16.04.11
19:16
Ами аз съм на 13 години.152-153 см.Тегло 52 кг.Аз от 5 клас съм предпоследен по ръст в класа преди не бях така.От 5 клас сички ме минаха.Тате е 1.70 мама е 1,60+.Знам,че е до генетика,но,ако има някакъв начин знам ли.Подучих за набиране на лост и баскет.Баскет добре,ама набирането изобщо немога да се отлепя,а иначе имам такова желание по цел ден ще цъкам баскет и набиране на лостове само за 2-3 сантима в повече от нормалното ми :С.За лоста както споменах немога да се отлепя според мен проблема е мускулите ми,защото аз нямам такива.От днес започвам с гиричките.Тези,които ще ми препоръчат в фитнес зала на всякакви уреди там знайте,че аз съм в село и няма такива,а немога да ходя в града понеже мама сиг. няма да ме пусне...Взимам хранителна добавка ,,Бирена мая„ с надеждата,че на опаковката пише,че подпомага за развиването на организма при млади хора.Колко часове отделям само за да разбера как да стана по висок....Моля ви помогнете.Междодругото забравих да спомена,че всеки ден тичам по 2 Км г/д тренировка.А и,че на обед почти не ям нищо.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.10.13 21:52.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимТи си сладур! :)
Спокойно, имаш поне още 4-5 години, в които ще растеш. Спортувай каквото ти е приятно и не се притеснявай!
За пример ще ти дам братовчед ми, който до 6-ти клас беше дребничък, сега е на 15 и е 175 см. Спортува тенис на корт, не баскетбол или волейбол. Общо взето ръстът се определя от гените, но ще пораснеш с още поне 20 см, гарантирам ;)
Поздрави! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 16.04.11 19:29.
16.04.11
19:27
Спортувай си доколкото имаш възможност. Гледай да се храниш редовно - месо, яйца, сирене, мляко задължително да присъстват.Още повече на село са по-качествени :). А и сега сигурно навлизаш в пубертета и докато не станеш на 20 години въобще не е ясно колко ще пораснеш. Имах съученици, които на 15 бяха последни в класа и на 16-17 изведнъж порастнаха и единия стана най-високия около 1.90 :).
16.04.11
21:59
Един от факторите да порастенш е хормона на растежа. За да го увеличиш трябва:
- да спиш достатъчно и съня да е качествен, без пробуждания
- да тренираш на гладно
- да се храниш циклично. Ето статията за този вид хранене - http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting#axzz1JiH5nIqM
Пракачил съм ти и една много интересна картинка. В ляво е концентрацията на хормона на растежа за 24 часа на хора, които ядат по няколко пъти на ден. В дясно е същото нещо , само че хората са циклично хранещи се.
16.04.11
23:50
казано от Freelancer на 16.04.11, 21:59:
Един от факторите да порастенш е хормона на растежа. За да го увеличиш трябва:
- да спиш достатъчно и съня да е качествен, без пробуждания
- да тренираш на гладно
- да се храниш циклично. Ето статията за този вид хранене - http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting#axzz1JiH5nIqMПракачил съм ти и една много интересна картинка. В ляво е концентрацията на хормона на растежа за 24 часа на хора, които ядат по няколко пъти на ден. В дясно е същото нещо , само че хората са циклично хранещи се.
Здравейте, и на мен ми стана интересно,защото и аз се интересувам как да порасна 178 см съм висок на 17 години съм. А,защо е нужно да се тренира на гладно и да се храня циклично ако може по-подробно да го обясниш,защото аз съм чел,че трябва да се яде доста често от рода на 4 до 7 пъти дневно.Защо е нужна тренировката на гладно ?
17.04.11
09:51
На мене мечтата ми е като порастна да съм към 1.80,но май няма да стане като гледам мама и тате и целият ни род,но ще се опитам да дръпна малко повече и да имам хубаво семейство и работа.
