12.04.11
16:44
Занимавам се активно с стриит фитнес. Мускулатурата ми се изморява доста трудно по време на тренировка ,но имам доста голям проблем. С астма съм и особено при кардио не ми достига въздух. Мускулите ми не са се изморили но просто нямам въздух. Казаха ми, че комбинацията витамин В12 и фолиева киселина би ми помогнала ,но не искам да се дупча пък и имам доста съмнения. Има ли някакъв продукт които би ми помогнал?
За такъв здравословен проблем бих се обърнала към спортен лекар - например доктор Бинко Колев.
задължително се консултирай с лекар (не е задължително да е спортен, но да е добър). преди години, сина ми имаше проблем с астма и навсякъде си ходехме с инхалатор
Аз не съм чак толкова зле. Бях но благодарение на спортуване наистина имаше огромни резултати в тази насока. Добри лекари нямам си и представа от моя град да има поне един които би ми дал наистина добър съвет. (за сравнение имах доста тежка мусколна треска на левия трицепс и личната ми лекарка ме изкара с прищипан нерв ). Насочвали са ме главно към алерголози тъи като асматичен пристъп се предизвиква най- често от някакъв дразнител. Но фаида никаква. За инхалаторите да не говорим пък колко са вредни след продължителна употреба има риск дори от рак на устната кухина.
Плуване и въобще всякакъв спорт. Като малък имах астма, играх футбол - пооправиха се нещата, но бавно. След това в фитнеса с обикновен билдърски сплит нещата се подобриха значително. Оттам нататък с бойните спортове качих доста издръжливост и нямам проблеми с дишането. В кросфита дишането даже ми е силна страна.
Забелязах. Като доидох на кросфит тренировката всички бяхте с доста стабилно дишане. И бягането не ви създаваше никакви проблеми.
13.04.11
11:44
Обърни се към лекар. Сега погледнах ти си от Варна - а тук няма как да няма добър такъв. Може да се охарчиш малко за прегледа, но пък за здравете не трябва да се пести. Ще разпитам познати за такъв лекар и ще ти пиша.