26.03.11
13:43
Здравейте,
всяко лято с група приятели ходим на студентска бригада в Аляска. Кадето искарваме 4 месеца, най-често от началото на май до края на август. С 15 часов работен ден, късите нощи, американската храна и “лайф стайъл” и изкривените приоритети е малко трудно да поддържаш форма. Близо до града ( с население 896човека ) има лостове, успоредка, пейка за коремни преси та дори и халки, които за жалост за по-скоро за стречинг. В самия град има страхотен (за мащабите на града) фитнес. Лошото е че е 40$ за месец (което вобще не е много разбира се), но самото му посещаване изисква ниво на хранене и почивка, което човек не може да си позволи докато е на бригада.
Миналата година повечето се потдържахме чрез супер серии от клякания, лицеви опори, коремни преси и упражнения с кег от бира (ползвахме го вместо подувка) в домашни условия и стриит фитнес, при повече свободно време.
За тази година идеята ми е друга. Искам да си направим лостове от най-обикновена тръба и стари тасове.
Молбата ми към вас беше, да ми препоръчате и предложите:
-идеи за направа на домашни уреди
- упражнения със свободна тежест, лична тежест, със партньор
-тренировки (кросфит, стриит, табата и др.)
-съвети
-идеи
В момента набирам КросФит тренировки изискващи повече кардио дейност и по-слабо оборудване. Отделно силови упражнения от борбата, самбото и ммма, като влизания с обръщане, клякания с партньор, мелници, лицеви по двойки, удари с чук по гума или дънер и други такива.
Мерси предварително
26.03.11
22:49
Какви са тия тренировки, които изискват повече кардио дейност ?
казано от power_hammer на 26.03.11, 13:43:
-тренировки (кросфит, стриит, табата и др.)
Това не ти ли стига?
бърпита + набиране определена бройка (примерно 100) за време и си готов вече лижещ пода :D
В Аляска станах 87-88 килограма....сигурно по 300 грама протеин приемах...сьомга, пържоли от всякакъв вид.....абе голям кеф...знам че не съм абсорбирал всичкия протеин, но за един месец качих доста..и мазнина и мускул. Работата ме поддържаше във форма, имах и 3-4 тренировки за месеца - тичане, набирания, лицеви - всичко беше много трудно. След това пък като свърши сезона - 1 седмица голям глад - кремвирши и хляб..имаше един ден с колегата изядохме 6 кремвирша и 4 питки общо. Тогава тялото е използвало запасите от мазнини и отново се върнах към нормалното.
Тренирай там каквото можеш..ако имах време щях да наблегна най-вече на тичането. Иначе бригадите в Аляска са си недомислица...блъскаш няколко месеца като луд по 16 часа, че после 2 месеца да си добре в България.. Ама така ще е докато приключи студентството. Аз се отказах от Аляската де...тая година Спасител ще съм...ще гледам и да потренирвам там, вече намерих клуб :)
27.03.11
19:52
казано от the_ace на 27.03.11, 14:50:
казано от power_hammer на 26.03.11, 13:43:
-тренировки (кросфит, стриит, табата и др.)Това не ти ли стига?
бърпита + набиране определена бройка (примерно 100) за време и си готов вече лижещ пода :D
Не
Най-малкото, няма да тренирам само аз. Идеята беше всеки да излезе с идеи, които щяха да са полезни на всички.
28.03.11
16:18
Защо си мислиш, че не можеш да си позволиш да се храниш на ниво, или да тренираш на ниво? Първо, храната им е евтина, второ, добавките са 2 пъти по-евтини, трето, просто трябва да направиш компромис. Аз винаги бих жертвал 5 часа на седмица работа, за да стоя в добра форма и да се наспивам. Знам за някои хора, които са правели по 120 часа на седмица, със по 4-5 часа сън в продължение на 4 месеца. Прибират се болнави и полу-мъртви, аз няма да правя това. Направи си приоритетите - ти и твоето здраво или 1000 долара повече. Поздрави от мен.
28.03.11
16:24
казано от GreyKnight на 28.03.11, 16:18:
Защо си мислиш, че не можеш да си позволиш да се храниш на ниво, или да тренираш на ниво? Първо, храната им е евтина, второ, добавките са 2 пъти по-евтини, трето, просто трябва да направиш компромис. Аз винаги бих жертвал 5 часа на седмица работа, за да стоя в добра форма и да се наспивам. Знам за някои хора, които са правели по 120 часа на седмица, със по 4-5 часа сън в продължение на 4 месеца. Прибират се болнави и полу-мъртви, аз няма да правя това. Направи си приоритетите - ти и твоето здраво или 1000 долара повече. Поздрави от мен.
Я кажи като си толкова голем разбирач, каква игра за Xbox-а да си купя ?
28.03.11
16:26
Ако ти е хакнат - нищо не си купувай. Ако не ти е хакнат - Блек Опс или Гиърс оф Уор.
Хе хе, здравето за 4 месеца чак айде да не си развали човек ;) Но е относително, ся за някой 1000 долара явно са жълти стотинки, ма за другите, нормалните хора - не-масони са си пари. И когато после разчиташ на родители/баби и дядовци за да си доизкараш студентството изиграват значителна роля.... Но както казах въпрос на приоритети и ценностна система...
28.03.11
16:55
Смея да твърдя, че 1000 долара не си струват липсата на сън 4 месеца (примерно). А от личен опит знам, че за няколко месеца по “чужбината” с недоспиване, кофти хранене и никаква физическа дейност, можеш достатъчно проблеми да си докараш, че даже и с години после да си ги мъкнеш. Нещо, което в далечен план може да излезе и доста над 1000 долара (примерно).
Иначе, за да не бъда само спам по темата:
1) Наистина се постарай да си набавяш достатъчно сън и храна ... дори да жертваш някой час работа.
2) Сам си се ориентирал доста добре - клекове, лицеви, спринтове, набирания и тн. Относно домашните уреди - при положение, че там има лостове, просто може и оттук да си вземете халки на въжета - и ето ти кофички. Лост сам да си направиш е малко рисковано, а и бидейки в USA - няма да ти е много по-евтино - вземи си готов лост - от тези за врата (които се заклинват във вратата от тежестта на набиращия се). Не е идеално решение, но няма следи, няма дупки, може да се тренира и при лошо време вкъщи. За утежнени набирания - раници имате - взимаш една яка раница и пълниш с тежко ... точно как ще я сложиш (отпред или отзад) прочети във форума - имаше някаква тема точно за това. Раницата става и за лицеви. За клек можеш да ползваш OHS понякога - доста по-изискващо упражнение и нямаш нужда от много тежест. За толкова се сещам.