Бихте ли ми помогнали да избера

31.03.11
15:34

Здравейте на всички!
Аз съм напълно начинаеща във фитнеса,но взех решение да се захвана сериозно с излишните килограми и ми се иска към диетата да добавя спорт ,понеже се убедих ,че без него няма да се получат нещата.Въпросът ми е какъв кростренажор да избера .......нямам никакво понятие.Какво значение има този “маховик”(извинявам се ако е много тъп въпроса)?По принцип съм си харесала ето този:http://www.solarshop-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=264&category_id=3&option=com_virtuemart&Itemid=27,но приемам всякакво съвети.Иска ми се да сваля килограми ,да се стегна малко и да се раздвижа.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете да направя своя избор!
Хубав ден на всички

31.03.11
16:42

Аз бих ти препоръчала това: http://www.solarshop-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=255&category_id=46&option=com_virtuemart&Itemid=27
Евтино, не заема място в апартамента и е в пъти по-ефективно. :) :) :)

Мнението беше редактирано от Margi на 31.03.11 16:42.

31.03.11
16:57

Благодаря много ;-)Особено цената ще се хареса на съпруга ми.........
А сега сериозно,това вече го опитах ,скачах по 100 пъти в минута  и повече не можех да издържа,спирах да си поема въздух.Изкарвах по 5 серии,но определено ми е много трудно,мислех си ,че с кростренажора ще е по -добре ,ще се потя повече.....
а пък и нямам никаква издръжливост,никога не съм се натоварвала сериозно.И тук идва другото ми притеснение,дали няма да ми е много трудно да издуржам на кростренажора или това се постига с време?

31.03.11
17:02

всичко се постига с време. А опитвала ли си да тичаш?

31.03.11
17:03

Дали на въже, кростренажор или бягане в парка, издържливостта идва постепенно с времето и постоянството.

31.03.11
18:27

И аз съм за въжето. Кростренажора постепенно ще се превърне в закачалка за дрехи, а след това и в ненужна вещ, която ще се чудиш какво да правиш. Много малко хора успяват да се мотивират достатъчно в къщи. По-добре иди в зала за известно време или тичай в парка. Ако имаш излишни пари и място, взимай тренажора :)

31.03.11
19:57

entwickler,в интерес на истината не съм опитвала да тичам и даже не знам дали е възможно ,защото живея в центъра.Мислех си ,че с кростренажора ще мога да се мотиварм добре по няколко причини
1.Ще пестя време от ходене по зали(където изобщо нямам никакъв опит)
2.Поради плаващото ми работно време ще може да е в някой свободен интервал от време
3.Отдавна си мисля ,че този застоял начин на живот и работа ще ми се отрази здравословно
Anthony,това със закъчалката ми се натяква и  вкъщи и определено започва да ме разколебава ,просто защото се чудя дали от липсата ми на всякакъв тренинг,бих успяла да постигна примерно 40 мин върху уреда?;-)
Много ви се радвам на спортния дух..........аз определено съм на другия полюс.

01.04.11
07:09

AsDin, удобството е ясно, щом си го решила действай. Аргументите са наистина добри. Препоръката ми е да започнеш с кратки не много чести тренировки, постепенно развивай желанието за още и още.
Ако идеята е за тренировки вкъщи има и алтернатива на кардиото - аз ти препоръчвам видео програми с упражнения за вкъщи включващи кардио + упражнения с гирички:
Ето и някои такива видео програми, които съм ги виждал в действие - и дори и аз съм ги пробвал, нищо че са за жени:
http://nik.pevik.com/top-rated-workouts-for-women-videos/
Ето и малко аргументи:
1. Инвестицията ще ти е доста по-малка - едни гирички между 1.5-3кг са 30 лв двете.
2. Можеш да тренираш когато си искаш - особено едната програма е с 23-25 минутни тренировки
3. Като тренираш с тежести, мускулите ще се запазват и ще сваляш повече мазнини и по-малко мускул, което предполагам знаеш, че е по-добрия вариант.
Едно DVD е между 5 и 10 долара, а някои може и по-друг начин да ги намериш :).

01.04.11
07:56

В никой случай кростренажора няма да се превърне в закачалка,това е ЧУДЕСЕН уред,виж,за мотивацията са прави колегите,тя е най важното във фитнеса,и в тази връзка...ако съпруга ти не те мотивира и поддържа е....хайде да сме културни
Жена ми след второто раждане качи 50 килца,и след това,със страхотно юрене от моя страна свали 60…плаващото работно време е само оправдание,всички сме на плаващо....аз съм с 2 деца,жена,куп отговорности и бизнес,и пак намирам време,ставам в 5 всеки ден...но пак ще повторя: М О Т И В А Ц И Я

01.04.11
11:19

И според мен е по-добре да започнеш със скачане на въже, бягане в някой парк, упражнения без удери или ходене в зала.
След известно време ще усетиш дали имаш мотивация да продължиш или не, и да решиш дали да вложиш пари в кростренажор или друг удер.
Аз съм супер мотивирана и ходя с голямо желание на фитнес,но да правя упражнения в нас е друга работа. Винаги си намирам, какво друго да свърша и така си провалям тренировките. Затова предпочитам да ходя в зала. Самата обстановка, хората, класовете в група ме мотивират допълнително.

