23.03.05
06:52
Здравейте!
На 23 години съм и се занимавам с модерен балет от 15 годишна. От 2 семици ходя на фитнес и съм МНОГО запалена. Нямам за сваляне (162 см и 48кг ) но искам да пооформя тялото си. Понеже съм начинаеща, щте се радвам ако някой специалист погледне програмата ми и ми каже дали добре съм си я направила.
Кардиото си набавям от репетициите (от понеделник до петък по 2-3 часа на ден) Тренирам след репетиция по 30-40 минути,тъкмо съм и загряла. Наблягам на корема малко повече,защото имам една м-аааалка тлъстинка там.Правя по 3 упражнения по 3 серии за мускулна група, като се придържам към “классическите ” упражнения.
Ето и програмата ми:
Понеделник: Корем
Вторник:Гърди/Бицепс
Сряда:Карака/Рамо
Четвъртък:Гръб/Трицепс
Петък: корем
Моля кажете ми дали е добре така.Искам да тренирам 5 дена (събота и неделя почивам) по малко всеки ден.мерси предварително!
Понеделник: Корем
Вторник: Гърди/Бицепс
Сряда: Крака
Четвъртък: гръб/Трицепс
Петък: Корем
Събота: Рамо
Здравей! А защо не искаш да тренираш по програма за начинаещи? Ако държиш да тренираш 5 дни в седмицата, то тогава по добре раздели тялото на долна-горна част.
Примерна програма Разделяш на горна и долна част. Редуваш двете части. Кардиото по преценка го правиш всяка тренировка (максимум) или през тренировка (минимум).
Поздрави
Ок ти е програмата, но те съветвам внимателно да обмислиш с какъв интензитет я изпълняваш, колко серии упражнения и т.н.
Първо внимавай да не стне обратен ефект. Все пак какви ли не случаи има... :) Не че разбирам много, ама в товята възраст има вероятност да ти се забави леко метаболизма и да поакчиш малко теглото. Доста частен случай, но все пак...
После, много е препоръчително щом се понотоварваш така, да взимаш някои допълнителни хранителни добавки. Не вива да допускаш изхабяване на организма като цяло.... Поинтересуваи се за общостимулиращите добавки. Имунна система, кръвообращение и т.н.
Успех с балета и фитнеса :)
Благодаря на всички за отговорите!
Всъщност аз чак сега открих примерните програми на сайта. Те са за маса , сила и топене на мазнини. Моята цел е релеф. В такув случай коя от трите да избера?
Мерси Х 10!
Здрасти. Първи за да избереш най подходяща програма за твоето тяло требва да разбереш кък вид програма ти дава най добър ефект-Като подразбираме интензитет на тренировката брой серии и повторения, почивка мейду сериите и отделните мускулни групи и наъ важното ХРАНЕНИЯТА. Според мене как са наредени мускулните групи няма чак толкова голямо значение , защото ти няма да качваш а ше одормяш -това първо. Един съвет- Базовите упражнения ги избягвай и също така избягвай и упражненията със свободни тежести, защото при тях не можеш да фокусираш натоварването точно върху избрания мускул. И след тренировка ако можеш посещавай сауна. Успех :wink:
Мнението е модерирано заради препоръка на опасни медикаменти.
К
1. Последователноста в която тренираш мускулните групи има определящо значение за начина ти на трениране (важно е).
2. Базовите упражнения (тези със свободни тежести) са си много добри дори когато целиш релеф или горене на мазнини. Всъщност мисля че повечето хора които нямат голям стаж в залата трябва да изпълняват именно базови упражнения независимо от целта.
3. Сауната няма влияние върху топенето на мазнини или покачването на мускулна маса. Прави я за тонус и само ако ти харесва.
Ама да, верно, какви са тея мнения: последователността на упражненията няма значение, да се избягват базови упражнения, да се ходи на сауна за топене на мазнини, то това си е за бисерите направо. Тука не сме професори, обаче това са основни неща, може ли такова нещо, тц, тц...
fitmaniak, би ли обяснил, моля, защо мислиш така. Да не сме пропуснали нещо..