Кантар с отчитане на мазнините?

27.03.11
13:39

Гледах скоро в брошура кантар,отчитащ и процентите мазнини в тялото.Цената му беше под 30 лв.Та въпросът ми е ,ако някой има подобен или е ползвал,дали върши работа или е боклук и няма да отчита правилно?

27.03.11
13:53

Незнам дали е същото ,но в аптеките има подобни.Измерва тегло,височина,% мазнини за 50ст.Предполага се че е точен.Аз лично съм ходил 1 път.

Отчетеното от тези кантари може да варира с +/- 5% от реалния ти процент мазнини. Причината е, че се влияе много от моментното състояние на тялото като вода в тялото, потни крайници и др. Отделно, че съм чувал, че мерят мазнините само в долната част на тялото, но не знам колко е вярно. Ако имаш излишни 30лв. си купи, но ако парите са кът най-добре не ги хвърляй на вятъра :) Шивашки метър и обикновен кантар за 10-15лв. ще ти свършат по-добра работа :)

27.03.11
14:03

Те може и по BMI да смятат мазнините
http://en.wikipedia.org/wiki/Body_fat_percentage   тука има формулата и въобще е описано подробно как стоят нещата с измерванията.

инак тука http://www.linear-software.com/online.html последния метод номер 6 е без калипер и можеш сам да сметнеш.
В подписа ми има един нескопосан калкулатор, който съм писал също става, НО както каза Prox са относителни нещата и калипер би дал много по-точни резултати. При определени индивиди няма разлика между показанията по формуби и тези от калирпер, но при други са +-5 ш повече % отклоненията.

27.03.11
14:42

Аз съм с такъв кантар. Въвеждаш ръста и пола си. Теглиш се и ти измерва процента на мазнините, водата и мускулната маса. Килограмите си ги отчита вярно, за другото не знам дали е точно, но ми служи за ориентир.

27.03.11
16:47

Вкъщи имаме такъв от практикер го взех за 30 или 40 лева и върши работа.

30.03.11
12:25

Някой знае ли от къде мога да си взема такъв кантар във Варна освен от Практикер,че ми идва далече? :)

30.03.11
12:33

Технополис, техномаркет и всякакви магазини за бяла и черна техника имат такива неща.

31.03.11
07:55

Аз моя го взех от Метро. Ти от коя част си, че ти идва далечко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1