03.04.11
21:50
Добър Вечер и Здравейте съфорумници.
След дългото лутане и блъскане из сайтове и форуми реших да попитам и тук. Преди тази тема разгледах, че има и други подобни теми, но без точно зададени въпроси, а само препоръки, а аз имам конкретни въпроси. Та по темата - ето първо моите характеристики: момче - 18г., 70-75кг., занимавам се с футбол, но напоследък усещам доста натрупана умора в краката. Пробвах с няколко дена почивка, но без резултат.След това няколко съотборника ме насочиха към разни добавки. Ето и кои са добавките:
1 - Бета-аланин
2 - л-хистидин
3 - инозин
4 - Трибулус (бабини зъби)
Въпросите са ми:
1 - Тези продукти не засилват ли допълнително сърцебиенето и при тежките натоварвания това да е фатално?
2 - Кои продукт по - добре стимулира производството на червени кръвни телца? ( по този начин се повишава кислородния капацитет на кръвта)
3 - Трябва ли да комбинирам Бета - аланина и л - хистидина
4 - Ако взема, който и да е от тези продукти ще трябва ли да си променя хранителния режим и на какви храни да наблегна?
Опитах се да засегна повечето неща, които ме интересуват и да задам добре въпросите си.
Мерси предварително! :)
03.04.11
21:57
В какво по-точно се изразява “умората н краката”? Имаш ли цялостно усещане за отпадналост? Как се храниш? Възможно ли е да страдаш от дефицит на важни хранителни елементи?
казано от Miss Fight на 03.04.11, 21:57:
В какво по-точно се изразява “умората н краката”? Имаш ли цялостно усещане за отпадналост? Как се храниш? Възможно ли е да страдаш от дефицит на важни хранителни елементи?
Ами като побягам малко и започвам да усещам, че се1 имам камъни в джобовите. Ям си доста редовно може да се каже по 5 пъти на ден и само Събота ми е почивен ден. Всяка сутрин си взимам витаминче на NOW.
Мнението беше редактирано от lyxtop на 03.04.11 22:26.
03.04.11
22:21
Как се храниш? Колко често и по колко тренираш? Почиваш ли?
казано от Miss Fight на 03.04.11, 22:21:
Как се храниш? Колко често и по колко тренираш? Почиваш ли?
редактирах горния си пост
03.04.11
22:40
Не съм професионалист, но смятам, че трябва да дадеш подробности относно качеството на храната, участваща в менюто ти, за да могат компетентните по въпроса да ти помогнат. А относно тренирането-мисля, че е твърде много, би било ненормално да не те боли нищо или да не изпитваш умора при 6 пъти седмично трениране!