьор, който тренира по 2 пъти на ден, тялото може да усвоява и по 60-70… Строга цифра няма... И едва ли можеш да я постигнеш... Предполагам, че усвояемостта е намалена в почивните дни, а след тренировка е най-голяма.

23.03.11
16:11

Настина е индивидуално и все пак за стандарт е прието, че над 30 трудно се усвояват, но 1 час след тренировка не би било лоше поне двойно на това да се вкарат. И да не казваме с “препарати” колко може...

23.03.11
17:05

Eми 5 -пъти седмично тренирам  средно по час на ден не съм “разплут”  около 14%мазнина  .По точно ме интересува двойна доза протеин(около 48гр.) дали ще мога да я усвоя както си му е реда  не само след тренировка а може би сутрин или наобяд......

23.03.11
18:36

Абсолютно строго индивидуален процес
Никой от тук присъстващите не може да ти каже със сигурност за себе си,още повече за теб
Казвам ти го от ЛИЧЕН опит,мен много години ме дерза този върпос,и 2008 прежалих Х лева и си направих метаболични изследвания
Излезе,че във пълен покой за 24 часа усвоявам 164 грама на денонощие,и съответно близо 270 при пулс 120-125
Машината е Делтатрак,във ендокринологията на ВМА
Тази година,януари искахме да ги повторим със жена ми,но за съжаление ни отрязаха с довода:няма консумативи за скенера
Иначе процедурата е доста странна,нахлупват ти нещо подобно на противогаз,със електроди
Меренето при натоварване според мен не е напълно коректо,едно е да тичаш по лента 20мин,друго е да правиш клекове със 150 кила да речем,но все пак е някакъв достоверен показател

АКо си фен,може да се пробваш и ти...дано скоро им пратят консумативи по ЕУ линия...БГ работа,излагаме се като кифладжии

Предполагам доста скъпо излизат тези изследвания? Някаква приблизителна цена да кажеш? :)

BR

24.03.11
10:10

Човешкото тяло може да усвои повече протеин от твърда храна,ако правим съпоставка с шейковете.Въпреки,че  е индивидуално 90кг трениращ(интензивно) може да усвои 40-50 грама белтъчини на хранене.Едно от основните деиствия на химията е засилен белтъчен синтез.Съветвам те да не прекаляваш с протеина ако тренираш на чисто.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1