17.04.11
09:54
Значи сега аз за училище винаги съм 1-ва смяна аз начи в 7 ставам,а си лягам максимум в 9:30 за да се развива хормонът,достатъчно ли е или още по-рано да си лягам,а и не усещам някакъв побертед да се върти около мене.Нито окосмляване е знам,че то е е едно от последните,но фртата ми вече са почнали....нито ръстът то е очевидно по темата,нито някак си забелязах,че у повечето ми фрта се направи нещо ряско,а то е ръстът и това,че станаха много лигави от 6 клас каточали ги фана почти сички победретата от нашия клас още миналата и по-миналата година сичко им е смешно некви веселяци станаха,а аз не съм такъв страшно много кротък съм и некои неща такива каде те се лезят са ми повече от скучни....Имам предвид,че не усещам да навлизам в пубертета изобщо.Е знам,че той е от 13 до 16-17 при момчетата,ама....
Freelancer би ли дал аргументация за всичко, което каза. Единствено за съня съм съгласен, дори и да не те прави по-висок, то определено този, който спи повече, е по-здрав. Гледах го наскоро в един документален филм
Това със тренировката на гладно не го разбирам.
Относно диетата - ами то в заглавието си пише за кои е предназначена “висок % мазнини и слаба двигателна активност”, а примерно аз не съм с висок %, а пък се движа много, така че невиждам никаква полза от нея.
Дори да приемем, че този тип хранене увеличава хормона на растежа, това ще ни направили по високи. Само по себи си - да, но откъде си сигурен, че това увеличение на хормона не е за сметка на нещо друго, което да възпира получаването на този резултат ? Все пак тялото ни е устроено така че да се стреми винаги в баланс и би реагирало на съответната промяна.
Мнението беше редактирано от Overlord на 17.04.11 13:11.
17.04.11
16:06
Аз искам да кажа и нещо друго.Значи като стана отивам да си мия зъбите и се гледам в огледалото то е правоъгълно и по средата има едно рафтче и всяка сутрин с обикновенна поза се гледам и съм скочил с 2 см на сън се едно и изобщо първите 1-2 часа се чуствам по-висок.И след тези 1-2 часа пак съм си същият (сад) се едно съм омагйосан
Абе пич...... Ръста е до ген. Спокойно, ще порастнеш достатъчно. Само на 13 си - какво искаш. На 13 бях около 160, до 8ми клас изобщо не дръпнах. 9ти клас станах към 180 и от тогава до сега (почти на 19 съм) стигнах 190. Майка ми е 165, баща ми 170. Сходно както при твоите родители ;)
А това, че сутрин си по-висок е вярно. Винаги всеки човек след сън е 1-2см повече и после се оправя. Това е защото докато спиш сухожилията се отпускат и затова сутрин си по-дълъг, още не са се нормализирали, заради това също така си и по-скован.
Мнението беше редактирано от Мирослав на 17.04.11 17:35.
Пич на 13 години си ще растеш още 4 години че и повече.Спокойно ще пораснеш :)
Мнението беше редактирано от Пламака на 17.04.11 20:30.
17.04.11
22:23
казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 17.04.11, 09:51:
На мене мечтата ми е като порастна да съм към 1.80,но май няма да стане като гледам мама и тате и целият ни род,но ще се опитам да дръпна малко повече и да имам хубаво семейство и работа.
Ей това като го прочетох направо ми се насълзиха очите!
Едно дете което иска да е 1.80 и да има семейство и работа...а не БМВ,и 2 руски К....и в него...
Браво моето момче,това е начина и пътя,учене ,работа,и добро семейство
Поздравления на родителите ти че са те възпитали на такова мислене
По темата:ти си малък и може би не знаеш,но алела ,който отговаря за високия ръст при човек е доминантен,нищо че родителите са ти нисички,нищо чудно ти да си по висок и от тях,още повече ако спортуваш гореизброените от теб спортове.