01.04.11
12:51

Точно това имах предвид - мотивацията в къщи при много малко хора е на ниво и уредите стават ненужно бреме. Има прекалено много неща, които да те разсейват, докато в залата знаеш защо си там и какво трябва да свършиш, вършиш го и се прибираш. Да не говорим, че ще имаш разнообразие от уреди, при това професионални, инструктор, свободни тежести и т.н. Тичането в парка също е много добра идея. В началото ще ходиш повечко, а ще тичаш по-малко, но като свикнеш, всичко ще се обърне. А да се оправдаваш, че живееш в центъра и няма къде да се тича...Колко паркове, стадиони и големи градинки има в Люлин, Младост или Обеля? Почти всички са в центъра, просто трябва да избереш удачното време, когато няма много хора. Ако имаш излишни пари и място - взимай кростренажорът, но имай едно наум.

Мнението беше редактирано от Anthony на 01.04.11 12:52.

01.04.11
13:00

Аз също като Рали смятам, че тренировката в зала е по- добър вариант от тренировка в къщи. Купих си вело, което се използва  като закачалка. Мисля, че трябва да ходиш в зала, дори на първо време с инструктор, в свободното си време /ако имаш такова/ много движене, разходки, въже, тичане и въобще това което ти доставя удоволствие. И храна, много е важна.  Направи си дневник, в този сайт има хора, които могат много да ти помогнат. Всичко си зависи от теб :)

14.04.11
15:41

Много ви благодрая на всички за отговорите и съветите.Помогнахте ми да избера;-))
В крайна сметка се сбогувах с 500 лв и си взех кростренажора.Рано ми е за заключения ,но мисля ,че не съм сбъркала.;-)
Сега вече идват и други въпроси ,понеже нямам никакъв опит.За по-малко от седмица го използвам по 15 мин на ден ,на гладно ,трета скорост,карам с около 30 км’ч и горя по 85 кал.
Всичко това как ви се струва като за начало???? А да и пулсът ми е над 100..
Всъщност питам се колко пъти в седмицата да го използвам ,някъде четох ,че не трябва да е всеки ден.
И се чудя ,защо нямам мускулна треска?Това означава ли ,че ми е малко натоварването?
И най-голямата ми чуденка в момента е закуската?Да я бъде или не?От дългия ми опит с диетите съм напулно отвикнала да закусвам.
Според вас какво да избера 1 плод или кисело мляко с трици?Не бих могла да понеса тежка закуска......
Благодаря ви предварително за помощта ;-))
Хубав ден на всички!

14.04.11
18:12

85 калории? как ги сметна? вкарани ли са възрасти и килограми или само по пулса?
А 15 минути за първите дни са ОК, но иначе между 30 и 45 минути според мен е един удачен вариант.
След 30тата минута без друго е голям кеф (runner’s high), така че давай смело.
Ако не си фен на закуската потърси тук във форума за intermittent fasting. Много удачен хранителен режим за хора, които не закусват.

Мнението беше редактирано от entwickler на 14.04.11 18:13.

14.04.11
19:40

entwickler,не съм въвеждала допулнителни данни ,само по пулса е явно това измерване.......разчитам на машинката ;-)
значи според теб като за начало е добре .така ли?

14.04.11
21:23

За мен като цяло е важна посоката - дългосрочната цел и под това имам предвид следното нещо: дългосрочна мотивация за активен живот и спортуване. Защото ако една седмица хакаш по 50 минути яко кардио и след това се чувстваш изморена и ти писне и спреш - това нищо не ти помага. Докато в другия вариант - знаеш, че рано или късно ще постигнеш целта и ще продължаваш да спортуваш. Та затова винаги е добре да се започне с малко и е добре самото желание за промяна вътре в теб да те кара да искаш да използваш уреда за по-дълго време, с по-голямо съпротивление и т.н.
Прочети за HIIT кардио - доста повече калории се горят + след тренировка метаболизма е по-бърз през следващите часове!
Важното е да ти е забавно - гледай ТВ, слушай музика и каквото друго се сетиш. Постигай по-високи резултати, състезавай се сама със себе си!
Успех!

Мнението беше редактирано от entwickler на 14.04.11 21:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1