23.03.11
18:39
Искам да ме ориентирате към лостаджииските тренировки, лост и успоредка. Като изключим храненето, което мисля, че мога да си го осигуря правилно на каква тренировка да наблегна? Последните 10 дни имам точно 3 тренировки, а те са такива:
1-вата във фитнеса 6,8,10,12,8 кофички като ги правех около през 40. сек (чисти), после набирания : 6,8,8,6,6,4 и най-накрая клек със щанга 8,10,8,8,10 със покачване на килата от 30 до 60.
2-рата тренировка беше пак същата, но с малко по-повишени бройки от към набирания и кофите. Днес правех само кофи и набирания пак от същия порядък г/д правя вече 50 кофи и 35-40 набирания за около 10-15 мин.
Искам да знам, къде греша и към какво да се насоча? Цел: натрупване на маса и дигане на броиките.
Години 15 и 4 мес.
Ръст 1.85-6
Кг. 71 кила (с много малко мазничко :D )
Въпроса ми е дали да правя за време как да ги наредя и всичко, което ще ми е от ползва
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!
23.03.11
18:44
И да добавя, това лято искам да се занимавам само с това, поне 2 месеца да не използвам други упр. освен клек кофи и набирания ! Искам да заякна и тогава да използвам изолиращи упражнения. Забравих да кажа правя набиранията със средно широк хват рамена и 2 палеца от 2-те страни и се мъча да не вкарвам в бицепса. И да попитам при тези тренировки колко време да почивам, мисля да ги правя през около 2-3 дни, пон. четвъртак събота.
Можеби изглейда, че чакам на готово, но най-точно казано е все едно да караш по-пътя ,който си мислиш, че е правилен, но да не си сигурен и да искаш съвет :)
Мнението беше редактирано от HandOFDooMz HandOFDooM на 23.03.11 18:47.
23.03.11
19:03
Съвета ми е тренирай всичко в 1 ден - набирания, кофи, клек + лицеви и корем ! :) Ако искаш добро тяло ;) Тренирай през 1-2 дена и ще си чук :)
23.03.11
19:10
А като се има в предвид, че не тренирам леко няма ли да е добре да си давам повече време за възтановяване? Днес след това, което правих набирания и кофи после направих 2 серии кофи на пейка първата 12 и 2-рата до отказ, има се в предвид, че си оставям 1-2 резерва като кажа отказ. А да попитам корема как да го включа? става ли както вися да си дигам краката след това да легна с кръстосани колена и да се повдигам извйвайки се точно за плочките, засега за това се сещам, какво друго да включа?
23.03.11
19:25
http://www.vbox7.com/play:e52fafce + вис на успоредката. Почивката ти си я определяш. Всеки е различен. Аз обичам да помпам :) Упражненията ти избираш какви ще са и по колко от всичко. Тренирай, яж и ще се получи - бавно ама славно ! :)
Не тренирай всичко в един ден, тренировката ще стане прекалено дълга и не достатъчно ефективна за последните упражнения.
23.03.11
20:54
Миро, това е стрийт фитнес :) Целта на стрийт фитнеса е да се тренира цялото тяло, всички мускули да се напомпат яко ;) Това, което го каза повече важи за фитнеса. Но по принцип се тренира и разделно на лостовете - гръб и бицепс, гърди и трицепс.... :) Въпрос на избор. Но най-добре е както казвам аз :)
23.03.11
20:57
казано от Ачо на 23.03.11, 20:54:
Миро, това е стрийт фитнес :) Целта на стрийт фитнеса е да се тренира цялото тяло, всички мускули да се напомпат яко ;) Това, което го каза повече важи за фитнеса. Но по принцип се тренира и разделно на лостовете - гръб и бицепс, гърди и трицепс.... :) Въпрос на избор. Но най-добре е както казвам аз :)
Аве как във ‘всички мускули’ все не влизат поясът и всичко под него...
23.03.11
21:05
Е който иска това да отива във фитнеса :)
23.03.11
21:07
казано от Ачо на 23.03.11, 21:05:
Е който иска това да отива във фитнеса :)
Те гимнастиците само във фитнеса стоят...
23.03.11
21:10
Незнам много за тях и начина им на трениране.
И какво като е street fitness това, че ти блъскаш всичко в един ден не значи, че трябва да е така.