Виждал съм в Париж брони от средновековието,автентични,всичките бяха по 1,6 1,7 метра макс,просто преди ХХХ години хората са били по ниски
Така че не се плаши,продължавай да дерзаеш
17.04.11
22:30
казано от Overlord на 17.04.11, 12:17:
Относно диетата - ами то в заглавието си пише за кои е предназначена “висок % мазнини и слаба двигателна активност”, а примерно аз не съм с висок %, а пък се движа много, така че невиждам никаква полза от нея.
Това е интерпретация на автора на статията, аз не съм съгласен с него за това. Цикличното хранене според мен е за всеки ,които иска да е в добро здраве и да изгради атлетична фигура (тук не говорим за бодибилдъри).
Утре ако съм по-свободен на работа, може да напиша аргументация и на другите неща. Но честно да ти кажа, ми омръзна да аргументирам всяко свое мение, което е малко по-различно от закоравелите митове за тренировки и хранене. Мисля да го правя още известно време, за да се обедите, че не говоря глупости и после ще спра, пък който иска да ми вярва! Ще трябва да приемате съветите ми на доверие.
18.04.11
18:15
казано от Пламака на 17.04.11, 20:30:
Пич на 13 години си ще растеш още 4 години че и повече.Спокойно ще пораснеш :)
Е на 13 съм,но секи като ме ритаме или някви непознати ми викат кой клас си и кажа 7-ми всички се учудват и незнам аз направо полудпвам....
18.04.11
18:16
казано от Миsh0 на 17.04.11, 17:19:
Абе пич...... Ръста е до ген. Спокойно, ще порастнеш достатъчно. Само на 13 си - какво искаш. На 13 бях около 160, до 8ми клас изобщо не дръпнах. 9ти клас станах към 180 и от тогава до сега (почти на 19 съм) стигнах 190. Майка ми е 165, баща ми 170. Сходно както при твоите родители ;)
А това, че сутрин си по-висок е вярно. Винаги всеки човек след сън е 1-2см повече и после се оправя. Това е защото докато спиш сухожилията се отпускат и затова сутрин си по-дълъг, още не са се нормализирали, заради това също така си и по-скован.
Е да,но ти си бил около 1,60,а аз съм около 1,53 :@
казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 18.04.11, 18:16:
Браво,момче! Правиш си гаргара с нацепените батки тук,а? Добре се бъзикаш с тях,добреее. :)
Мнението беше редактирано от Миро на 18.04.11 20:46.
19.04.11
07:06
казано от Миро на 18.04.11, 20:45:
казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 18.04.11, 18:16:
Браво,момче! Правиш си гаргара с нацепените батки тук,а? Добре се бъзикаш с тях,добреее. :)
Не разбрах какво имаш предвид,ако може да ми обясниш по-просто ще ти бъда благодарен.
03.06.11
17:45
Аз тренирам стреет фитнес от 1 година и запо4нах много да раста от тогава 1 бях около 15и не6то а сега съм 168 .Ходи да се набираш прави кофи . ;) не се отказваи аи и аз съм на 13
Мнението беше редактирано от Sergei antovov на 03.06.11 17:45.
28.03.13
00:26
Здравейте хора аз съм на 14 години и съм 1,35 см не знам защо и не знам как теглото ми е 30 килограма .. !! кажете ми всичко възможно
06.04.13
17:56
Баскетбол/волейбол или упражнението в което трябва да си с лице към стената и да се протягаш нагоре към тавана за да го пипнеш (повдигайки се на пръсти) в продължение на 1 лято (не забравяйте да се измерите преди да започнете за да можете после да кажете колко са резултатите)
06.10.13
20:10
Вижте сега аз съм на 29 години и съм 161,9 см от 7 години не съм пораснал с един сантиметър.
