Упражнения за рамо

08.04.11
15:32

Искам да питам за упражнения за рамо с собствено тегло.Рамената ми много изостават в сравнение с другите мусколни групи.

Лицеви опори във всички варианти, набиранията във всички варианти и като цяло упражнения на лостове+успоредки.

Стойка на ръце - крайъгълен камък в тренирането със собствено тегло. И вариациите на различни преси от стойка на ръце.

08.04.11
15:47

Стоиката на ръце+ индииските лицеви серията ми е доста голяма и влиза главно за релеф.Варияциите на набирания като главен мускол при набирането се използва гърбът а бицепса е спомагателен, на рамото влиза много малко.При кофите също рамената участват много малко за сметка на гърдите и трицепсите. В руските кофи единствено осещам добро натоварване в рамената.
Проблема ми не е , че въобще нямам рамо, а че почва да изостава.

08.04.11
16:06

Раменни опори. Ако правиш над 12 чисти с пълна амплитуда - увеличи амплитудата, като си сложиш ръцете по високо. А ако пак са ти леки....ами време е да помислиш за малко щанги ;)

За рамо си иска фитнес !

08.04.11
19:58

казано от Bojidar Yagodin на 08.04.11, 19:12:

За рамо си иска фитнес !

То и за другото е така, ама айде да не започваме спор :)

Мнението беше редактирано от Мирослав на 08.04.11 19:59.

08.04.11
20:11

Истината е в залата! Щанги, дъмбели, храна и добавки :)

08.04.11
22:19

И аз бих ти препоръчал стойка на ръце. Започни да тренираш подпирайки се на някоя стена, когато успееш да се задържаш за по дълго започни да се пускаш надолу и да се избутваш обратно.
За съжаление поне при мен вече след този момент не е толкова ефективен метода, защото след като направя 5 избутвания много ми се вдига кръвното в горната част на тялото (която се намира долу в случая).
Но докато стигнеш до там има време :)

08.04.11
22:38

Все пак ще са мъча да постигна резултатите си без тежести.Това ,че истината е в залата за мен не е така.Всеки си има мнение ,а и ние стриитърите не се храним на фотосинтеза сме :)  Намирам подобни коментари за безполезни. Мога да изтъкна много от предимствата на стриит фитнеса.Говориш ми за храненето лично аз от лостове в които явно според теб не е истината :) съм качил 21 кг бях 61 сега съм 82.

08.04.11
22:47

При мен горната част е 90% лостове, абсолютно стигат за да се налееш много стабилно нагоре... при добро хранене.

Рамото - handstand преси, както ти казаха. И мен ми изостава, затова почнах по този метод и съм много доволен. Опредлено освен визуална промяна дава доста стабилност в цялата горна част.

08.04.11
22:55

Благодаря ,ще наблегна малко на рамената да видя ще има ли добър ефект.

АЧ

08.04.11
23:13

казано от sakit0 на 08.04.11, 22:55:

Благодаря ,ще наблегна малко на рамената да видя ще има ли добър ефект.

И аз започвам да я уча от др седмица :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1