22.02.2012:
04;30 - кафе
05;55 - 150гр ^кисело мляко + 40гр овесени ядки + 1 бисквитка Бел Вита
14;00 - 3 филии хляб Вита + 70гр лютеница + 35гр сирене
17;20 - 100мл прясно мляко с нескафе + 4 бисквитки Престиж с мюсли + парченце домашен тиквеник и парченце от някакъв сладкиш (не беше сладък) + малко ^кисело мляко
22;00 - 100гр ^кисело мляко + 100гр извара + 10гр протеин PhD.
Добавки - витамини и минерали, рибено масло, гинко билова, мака, 2x Cheaters Relief.
Тренировка: почивка.
Днес пак бях на лекар за крака и той каза, че се подобрявал, но аз изобщо не го чувствам така, нито пък и изглежда така. Може да се каже, че ме боли доста повече отпреди да отида на лекар за пръв път. Всъщност тогава изобщо не ме болеше, но както и да е.
Храна - зле. Днес се яви един доста ВВД. Няма да си търся оправдание за храненето в 17;20 часа, ядеше ми се и ядох. Бях щастлива от факта, че ми се размина операцията и докато хапвах следобедната закуска (бисквитките Престиж) пред погледа ми се изпречиха кутиите с тиквеника и сладкиша, които баба беше пратила и така.. :) Калориите без сладкиша и тиквеника са 1050, с тях вероятно отиват към 1500-1600 - нормалното за мен.
Трябваше да тренирам след въпросното ядене, но нямах възможност да го направя. Утре ми се падаше почивен ден, така че размених дните : днес почивка - утре тренировка.
Утре ще ходя да си взема и л-карнитин. Спрях се на този. Надявам се да не си хвърля парите на вятъра, но предполагам че поне някакъв минимален ефект ще има. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.12 16:47.
Здравейте!
Както казах, днес ходих до магазина да си взема л-карнитин. Посъветвах се с продавачът (познат ми е) и той ми препоръча ето този.
Чудя се по колко капсули да пия.. В описанието пише по 1-2 сутрин и преди тренировка. Мисля да приемам по 1 капсула, но доколкото помня Мила беше споменала, че за да действа л-карнитинът при жените трябвали да се приема около 5гр (извинявам се, ако не съм разбрала правилно). Вие какво бихте ми препоръчали?
И да пия ли по още една доза вечер преди лягане?
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.12 16:47.
23.02.12
16:49
Гледай да пиеш около 5 грама дневно, разпределени през деня през няколко часа. Примерно 1 таблетка сутрин, на обяд, преди тренировка, след тренировка и преди лягане. Или три приема по 2 таблетки. Нещо такова. Приемът преди лягане е добра идея. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.12 16:50.
23.02.12
17:39
Петя, трябваше да си вземеш Ацетил-Л-Карнитин за подпомагане на когнитивните функции, че нали все не ти стига това пусто време за това пусто учене ;) :P
Аз предпочитам 2 приема - 2 грама през деня и 2-3 грама преди тренировка.
И когато прочета Л-карнитин преди лягане и все си мисля, че са пари на вятъра. (не си спомням в книгите ми да съм чела за изследвания при които се пие л-карнитинът преди лягане)
Сега очаквам @Тихомир да ме линкне с десетки иследвания и проучвания.;)
23.02.12
17:44
За съжаление имам други неща за проучване преди това, но като го започна ще ти дам някой друг линк. :)
Не, всъщност го казвам като разчитам единствено на логиката, че в спокойно състояние основното (повече от 50%) гориво за организма са мазнините. Карнитинът служи като “совалка” за тях, та...такам, по пътя на логиката.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.12 17:44.
Много ви благодаря за помощта!
Реших да приемам по една капсула сутрин преди закуска, преди обяд, 2 преди тренировка и още една преди вечеря. Добре ли е така? :)
И какви мислите, ще стане ли за нещо този л-карнитин? :P
Петя, зодия везни ли си? Вечно си несигурна, вечно се допитваш до чуждото мнение, вечно си в чуденка. Никой тук не може да ти каже какво точно ще ти се случи ако приемаш дадени грамове от дадено вещество.