Според гена трябва да съм поне 1,69 - 1,70 свободно мога да кажа, че и един сантиметър не пораснах от баскетбол в продължение на 4 месеца, беше ми заложено да започна в детска лига. Баща ми е 1,76 без малко майка ми 1,61…
Искам да кажа на хората които казват че е до “ген” или “пубертета” е не не е ! Аз съм минал пубертета, според гена трябва да съм по-висок. Защо не съм? Тренирал съм на юношески години тенис на корт, фитнес не мога да тренирам защото съм дребен.
Момичетата които са 1,70 ми се подиграват, представете си колко зле ми е живота. Така, че вместо да говорите тъпотии се радвайте че живота ви е дал нещо...
казано от Teodor Ivanov на 06.10.13, 20:10:
Вижте сега аз съм на 29 години и съм 161,9 см от 7 години не съм пораснал с един сантиметър.
Нормално. Растежа при повечето хора спира доста преди 20-тата година.
Според гена трябва да съм поне 1,69 - 1,70 свободно мога да кажа, че и един сантиметър не пораснах от баскетбол в продължение на 4 месеца, беше ми заложено да започна в детска лига.
Също нормално, от баскетбол не се расте. Още повече пък ако е бил само 4 месеца.
Искам да кажа на хората които казват че е до “ген” или “пубертета” е не не е ! Аз съм минал пубертета, според гена трябва да съм по-висок. Защо не съм?
А от къде знаеш колко трябва да си според гена?
Иначе, възможно е недохранване, хормонални нарушения и други такива да забавят или спрат растежа на височина, но това може да ти го каже лекар.
...фитнес не мога да тренирам защото съм дребен.
А това от къде го измисли?
Момичетата които са 1,70 ми се подиграват, представете си колко зле ми е живота.
Много е зле, ама не щото си нисък, а защото позволяваш на подобни неща да ти се отразяват негативно.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.10.13 21:20.
06.10.13
23:06
1. Петко, кажи ми колко висока жена ще ме хареса? А може би тя да е с две глави над мен колко идеално ще е?!?
2. Растежа на хората спира на 25 годишна възраст, когато свършва пубертета. Повечето хора се развиват до тази година, растежа може да спре от претоварване на мускулите, диети и нередовно хранене също така при заболявания свързани с организма на човек и слаба имунна система. Консултирал съм се с лекар и ми е казал как стоят нещата...
3. Ами не е ли логично да стана повече от 1,61 ? При положение, че майка ми е по-висока от мен както и баща ми? Или ти си по-нисък от баща си и майка си?
А и като не си ме видял не можеш да правиш сметка колко съм зле, аз се намирам за зле в отношение на височината ми.
Също така щом хората пишат теми “Как да стана по-висок” явно и те имат проблеми...
Тези проблеми които ти изброих с тях не си се компресирал, понеже си 1,80 нямаш проблеми с жените нито с подигравките и в отношение на приятелите които те правят на петокласник. Също така това зависи от работата ми, ако исках да ставам баскетболист и съм добър мислиш ли че ще ме вземат? НЕ, и най-добрия да съм в баскетбола има значение ръста. Както и да е, не съм такъв защото можеха да ме настъпят. Поздрави!
казано от Teodor Ivanov на 06.10.13, 23:06:
1. Петко, кажи ми колко висока жена ще ме хареса? А може би тя да е с две глави над мен колко идеално ще е?!?
2. Растежа на хората спира на 25 годишна възраст, когато свършва пубертета. Повечето хора се развиват до тази година, растежа може да спре от претоварване на мускулите, диети и нередовно хранене също така при заболявания свързани с организма на човек и слаба имунна система. Консултирал съм се с лекар и ми е казал как стоят нещата...
3. Ами не е ли логично да стана повече от 1,61 ? При положение, че майка ми е по-висока от мен както и баща ми? Или ти си по-нисък от баща си и майка си?
1. Добре, а защо държиш да си с висока жена? Ако това ти е проблема, има много жени около твоят ръст, да не кажа, че са мнозинство. А и не е като да не съм виждал двойки, в които жената да е по-висока от мъжа ;)
2. След 16-18 годишна възраст и да има някакъв растеж на височина е минимален. Аз съм си същия ръст от 15 годишен, както и много от връстниците ми.
