14.04.11
18:53
Колеги последните няколко седмици тренирам двуразово сутрин тежък крос в пресечен терен следобед силва тренировка,ясно ми е какво си причинявам на организма,
въпросът е,че днес от тежко дърпане на мъртва тяга имам чувството ,че нещо стана или си внуших,
но час след тренировката вкъщи,почти не мога да клекна или седна без да се подпра и ме боли доста сериозно отбелязаната част малко под капачката.Принципно не би трябвало да се намира там менискусът ,но да питам...
Откъде си? Ако си от Пловдив веднага ти казвам номера на най-добрия. Иначе дори и специалист не може да ти каже по интернет какво ти е.. тия лекари не работят само за пенсионери (макар, че ако не са спортни лекари ще ти препоръчат почивка :D)
Кинези имам достатъчно сериозен без да му правя реклами кои се лекуват при него,но ми е неудобно за щяло и нещяло да му звъня всеки пък като се притесня,в случая аз знам че менискуса е в мекото под капачката а мен ме боли самата издатина на костта малко по надолу дори като я пипам,няма отоци ,което ми казва че не би трябвало да е той,
ако подчертаем че си пляснах мястото с 35 килограмов дъмбел уж лекичко,в същият този ден но не усетих почти нищо,може кортизола и адреналина да са ми били много нагоре,чак вкъщи почувствах болката...
казано от Antony Morozov на 15.04.11, 09:25:
...
ако подчертаем че си пляснах мястото с 35 килограмов дъмбел уж лекичко,в същият този ден но не усетих почти нищо,може кортизола и адреналина да са ми били много нагоре,чак вкъщи почувствах болката...
Тъкмо щях да попитам дали не си го удрял... Имах скоро идентичен проблем - леко чукнах същото място преди тренировка и не съм имал никакви проблеми по време на цялата тренировка. 2 часа по-късно не можех да сгъна крака без болка, камо ли да клекна (линк). Щади крака 2-3 дена, ще се оправи.
Най сетне малко успокоение и аз се надявам да е това от мига в който се сетих за удара,
притесненията ми бяха заради двуразовите и последното ми най-тежко изпълнение с мъртва тяга,ще спра кардиото и краката идните дни.
15.04.11
13:07
е когато правиш крака не прави кардио ... много се натоварват краката така според мен :)
казано от Antony Morozov на 14.04.11, 18:53:
ясно ми е какво си причинявам на организма...
От удара е и е нормално, спокойно.
Ако държиш да тренираш сравнително нормално с контузията, 2-3 пъти вземи Диклак на таблетки, но най-добре изчакай, за няколко дена ще мине. Хубаво е като станат такива неща да имаш навик да им слагаш лед, между другото.
Иначе, за всякакви такива неща най-много май помага рефригеранс или нещо такова беше - за мазане. От ветеринар се взима, че е за животни по принцип :D
Не съм новобранец особено с травмите ,исках да чуя и мнения има ли възможност да е той,защото и генетично знам ,че ще ми дойде времето
,колкото за травмата нямах лед под ръка но си направих един ледено студен душ винаги помага ,правилният гел е вейстат от към ефект и цена, този рефриг не е по-добра алтернатива,не знам какво смешно има в животинските продукти има някой неща ,които са по хубави и от тези направени за хора,особено някой медикаменти от миналото:)
23.04.11
23:03
Аз съм късал менискус точно с тяга. След това ме оперираха и ми изрязаха медиалния менискус на дясното коляно. Не съм лекар, но съм сигурен, че на отбелязаното място не се намират въпросните менискуси :)
btw и аз имам проблеми със същото място и сега като се позамисля ми се появиха малко след като подпрях на коляно по време на една борба. Та мисълта ми е, че спокойно може да е от лекия удар с дъмбела. :)