Както ти не можеш да ми кажеш какво ще се случи на мен ако изям 38 грама домашна лютеница.
Хахах, Анелия, не не съм везни. Несигурна съм в това което правя, просто защото искам да го правя по правилния начин, а не се чувствам достатъчно информирана и подготвена за това. Приятно ми е да контактувам с хората тук и точно заради това се допитвам за много неща. Пък и по този начин мога да науча доста полезна информация.
Права си, че няма от къде да знаете. Извинявам се, ако по някакъв начин досаждам. Ще се постарая да огранича глупавите въпроси.
Поздрави! :)
23.02.12
21:42
Извинявам се, ако по някакъв начин досаждам. Ще се постарая да огранича глупавите въпроси.
Ех, че си и ти...(call)
Едно от малкото неща от висшето образование, което вероятно ще помня винаги, са думите на ректора - “Глупави въпроси няма, но глупави отговори има!” Не си виновна, че не знаеш нещо и търсиш съвет и помощ. ;)
Та...добре си решила да приемаш карнитина. Личното ми мнение е, че като самостоятелна добавка карнитинът е много слабо действащ. Помага, но не очаквай нещо особено. Работата му в тялото ти е по-скоро под прикритие, не е като термогениците - показно. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.12 21:43.
Тихомир, гледам да не се натрапвам по някакъв начин, точно заради това и не пиша в чуждите дневници. До преди известно време не пишех особено подробно и в моя, но напоследък започнах да драскам яко глупости. (giggle)
Според теб с какво е добре да комбинирам л-карнитина? Миналата година пих OxyElite Pro и както бях споменала, единственото което свалих беше гръдната обиколка, така че сега се опитвам да внимавам какви продукти взимам и гледам да не са особено силни. :)
23.02.12
22:23
Мисля, че се подценяваш! Малко повече увереност...и спам по чуждите дневници! ;)
Относно карнитина...да ти кажа, гледам снимката ти, гледам и първата страница на дневника 164см/47кг. (вярно, че са минали 6 месеца), но ако ти си под 65кг., просто забрави за продукти с цел чистене на мазнини (ако това ти е целта). Не си хвърляй парите на вятъра при положение, че за да изцедиш последният килограм мазнини от под кожата си ще ти трябва нещо доста по-силно от л-карнитин...че и от повечето термогеници.
Та, ако правилно разсъждавам - послушай ме. Ако бъркам някъде - поправи ме! :)
Желанието ми да поизчистя малко се поражда от това, че напоследък покрай разнообразието от празници се поотпуснах малко и вследствие на това качих едни 6-7кг. :D Сега искам да изчистя малко и после ще се заема с качването на мускулна маса по здравословния начин, защото искам да махна кокалите, които стърчат толкова отвратително встрани от корема. Но не знам възможно ли е да се скрият или си е до генетика..
П.П. искам да ти благодаря за отделеното внимание и за полезната информация! (sun)
08.02.2012:
12;00 - 100мл прясно мляко с нескафе + 4 бисквитки Престиж с мюсли (28гр)
13;20 - 2 филии Вита + 1 пилешко пифте (55гр) + 60гр лютеница + 15гр топено сирене + 1 корнишон
15;20 - 1 филия Вита + 20гр кашкавал + 30гр лютеница + кафе
18;10 - Тренировка
20;00 - омлет от 2 ^яйца + 20гр кашкавал + 15гр сирене + 30гр лютеница + 30гр телешка пастърма + 1 корнишон
22;00 - 100гр свинско със сметана + малко лютеница
През деня - малко фъстъци и 4-5 резенчета кашкавал.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 2х Carnitine 3.
Тренировка:
Крака и корем
1. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Плие - 3х12,10,8
3. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
4. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
5. V-преса - 3х12 повторения
6. Планк - 3х30 секунди
7. Коремни преси - 3 х 20 повторения
8. Наклони встрани с дъмбел - 3х10 повторения на страна
9. Колело от легнало положение - 10минути
И още едно упражнение, което не мога да опиша - 40 повторения.