3. Не знам дали е логично, не съм ти гледал в гените, както и ти. Гените са малко по-сложно нещо, от колкото си го представяме ;) Аз например също съм по-нисък от баща ми. А един приятел е една глава над неговия.
А и като не си ме видял не можеш да правиш сметка колко съм зле, аз се намирам за зле в отношение на височината ми.
Също така щом хората пишат теми “Как да стана по-висок” явно и те имат проблеми...
Не е нужно да те виждам, за да знам, че височината не е проблема в случая. Проблемите са в главата ви - наричат се комплекси и ниско самочувствие.
Тези проблеми които ти изброих с тях не си се компресирал, понеже си 1,80 нямаш проблеми с жените нито с подигравките и в отношение на приятелите които те правят на петокласник. Също така това зависи от работата ми, ако исках да ставам баскетболист и съм добър мислиш ли че ще ме вземат? НЕ, и най-добрия да съм в баскетбола има значение ръста. Както и да е, не съм такъв защото можеха да ме настъпят. Поздрави!
И защо реши че съм 1.80? Едва с няколко сантиметра съм по-висок от теб.
Да, ако мечтата на живота ти е била да станеш професионален баскетболист, най-вероятно нямаше да се осъществи.
Факт е, че всеки човек се ражда с определен набор от качества и способности, с които да работи. Някои от тях подлежат на промяна, други не. Т.е., за теб професионалния баскетбол явно не е опция, но нищо не ти пречи да си реализираш потенциала в други сфери.
Има неща, които няма как да променим, така че не виждам никакъв смисъл да ги мислим и да съжаляваме за тях.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.10.13 00:09.
07.10.13
20:07
Петко, моля те не ме убеждавай че ниският ръст е предимство.
Напротив, един мъж трябва да е висок. Аз не искам да съм висок, аз искам да съм нормален или поне малко по-висок от майка си.
Което е срамота, ако ти се харесваш дребничък аз не! Разбра ли, всеки си има собствен живот аз искам да си го живея нормално с нормална жена и деца, да имам хубава работа и т.н. ! И също така най-важното което забравих да кажа това е, че тренирам от 12 годишен тенис на корт, печелил съм много купи изключително много се надявах да преуспея в този спорт.
И знаеш ли кое точно ме накара да мисля за ръста, това е отдадеността и желанието към спорта, защото искам да играя в чужбина.
Преди години можех да участвам в първенство ако на 19 години не бях 1,54 на височина... Разбираш ли колко много искам това да не остане незапълнена дупка. Това е единствения спорт в който съм добър, това искам да е моята работа.
Забрави за семейство... с какво ще ги изхранвам? БЕЗРАБОТЕН СЪМ, нямам средно образование, знаеш ли защо?
Защото се отписах едва в 7 клас заради тениса, защото участвах в състезания и темподобни... Тогава съм бил поне малко по-приличен с ръста ми защото съм бил 7 клас! Чак години по-късно ми казаха, че няма да имам това което искам. И сега какво правим Петко, как ще живея според теб? Виждаш ли до къде стигнах, но ти си супер в живота и нямаш проблеми. Е поне замълчи и не ме убеждавай, че това е хубаво за мен не е! Защото единствената работа която ще намеря е да чистя тоалетните до там го докарах с тъпия ми акъл и заради тъпотията, че цял живот слушам хора като теб... Без да се обиждаш, но така е.
