Точните ефекти на L-carnitine!!

15.04.11
07:18

Здравейте, имам едно конкретно запитване за един конкретен продукт. Тъй като съм нова във фитнеса и този свят на хранителни добавки е все още непонятен за мен и често срещам този въпросен L-carnitine препоръчан, или в дневниците. Въпросчетата ми са следните:
Някой пробвал ли е този продукт http://vitaslim.bg/information/vitaslim-fitness и изглежда ли ви надежен? (извинете ако правя някаква реклама, не ми е това целта, просто ми е на достъпна цена и като чета има доста добри качества и... извинявам се още веднъж)
Какви са точните действия на L-carnitine? Какво точно прави с тялото? Някак си “извайва фигурата ви без упражнения” ми звучи глупаво и физически невъзможно. На места срещам изгаря мазнините, на други повишава издръжливостта на мускулите, на трети - прави и двете. Някои хора пък ми казват: “ти луда ли си, няма да пиеш такива неща да се зобаш”, на мен лично това не ми прилича на някакви хранителни добавки за мускулна маса, но ако е така може да кажете. Какви точно са ефектите му - и положителните и страничните. Ако се спре, какво точно ще се случи? Т.е пие се 2-3 седмици, малко почивка, пак и просто се спре? Искам едно точно, обективно мнение на тема трябва ли да пия L-carnitine за по-бързи резултати или не! Ще съм ви изключително благодарна ако ми го дадете!!!

Поздрави,
Йоана Дочева

Нещичко за l-карнитина можеш да прочетеш тук.

15.04.11
11:54

Най общо казано - Молекулата на л-карнитина се свързва с мастните молекули и така заедно проникват в митохондриите. Там масните киселини се разграждат и отделят енергия. След това л-карнитина подпомага извеждането на токсичните отпадъци останали в митохондиите. Само с прием на Л-карнитин ефектът (изгаряне на мазнини) ще е незадоволителен. За ефективно изгаряне на мазнините приемът трябва да се съчетае с кардио и хранителен режим. Добавката е само 5 % от цялото уравнение. А по въпроса за витаслим - ефект няма.

15.04.11
14:01

функциите на л-карнетина в организма далеч не се изчерпват само с горепосоченото - информация има много - пиши в гугъл и чети колкото искаш. полза от витаслим няма, защото работещите дози с цел изгаряне на мазнини, са доста над съдържащите се във въпросния препарат.
само да ти се чете - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25936

Мнението беше редактирано от FRANKO на 15.04.11 14:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1