Храна - не беше перфектна, но прилична в сравнение с предните дни. Вечерята беше готвена от майка ми - свинско със заквасена сметана и поредната гадост на Маги. Не знам защо толкова обича да използва тия подправки.. :)
Гони ме някакъв страшен апетит, по цял ден се чудя какво да нагъвам, днес бяха фъстъчки и кашкавал. (giggle)
Размисли - днес кракът ми беше в доста по-прилично състояние. Реших да се възползвам от това и си направих една прилична тренировка. Беше около час и 5-10 минути. От доста време не бях правила толкова дълга тренировка, но останах доволна. :)
Мнението беше редактирано от Petya на 24.02.12 00:12.
24.02.12
09:21
Желанието ми да поизчистя малко се поражда от това, че напоследък покрай разнообразието от празници се поотпуснах малко и вследствие на това качих едни 6-7кг. :D
Ехее, добре си попразнувала. :)
Ами, ти си знаеш най-добре. За съжаление в момента аз няма как да имам реална представа какво е състоянието на тялото ти.
Скриването на кокалите предполагам, че не е проблем, но не е въпрос само на мускули, а и на малко излишни мазнинки.
Относно добавките - л-карнитина бих го комбинирал с други липотропни агенти, главно холин, инозитол и л-метионин, като в допълнение бих добавил и зелен чай. Продават се и като отделни продукти, а ги има и комбинирани в повечето липотропни фетбърнири. Зеленият чай обаче рядко се среща в тези продукти, тъй като не се води липотропен агент.
Ами, успех ти пожелавам. Ако имаш въпроси - питай. Нали затова сме тук - да си помагаме. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.02.12 09:21.
Отново ти благодаря, Тишо!
Ще потърся някакъв по-качествен зелен чай и ще го комбинирам с л-карнитина. Ще ги пия за известно време и в зависимост от това как се чувствам, и как изглеждам, ще преценя дали да продължавам или да ги спра. :)
Поздрави!
Петя, аз по цял ден си се наливам яко със зелен чай, в продължение на повече от половин година (преди това го пиех през ден да речем), ползвам го вместо вода един вид :). Не очаквай някакви чудотворни ефекти откъм fatburning. Не, че имаш нужда де...ама само да предупредя :P
Норче, нямам големи очаквания към тези продукти, но все пак искам да пробвам. :P
Би ли ми препоръчала някаква марка или от къде мога да си взема нещо истинско? :)
Емииии, от всичко, което съм пробвала, най ми харесва зеления чай от арабския магазин (Багдад се казва) - на улица Симеон се намира, съвсем близо доженския пазар. Има различни видове, на мен любим ми е тоя с жасмина. И е най-”истинския”, който съм опитвала досега :D Има и доста други интересни работи в тоя магазин, между другото, хич не е лошо да се поразгледа :)
Благодаря, Нора! (F) При първа възможност ще мина през магазинчето. :)
24.02.2012:
11;40 - кафе
12;50 - 2 филии Вита + 35гр фъстъчено масло + 140гр ^кисело мляко
15;20 - 3 резенчета кашкавал (около 25гр)
16;00 - 4 бисквитки Престиж с мюсли (28гр)
18;30 - Тренировка
19;30 - 100гр свинско със сметана + 1 филия Вита + 5 резенчета свинско филе + доста снежанка (вероятно към 150-200гр...)
20;00 - половин вурстче
22;30 - 100гр ^кисело мляко + 100гр извара + 10гр протеин PhD.
През деня - малко фъстъци.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 3x Carnitine 3, цинк-биотин.
Тренировка:
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбелите - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
Храна - не особено добра, но и по-зле може да е. (giggle) Вечерята беше доста солидна, но като почнах да ям от филето, завито със снежанка, едвам спрях. :)
Размисли - кракът вече е в доста по-добро състояние, заздравява изключително бързо с този спрей. Сега майка ми готви боб с вурстчета (nlove5) . Макар да е леко запържен, бяхте казали че не е фатално, така че утре ще го уважа подобаващо. И без това ми е ден с двуразова тренировка. (sun)
Трябва да изчистя храната още. Мисля си, че не е толкова лоша, защото не ям сладко, но като го погледна така написано май не струва..