07.10.13
20:17
Вече на 30 години съм и до сега можеше да работя нещо вместо да харча пари за йоги и глупави неща за “покачване на ръста”, вместо да се тъпча с 14 яйца дневно, можеше поне да стана трениьор на тенис е поне на моята възраст хората почват леко по-леко да се отказват. Но бих искал да продължа, за мен не е късно и най-малката надежда я ценя, не знам дали има добавки които да ми помогнат или ще трябва да загубя всичко... То не, че имам нещо само тъп акъл които не мисли. Точно така както казах, цял живот слушам хората и винаги съм прецакан накрая, винаги най-лошото на мен. Е желая ви всичко хубаво и за децата поне на тях дайте съвет, вместо да ги убеждавате че е хубаво... Също така ти си по-висок с няколко сантима, е и 1 сантим има значение. Защото не си 161 см. и не знаеш какво е. Ако си бил в подобно положение и ръста ти зависеше от всичко щеше да видиш както е...
Поздрави на всички и на децата да не губят надежда.
”Боже, дай ми сили да понеса това, което не мога да променя
Дай ми решителността да променя това, което мога да променя
Дай ми мъдростта да разбера разликата между тях.”
- Твърди се, че това било надпис в стар тибетски храм.
Сега, ако ти си толкова тъп, че не можеш да направиш разликата между двете, това вече е друг въпрос. Петко си е дал труда да ти отговори подробно, изчерпателно и добронамерено. Както са направили и останалите. Напразно, както се вижда.
Аз ще подходя различно и ще ти кажа, че си ревльо и лигльо, който е намерил удобно за себе си обяснение защо живота не го приветства горещо. Имаш долу-горе 3 избора:
1. Гръмваш се (защото очевидно за ниските живот няма)
2. Отиваш в Китай и си правиш серия операции за увеличаване на ръста. Процедурата е касапска и брутална, но какво пък, варианта си е вариант. След това автоматично всичко се променя и живота ти протича като на кино. Жените падат в краката ти, ставаш желан гост по коктейли и дегустации, всички искат да са ти приятели, сещаш се...
3. Спираш да се самосъжаляваш и решаваш да направиш нещо със живота си (което вероятно няма да стане, но го посочвам за прегледност)
Със здраве,
07.10.13
20:39
Ти за това си такъв дебил, защото си си слагал неща в краката. Здравето си го пази за себе си олигофрен такъв, ходи ти да се гърмиш защото мама и тате де държат на крака иначе си пълна нула.
казано от Teodor Ivanov на 07.10.13, 20:39:
Ти за това си такъв дебил, защото си си слагал неща в краката. Здравето си го пази за себе си олигофрен такъв, ходи ти да се гърмиш защото мама и тате де държат на крака иначе си пълна нула.
(y) Добре се запени. Дръж нивото поне ден-два. :D
07.10.13
20:48
Ходи да пушиш марихуаната както си написал в профила си, тук не ти е място за разговори.
Теодоре, ще го кажа веднъж и няма да повтарям повече. Не псувай и дръж нормален тон. Няма да ти коментирам глупостите, дето си ги изписал по-горе, виждам че не си струва.
07.10.13
22:49
1. Това не са псувни, а определение към този човек.
2. Темата е “как да стана висок”, а не “какво да си сложа в краката че да порасна” или “дай ми три тъпи съвета”
3. Който не знае и е дошъл тук с цел да се подиграва на хората или да им пише тъпотии е такъв какъвто го описах по горе. Тук хората искат да научат нещо, не да се обиждаме и да не се уважаваме.
Поздрави!
12.10.13
20:01
EEE хора аз имам същия проблем..... на 17 години съм 53 кг 157 см много съм нисък баща ми е 174 а майка ми 169 най-ниския съм в семейството ....... кажете как да стана по висок аз не съм пораснал с нито един сантим от 2 години ходих на лекари ама с нищо не помогнаха........ много ме е срам от себе си аз съм чудовище :D но в крайна сметка не ми пука особено но другото което е че харесвам една загоряла но с този ръст едва ли имам шанс...... кажете има ли нещо възможно което да се направи.... тенк ю ;d
казано от Kristian Kostadinov на 12.10.13, 20:01:
EEE хора аз имам същия проблем..... на 17 години съм 53 кг 157 см много съм нисък баща ми е 174 а майка ми 169 най-ниския съм в семейството ....... кажете как да стана по висок аз не съм пораснал с нито един сантим от 2 години ходих на лекари ама с нищо не помогнаха........ много ме е срам от себе си аз съм чудовище :D но в крайна сметка не ми пука особено но другото което е че харесвам една загоряла но с този ръст едва ли имам шанс...... кажете има ли нещо възможно което да се направи.... тенк ю ;d
Ако физиката не ти е силна страна,опитай се да развиеш поне умствената.За начало пробвай с научаване на правилен български език и поне основните граматически правила.Това може да ти помогне за оная “загоряла”,току виж се впечатлила колко си грамотен.
