:)

Темата е заключена.

25.03.11
01:21

Здравейте на всички :)
Аз съм момче на 19 години  и преди 4 месеца спрях цигарите.Впоследствие качих над 10 кг ( аз и преди не бях много слаб ) , но сега вече съм 90 и всичко е в коремната ми област. Освен това метаболизма ми е мноогоо бавен :( . Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някой и друг съвет , защото нз какво да правя вече :(

Темата беше редактирана от emzo на 25.03.11 09:28.

25.03.11
06:26

Откъде знаеш, че ти е бавен метаболизма?
Съвета е - чети, мотивирай се, храни се правилно, бъди активен, спи!

Започни като прочетеш тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 . След това се насочи към радел “Хранене 101” и започвай да четеш. :)  Главния проблем с наднорменото тегло и отказването на цигарите е този, че когато откажеш цигарите рязко, остава навика. В опита си съзнателно да избягваш цигарите и съответния навик, се насочваш към храната, защото яденето най-много наподобява действието на вдигане на цигара и слагането й в устата. Така, чрез храна несъзнателно заместваш дърпането от фаса. Ще трябва да се научиш да се контролираш и да не ядеш всеки път, когато ти се припуши. При мен помогна слагането на ластиче на китката. Като ми се допуши, вместо да ям или да пуша, дърпах яко ластичето и го пусках. :)

ПС: Моля, смени заглавието на темата с подходящо, за да не бъде заключена.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.03.11 07:49.

25.03.11
09:09

Да, а за самия навик и връзката между цигарите, спирането им и похапването има една теория, в която аз силно вярвам -
Идеята е следната - когато сте леко стресирани дишането е малко по-неравномерно и като пушите какво става? Променяте дишането започвате да дишата по-дълбоко и се чувствате много по-спокойни. Какво става с яденето - като хапнете долната част на гръдния кош е по-добре кръвоснабдена и дишането отново е с корема и пак се успокояват хората. Затова едни пушат, други хапват - за да се ПОуспокоят малко “да улабят” както се казва. Затова понякога като ви се пуши или яде просто обърнете внимание как дишате!

25.03.11
09:28

Заглавието на темата е недопустимо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1