25.02.2012:
11;00 - 200-250гр (г.с.) кус-кус
11;30 - кафе
13;00 - Тренировка 1
15;30 - 300гр боб с вурстчета (г.с.) + 2 филии Вита (65гр) + 30гр сирене + 1 кюфте на скара (50гр) + 2 резенчета свинско филе (35гр) + 50-60гр снежанка
18;10 - Тренировка 2
19;30 - 21;00 - манджа в гювеч (1 парти бутче, малка свинска пържолка + гарнитура от малко картофи, гъби и др. зеленчуци) + 1/4 домашна наденица от свинско и конско + мезета (луканка, шунка, кашкавал) + салати (руска, снежанка) + 1/2 чаша бяло вино
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, 2 x Cheaters relief, 4х Carnitine 3, цинк-биотин.
Тренировка:
Тренировка 1 - P90M—Cardio Intervals
Тренировка 2 - Кръгова:
1. Гребане с щанга - 8 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. Планк - 35 секунди
5 кръга от всичко!
Храна - смятах да не описвам днешната храна, защото е пълна гадост, ама.. Малко оправдания: като станах сутринта баща ми беше направил кус-кус (може да се каже, че ми е едно от любимите неща) и реших, че и без това ми е предтренировъчно хранене, така че мога да си позволя малко, щях да изгоря поне част от него.
Боба смятах да бъде придружен само с една филийка хляб и малко сирене, но тук нашите пак са виновни. :D Прибраха се от пазар и бяха купили някакви кюфтенца на скара и ме накараха да пробвам поне едно. Снежанка никога не отказвам..
А вечерята - имаме гости.. Баща ми е взел от някъде домашни наденици от конско и свинско - страшни са! Те май са подготвени за сушене и са малко солени, но са много хубави.
Манджата в гювеча аз я готвих, така че може да се каже, че е на ниво. (y)
Размисли - Изписах всичко, което имах да кажа малко по нагоре. Общо взето глупави разсъждения и оправдания. Май е време да спра да пиша, че ставам яко досадна.. (giggle)
25.02.12
21:25
Защо не опиташ следващия път Планка за минута и половина-две... можеш да го включиш и като отделна тренировка по метода Табата.
Защо не опиташ следващия път Планка за минута и половина-две... можеш да го включиш и като отделна тренировка по метода Табата.
От скоро вкарах Планка като упражнение в тренировката ми и ми бяха препоръчали да започна с по-малко време (около 20-25 секунди), та затова е толкова малко. Но вече мисля, че схванах техниката на изпълнение и безпроблемно мога да увелича времето. Ще пробвам. :)
Извинявам се за глупавия въпрос, но напоследък нямам особено време да прочета повече информация - ако го вкарам като отделна тренировка по метода Табата, тя трябва да бъде с интензивност 20/10 за 4 минути, нали така? И в тази тренировка само Планка ли трябва да присъства или да включа още някое упражнение? :)
26.02.12
11:26
Само планка. 20 сек. планк, после 10 мин. почивка. И така 4 минути. В началото е възможно да не успееш и 6 рунда да направиш, но с времето ще се получи. Разбира се, не е задължително всеки ден да го правиш по този начин, но 1-2 пъти седмично е добре да го има. Ако искаш, имах някъде програмка с часовник точно за метода Табата
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 26.02.12 11:27.
ето едно часовниче, което аз ползвам: http://www.beach-fitness.com/tabata/
Благодаря за часовничето, Рали! (F)
@Absolut Illusion, по това което казваш разбирам, че този метод може да се прави и всеки ден, така ли? Ако е така, няма ли да се получи по някакъв начин претрениране на коремните мускули? Упражнението не е супер трудно, но въпреки това добре натоварва коремната област, та за това мисля така.
Но ми харесва идеята да го правя всеки ден. Все пак 4 минути нищо не са, пък и ако има ефект - още по-добре. :)
26.02.12
15:57
Не съм много сигурна дали ще имаш желание и сили да го правиш всеки ден, затова казах 1-2 пъти седмично е достатъчно. Можеш да го включиш като отделно упражнение към останалата тренировка ;) И не си мисли, че 4минути нищо не са ... (devil)
Хаха, благодаря ти, ще го пробвам още днес и довечера с дневния отчет ще споделя как е минало. :P
Не съм много сигурна дали ще имаш желание и сили да го правиш всеки ден, затова казах 1-2 пъти седмично е достатъчно. Можеш да го включиш като отделно упражнение към останалата тренировка ;) И не си мисли, че 4минути нищо не са ... (devil)
Всъщност, тия 4 минути са ми любимите след събуждане (sun) Горещо препоръчвам!
26.02.12
17:21
Всъщност мястото на тези 4-ри минути табата са след основната тренировка. Колкото и да е интензивна табатата не мога да приема 4 минути натоварване за оптимално.
По-добре планковете по метода на табата да бъдат 2-3 пъти в седмицата.
Значи ще правя табата след всяка силова тренировка (3-4 пъти в седмицата).
А може ли да се прави и сутрин след ставане, както препоръча HarleyQuinn?
Всъщност може ли да ми препоръчате някакви бързи упражнения за сутрин след ставане? :)
Значи ще правя табата след всяка силова тренировка (3-4 пъти в седмицата).
А може ли да се прави и сутрин след ставане, както препоръча HarleyQuinn?
Всъщност може ли да ми препоръчате някакви бързи упражнения за сутрин след ставане? :)
Според мен можеш да правиш - табата аз редувах следните упражнения, като започнах с 20сек. активност /40сек. почивка, и постепенно намалявах времето за почивка:
1) подскоци с разтваряне на ръцете и краката (jumping jacks);
2) бърпита;
3) изкачване на планина (mountain climbers);
4) напади;
или
1) пълен клек със собствено тегло с разкрач на ширината на раменете;
2) бърпита;
3) подскоци с разтваряне на ръцете и краката (jumping jacks);
4) изкачване на планина (mountain climbers);
или разгледай и си избери други, ето и статията за табата http://www.bb-team.org/articles/3905_tabata
Мнението беше редактирано от rallito на 26.02.12 21:24.
Рали, благодаря за съдействието. Но имам един глупав въпрос - упражненията по едно и също време ли ги правиш? Смисъл първо правиш 1), после 2) и т.н. или в един ден правиш 1), в друг 2) и така ги редуваш?
Утре ще имам малко повече време и ще разгледам по-подробно статиите за табата, да не се излагам с такива въпроси вече.. :)
26.02.2012:
13;00 - 4 бисквитки Престиж с мюсли + 100мл прясно мляко с нескафе
17;00 - манджа в гювеч (1 парти бутче + мини свинска пържола + микс зеленчуци) + малко луканка + резен кашкавал + снежанка + 1 филийка Вита
19;30 - Тренировка
20;00 - резен кашкавал
22;00 - 100гр ^кисело мляко + 100гр извара + 1с.л. ленено семе.
Добавки - рибено масло, витамини и минерали, цинк-биотин, 3x Carnitine 3.
Тренировка: Табата планк - 20/10.
Храна - стараех се днес храната да е по-скромна, че корема ми скоро ще се пръсне. Малко повече ми дойде яденето от 17;00, но 2 часа след това отново бях гладна. Но като цяло съм по-доволна от днешната храна.
П.п. майка ми е взела някакъв страашно хубав кашкавал и постоянно като минавам покрай хладилника си резвам по едно резенче. :P
Размисли - пробвах табата. :) Беше ми много мерак да я пробвам и се справих успешно. Реших директно да мина на интервали 20/10 и съм много доволна. Ще видим утре дали ще имам мускулна треска. (sun)
Добавям и една снимка на манджата:
Мнението беше редактирано от Petya на 26.02.12 22:00.
...упражненията по едно и също време ли ги правиш? Смисъл първо правиш 1), после 2) и т.н. или в един ден правиш 1), в друг 2) и така ги редуваш?
... да правя ги в една тренировка /сутрин на гладно/, като пример - за 4 мин. правиш 1,2,3,4,1,2,3,4 всяко по 20 сек. с почивки от 10 сек. Като прочетеш статията ще ти стане по-ясно :) Успех!
Мерси, Рали!
Прочетох статията и още сутринта пробвах втория комплекс, който ми даде. Беше супер! Доста повече се натоварих отколкото от вчерашната табата само с планк.
Това комплексче ми е супер като за след ставане, но се чудя дали може да се вкара някое по-натоварващо корема упражнение?
И другото, което искам да питам е - проблем ли е да ям 15-тина минути след тренировчицата? Няма друг вариант, защото около 25-30 минути след нея трябва да изляза, а после мога да ям чак към 13;00..
27.02.2012:
04;30 - кафе
05;30 - Тренировка 1
05;50 - 150гр ^кисело мляко + 40гр овесени ядки + 1 бисквитка Бел Вита
13;00 - 4 мини соленки
14;50 - 2 филии Вита + 40гр кашкавал + 20гр свинско филе + 40гр снежанка
18;35 - Тренировка 2
20;40 - 250гр Руло Стефани + 45гр лютеница + 30гр сирене + 2 резена кашкавал (не повече от 20гр)
Добавки - витамини и минерали, рибено масло, цинк-биотин, 4x Carnitine 3.
Тренировка :
Тренировка 1: табата 20/10
1) пълен клек със собствено тегло с разкрач на ширината на раменете
2) бърпита
3) подскоци с разтваряне на ръцете и краката
4) mountain climbers
Тренировка 2:
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения.
Храна - соленките не трябваше да присъстват в днешното меню, ама какво да правя, рожденици.. :)
Днес също възнамерявах да бъде по-нискокалорично менюто, но пак си останах само с желанието. (dull)
Размисли - не знам табата като отделна тренировка ли да я пиша или просто като “раздвижване”?
Иначе всичко друго, което исках да кажа и да питам е в поста над този, ако някой има възможност, ще се радвам да сподели мнение. :)
Според мен храненето не е проблем, примерно кисело млекце, сиренце и аз похапвам скоро след тренировка, понеже ми се получава един голям интервал, в който няма как иначе да се нахраня добре. По-добре да хапнеш, отколкото да пригладнееш според мен.
Мерси за включването, Harley!
Притесняваше ме само, че е предимно въглехидратно ядене и то непосредствено след тренировката (10-15 минути), но вече няма да го мисля. :)
Да си кажа - сутринта отново правих същото комплексче и пак беше супер, но вече мисля да го правя само в почивните дни (четвъртък и неделя, а понякога може и в петък, защото тренировката ми тогава е по-лека). Не знам проблем ли е да я правя малко по-често?
Също така ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне да си направя още 2-3 комплекса, за да мога да ги сменям всеки път. Само да отбележа, че искам малко по-голямо натоварване в коремната област. (wasntme)
Веднага давам идея за корема - включи В-преса в комплекса. Примерно започни със squat jacks, v-преса, руски туист (за предпочитане с дъмбел/и), бърпи без лицева. Ето ти едно комплексче за корем и бедърца.
Бърпито може да замениш с изнасяне на коляно към лакът (от планк позиция), за да наблегнеш на корема още повече :)
Мнението беше редактирано от cocobutt на 28.02.12 09:24.
Веднага давам идея за корема - включи В-преса в комплекса. Примерно започни със squat jacks, v-преса, руски туист (за предпочитане с дъмбел/и), бърпи без лицева. Ето ти едно комплексче за корем и бедърца.
Бърпито може да замениш с изнасяне на коляно към лакът (от планк позиция), за да наблегнеш на корема още повече :)
Много благодаря!
Ще те помоля само, ако можеш да дадеш малко повече информация за руския туист? Търсих из нета, но не можах да открия нищо съществено за него. :)
28.02.12
17:12
Без тежест и линк към видео. Тук го правят с тежест.