Може би натрупана умора ?

03.04.11
21:50

Добър Вечер и Здравейте съфорумници.

След дългото лутане и блъскане из сайтове и форуми реших да попитам и тук. Преди тази тема разгледах, че има и други подобни теми, но без точно зададени въпроси, а само препоръки, а аз имам конкретни въпроси. Та по темата - ето първо моите характеристики: момче - 18г., 70-75кг., занимавам се с футбол, но напоследък усещам доста натрупана умора в краката. Пробвах с няколко дена почивка, но без резултат.След това няколко съотборника ме насочиха към разни добавки. Ето и кои са добавките:

1 - Бета-аланин
2 - л-хистидин
3 -  инозин
4 - Трибулус (бабини зъби)

Въпросите са ми:
1 - Тези продукти не засилват ли допълнително сърцебиенето и при тежките натоварвания това да е фатално?
2 - Кои продукт по -  добре стимулира производството на червени кръвни телца? ( по този начин се  повишава кислородния капацитет на кръвта)
3 - Трябва ли да комбинирам Бета - аланина и л - хистидина
4 - Ако взема, който и да е от тези продукти ще трябва ли да си променя хранителния режим и на какви храни да наблегна?

Опитах се да засегна повечето неща, които ме интересуват и да задам добре въпросите си.

Мерси предварително! :)

MF

03.04.11
21:57

В какво по-точно се изразява “умората н краката”? Имаш ли цялостно усещане за отпадналост? Как се храниш? Възможно ли е да страдаш от дефицит на важни хранителни елементи?

03.04.11
22:18

казано от Miss Fight на 03.04.11, 21:57:

В какво по-точно се изразява “умората н краката”? Имаш ли цялостно усещане за отпадналост? Как се храниш? Възможно ли е да страдаш от дефицит на важни хранителни елементи?

Ами като побягам малко и започвам да усещам, че се1 имам камъни в джобовите. Ям си доста редовно може да се каже по 5 пъти на ден и само Събота ми е почивен ден. Всяка сутрин си  взимам витаминче на NOW.

Мнението беше редактирано от lyxtop на 03.04.11 22:26.

MF

03.04.11
22:21

Как се храниш? Колко често и по колко тренираш? Почиваш ли?

03.04.11
22:32

казано от Miss Fight на 03.04.11, 22:21:

Как се храниш? Колко често и по колко тренираш? Почиваш ли?

редактирах горния си пост

MF

03.04.11
22:40

Не съм професионалист, но смятам, че трябва да дадеш подробности относно качеството на храната, участваща в менюто ти, за да могат компетентните по въпроса да ти помогнат. А относно тренирането-мисля, че е твърде много, би било ненормално да не те боли нищо или да не изпитваш умора при 6 пъти седмично трениране!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1