23.03.11
21:17
Въпрос на избор :) Преди тренирах разделно, но от както помпам повече мускулни групи и правя различни упражнения ....ми дойде г/д прогреса и се помпам по - здраво така :)
23.03.11
21:18
туй, че се помпаш по-здраво незначи, че се възстановяваш по-добре
23.03.11
21:27
Ами да прав си :) Но пък доста стрийт маняци ще ти кажат, че така е най-добре. :) Абе до 5 пъти в седмицата да се помпа е добре :) Примерно 3 дена хард тренировки, 2 дена по-леки или да учиш някое ново упражнение :)
90% от стрийт маняците са олигофрени (обикновено малолетни), които си нямат идея от трениране и хранене, но са убедени, че от щангите се става тромав и ше направят баси релефа на лоста. Впрочем, дори и напредналите в бг на лоста теми като хранене и физиология са им много далечни.
23.03.11
21:46
казано от Voyager на 23.03.11, 21:35:
90% от стрийт маняците са олигофрени (обикновено малолетни), които си нямат идея от трениране и хранене, но са убедени, че от щангите се става тромав и ше направят баси релефа на лоста. Впрочем, дори и напредналите в бг на лоста теми като хранене и физиология са им много далечни.
Доста си прав. Аз съм от тия, които се интересуват от всичко. И хранене, и тренировки (стрийт и зала... ) :) Все пак спорта е съвкупност от доста неща. :)
23.03.11
21:51
да бе затова казваш, че ядеш квото си искаш и когато си искаш хич не те грее храненето ама айде :D я кажи колко килограма си, ръст и колко си качил отначалото
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 23.03.11 21:51.
23.03.11
21:55
Аз съм малолетен и мога да отбележа, че се интересувам от всичко, но тук идва проблемът, че незнам “всичко”. За да започнеш 1 проект ти трябва основа и от там да го развиеш, и точно това е, което ми трябва. На 15год. не бързам за никъде просто искам да си помпам да чета и да научавам повече и повече със всеки изминал ден и не намирам нищо лошо в това. Както всеки си има право на избор, така и всеки си има право на лош избор, повече незнам какво да добавя, освен това да дадете отговор на въпроса ми :). Искам да знам на моята основа къде са и дупките за да я закърпя и да тръгна нагоре :)
23.03.11
21:57
казано от kristiancho на 23.03.11, 21:51:
да бе затова казваш, че ядеш квото си искаш и когато си искаш хич не те грее храненето ама айде :D я кажи колко килограма си, ръст и колко си качил отначалото
Това, че просто искаш да тренираш незначи, че Рони Колман те гони и трябва да влагаш всяка една секунда в “интензивната” тренировка. Искам да кажа, че има разлика между да поддържаш форма и да се занимаваш с дадено нещо и между това - да ти е главна цел в живота ..
Аз бих добавил и Милитъри преси(прав с лост),това би допълнило мускулните групи.
24.03.11
09:01
казано от kristiancho на 23.03.11, 21:51:
64 кг, 178-179 висок. От както тренирам съм качил 2-3 кг :) за 1 год. Ям каквото има на масата, искам да спазвам хубав хранитенел режим за ММ, но просто паричките не го позволяват. Знам какво трябва да се яде за това, което го желая, но за хубаво тяло се иска и добри парички за храна ! ;)
Я кажи колко пари даваш на ден за храна и напитки и ще ти кажа дали са малко ;)
24.03.11
10:04
Петко, знам накъде биеш,може и с 6лв. на ден да качваш мускулна маса.Повечето хора обаче няма да го направят ;)
казано от Brute на 24.03.11, 10:04:
Петко, знам накъде биеш,може и с 6лв. на ден да качваш мускулна маса.Повечето хора обаче няма да го направят ;)
Повечето хора вьобще не знаят какво правят а и на много от тях и целите не са им и много ясни.
24.03.11
13:43
10 яйца също не са малко, като сметнем, че трябва да се яде само белтъкът щото повече от 3-4 жълтъка на ден не е много добре, и без това нямам много добра поносимост към тях и ги ям насила и то сутрин.
24.03.11
13:55
казано от Петко К на 24.03.11, 09:54:
Я кажи колко пари даваш на ден за храна и напитки и ще ти кажа дали са малко ;)
На ден разполагам с до 2 лв, някои път и по-малко.
Ачо,ако нямаш семейни проблеми или семейството ти няма финансови проблеми(съжалявам,че засягам такива лични теми,не искам да ги обсъждаме,просто го казвам,за да ми е свързано мнението) мисля,че ще оценят това,че тренираш и все ще могат по някакъв начин да ти помогнат да се храниш що годе добре.Средностатистическите българи хапват салами и маргарин,манджи(които са си полезни де),цената на които не е чак толкова ниска.За толкова пари може да си взимаш яйца,извара,мляко...Предполагам,че купувате сирене-яж от него.Ти си имаш представа какво трябва да ядеш.Но има хора,които харчат по 5 лева за бейк ролс,принцеси и закуски и после се оплакват,че не могат да се хранят здравословно-ами не става така.Една принцеса струва лев и десет,а за 1 лев точно може да хапнеш 4 яйца и 100гр овес.Кое е по-добре?Като пазаруваш търси намаления-има лидл,кауфланд,търговии и още много магазини,на които ако следиш промоциите ще ти излиза много по-евтино.Един ден пускат овес,друг яйца,трети мляко и така...
Ако си пълнолетен или имаш поне 16 години все ще можеш да си намериш работа,която не изисква много време-да раздаваш листовки,вестници и т.н.
Да преистанлираш на някой приятел ОС и ще вземеш пак 5-10 лв.Наистина нещата са трудни,но при достатъчно желание и разпределение на парите все ще може да си докараш едно здравословно хранене.
24.03.11
14:29
Аз така и започнах да правя. Почнах да си спестява. Сутрин съм на даскало. Закуска винаги си ям в нас, чат пат ям в даскалото някой сандвич с шунка, кашкавал и там др. неща или пък някакъв плод. Гледам вече да не ям пици такива тестени изделия. Въпреки, че ги обичам, но те са... безмислени. Не, че ще се откажа от тях, но ще наблягам на по-добри и качествени храни. Примерно, когато съм на вън и ми се яде, вместо хамбургер или пица... ще си взема фъстъци, които са доста по-добри :)
24.03.11
20:34
Проблемът при мен е от този корен, но е друг .. На 15 съм нито имам кола нито нищо .. Прибирам се гладен играл съм мач навън и гледам на масата боб и хляб, това което баба ми и дядо ми ядат и в този случай като имам да уча какво да правя да си варя половин час яйца и да си правя ядене или просто да седна и да се наям ?! Не всеки разполага с “благоприятни условия”, незнам колко добре се справям ям овес яйца месо към 100гр. протейн на ден приемам и ходя на лостове, незнам какво друго да правя .. да бях поне на 18 кола да имах до лидл,кауфланд,била да отида не да ходя пеша из целия град ..
Майка ми е в Германия и издържа сестра ми аз живея при 2ма старци и се вмествам в техния “бюджет” ако мога така да го нареча който е по 200,250 пенсия на двамата по отделно, а от майка ми получавам квото дойде .. също така получавам едни сто лева наследствена песния имам пц от преди 5год. и това е светът който се върти около мен, не съм се оплаквал на никой, просто се опитвам да стигна 18 и от там да буустна нагоре ... Колкото и да се правя на готин на познатите това е истината, а светлината на края на тунела е да си оправя вс. оценки и след 5-6-7-8 години незнам да излезна от него.
Мнението беше редактирано от HandOFDooMz HandOFDooM на 24.03.11 20:41.
24.03.11
20:49
И да добавя не е важно колко сантиметра ти е бицепса, важното е колко ти е обиколката на базата данни в главата. Ръката може да стане 40 след 5-10-15 години, но тъп ли си и да е 64 нищо не печелиш. И все пак имам въпрос по темата - менюто ми е сутрин да ям овесени ядки100гр и 250-300мл. мляко + 2 варени ДОМАШНИ яйца, на обед като се върна и в училище 7-14 несъм ял нищо се прибирам и нападам свински карета опечени на скара, взимам си по 500-600 гр. и ги ям на 2-3 яденета. като се върна и се наям към 4 отивам на лостовете или фитнеса преди това ям филия две с масло и малко мед, след това нападам яйца и карета и към 10 ям пак 2 яйца и заспивам. Кажете ми какво да вместя извара т.н. всичко полезно, което да ми е от полза и да изгладя “назъбената” линия. Също ако може ми кажете някакъв протейн добър, на по ниска цена от сорта на 500гр. 40 лева и да е 40 дневна доза да кажем, scitec добра идея ли е ? въпреки, че се целя към по евтин
Мнението беше редактирано от HandOFDooMz HandOFDooM на 24.03.11 20:50.
24.03.11
20:55
Изварата е добра, съдържа казеин - бавен протеин. Казват, че е по-добре вечер да се приема, но аз я ям и на обяд и вечер ;)
24.03.11
21:09
казано от Ачо на 24.03.11, 20:55:
Изварата е добра, съдържа казеин - бавен протеин. Казват, че е по-добре вечер да се приема, но аз я ям и на обяд и вечер ;)
Да ще я пробвам със сигурност :) Искам да отбележа също един интересен факт а той е следния Вуйчо ми ме мисли за идиот понеже купувам месо от 11:50 килото ям от него и ходя да дигам някакви тежести, мисли си, че човек яде за да сере и това с месото са пълни глупости, още повече ми пълнят главата как да не ям повече от 5 яйца и всякакви подобни глупости и баба ми била обидена, че не и ям картофите просто без коментар .. Още повече в даскало всеки който пипа желязо зоби и тва, че аз ям месо и спазвам хранителен режим за тях изглеждам като тъпанар... Все едно бял сред негри, не обръщам внимание на никой, защото има опасност да ме побъркат, но това се случва всеки божи ден
24.03.11
21:15
Прави си каквото на теб ти е кеф :)
Е, я си хапвай на баба си картофките...като ядеш с мярка, нищо няма да ти стане. Яж си месо, яйца, извара и покрай тях - каквото има на масата. На теб въглехидрати ти трябват, така че просто не се тъпчи, яж редовно и не обиждай баба си, като не й опитваш гозбите :)
24.03.11
21:21
казано от inis9 на 24.03.11, 21:17:
Е, я си хапвай на баба си картофките...като ядеш с мярка, нищо няма да ти стане. Яж си месо, яйца, извара и покрай тях - каквото има на масата. На теб въглехидрати ти трябват, така че просто не се тъпчи, яж редовно и не обиждай баба си, като не й опитваш гозбите :)
Като каза въглехидрати, това се отнася и за мен. Има ли значение тези въглехидрати дали са от шоколадови изделия (вафли е такива неща) или от плодове ? :)
“Човек яде, за да сере” е това просто няма равно :D.Повечето възрастни хора са така, а какво не харесваш на бабините картофи(прекрасен въглехидрат)? С времето ще млъкнат, остави ги да се сърдят, плямпат, ако ще и да ревът, бъди инат и да не ти пука.
24.03.11
21:32
казано от martinski на 24.03.11, 21:24:
“Човек яде, за да сере” е това просто няма равно :D.Повечето възрастни хора са така, а какво не харесваш на бабините картофи(прекрасен въглехидрат)? С времето ще млъкнат, остави ги да се сърдят, плямпат, ако ще и да ревът, бъди инат и да не ти пука.
Точно това имам предвид мен ми става супер смешно особенно човек яде за да сере и на тях не им е лесно просто хахаха :Д Ако може някой да ми каже каква извара да взимам и по колко да ям вечер предполагам 100-150гр. и какъв протейн да си взема по-евтин ми трябва. Неможеше без споделя мнението на нашите, остави другите простии дето ми ги говорят, оня ден ми каза, че съм като малкият слон от странджа планина ям месо и яйца и всичко заминава във клузета, а познавам хора, които техните им готвят и ги надъхват да тренират, но те нямат разсмиваща атмосфера :Д
24.03.11
21:52
На мен ми казаха да си взема протеин, който е богат на въглехидрати. По натам като кача малко кг вече да си взимам богат на белтъци. Но за сега не искам протеини. Карам го на чисто :) Де*а тия пари ... :D
казано от Ачо на 24.03.11, 21:52:
На мен ми казаха да си взема протеин, който е богат на въглехидрати. По натам като кача малко кг вече да си взимам богат на белтъци. Но за сега не искам протеини. Карам го на чисто :) Де*а тия пари ... :D
Супер грешка.Белтъците са скъпи, докато въглехидратите евтини.Винаги съм се чудел, защо хората си дават парите за гадни гейнъри.Сам си прецени, какво е по-изгодното за теб.