13.10.13
19:47
Здравейте на всички! Като родител имам притеснения към детето си.
Тази година започна 10 клас, но когато отидохме да го мерим за картон беше едва 1,62 см.; Беше доста пълничък в един момент, но преди пубертета го спряхме от чипсове, шоколади и вредни храни. Сега мисля, че хранителния му режим е средно добър и нямаме проблеми с това.
Другото е, че изостава от връстниците си и е най-нисък в класа. Аз съм висока 1,62 см. баща му 1,77 см. ...
Предварително прочетох темата и съм наясно с отговорите на повечето хора, не искам да ставам нахална и нагла но разберете имам огромни притеснения към сина ми. И като родител, искам да се консултирам с някого...
Също ще кажа, че правихме изследвания и всичко беше съвсем нормално. Съобщиха ми, че сина ми може да порасне в по-късен етап или най-лошото да кара късен пубертет... За момента с какво мога да стимулирам растежа му? Купила съм МУЛТИВИТАМИНИ-ЦЕНТРУМ за деца, пие по 2 таблетки дневно. Също и рибено масло. Записахме го на волейбол миналата седмица, спортува и няма наклонност към цигари и алкохол ... И все пак възможно ли е да дръпне туку-така с няколко сантиметра?
СЪЖАЛЯВАМ, че коментара ми стана голям, но определено искам най-доброто за сина си. Благодаря!
15.10.13
16:07
Няма смисъл да пишете подобни коментари, кадърни хора тук няма... За целта нека детето да посети лекар и да се направят изследвания на всички кръвни и костни групи, така ще се разбере дали може да расте още. И въпреки това, аз не успях да порасна и съм 16 сантиметра под нормалния ръст. Така, че няма да се откажа и ако имам някои полезни съвети които да ми помогнат ще ги споделя тук.
15.10.13
20:59
казано от Teodor Ivanov на 15.10.13, 16:07:
Няма смисъл да пишете подобни коментари, кадърни хора тук няма... За целта нека детето да посети лекар и да се направят изследвания на всички кръвни и костни групи, така ще се разбере дали може да расте още. И въпреки това, аз не успях да порасна и съм 16 сантиметра под нормалния ръст. Така, че няма да се откажа и ако имам някои полезни съвети които да ми помогнат ще ги споделя тук.
Да ти го кажа в прав текст колкото и грубо да е:
Няма да пораснеш повече и мм!
Изборът да пропилееш целия си живот в опити е лично твой.
18.10.13
13:10
Виждате колко много хора публикуваха такива статии, явно искат да им се помогне но не и по-такъв начин.
Единствено искам хората които знаят що е то растеж те да публикуват теми.
А дали аз ще порасна това си е мой личен проблем за който искам да разбера повече. Благодаря и дано ти да станеш най-високия :) с искрени поздрави.
21.11.13
16:26
Здравейте можете ли да ми кажете има ли надежда да кача някой сантиметър , по формулата мога да израстна и то доста, близко до генетичния минимум по нея съм , на 19 съм и спортувам активно , лостове и тн , сега сам 173.5-4 ,максимума ми е 182.
Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52779#ixzz2lI3euT8L
Мнението беше редактирано от Петко Петков на 21.11.13 20:35.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече