Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим28.12.13
16:00
Здравейте хора и аз имам същия проблем на 23 години съм и според учените мога да раста до 24-5 годишна възраст , но от 16 или 17 годишен не съм пораснал нито милиметър. Започнах да търся варянти от преди година но още нищо не мога да направя. Адски съм депресиран 167 см. съм баща ми е 184 а майка ми 165. Разбрах и причината от 13 годишен ходя на фитнес и щом разбрах за това щях да умра. ЗА ТОВА МАЙНАТА МУ И НА ФИТНЕСА от преди година и нещо спрях фитнеса. Той не ми помогна нито с момичетата нито с здравето ми. Като парцал съм а би трябвало да съм 181 см по формулата. Най ниския бях в класа и в университета е така. Баща ми е бил баскетболист той ме записа , но не дръпнах. И сега бихте ли ми казали как да си намеря гадже или да живея нормално? По-скоро да ми кажете нещичко което ви е помогнало да станете по-високи? Шеги от типа на високи токчета вече не са интересни. Но аз ще ви бъда много благодарен ако ми кажете.
рс
28.12.13
22:32
Четох в едно списание, че клековете с щанга 15 кг. ще стимулират растежа ти в пубертета. Фитнеса не вреди на растежа освен мъртвата тяга от 2 месеца се занимавам с фитнес. Вярно не е много но КЛЕКОВЕТЕ както казах ще ти помогнат много. Е поне 1 до 3 см. не се отчайвай имаш време. Също така мъртвата тяга вреди на растежа, но само тя. Ако си правил значи там е проблема и е време да спреш. Ела в залата по-добре се почувствах аз съм 160 см. с обувките, няма да имам жена и семейството но фитнеса ми е занимавката. ТИ ОТ НЕГО ЩЕ РАСТЕЖ, един приятел се занимава с добавки и той ми каза за щангите ако бях на твое място щях да вдигам постоянно. Също така в седмицата повече от 7 пъти в залата ще стимулират производство на хормона на растежа това е така защото костите растат под напрежение. Също така тичай като кардио и яж много здравословна храна. В седмицата червено месо по 4 пъти ще стимулира хормона ти. Яж червеното месо след усилена тренировка. Всичко това са ми го казвали хора от фитнеса и наистина ти препоръчвам да опиташ до 4 см. гаранция ти давам. И все пак не се отказвай! Пиши след няколко месеца да видим резултатите ти.
29.12.13
10:45
казано от Калоян Калоянов на 28.12.13, 16:00:
Здравейте хора и аз имам същия проблем на 23 години съм и според учените мога да раста до 24-5 годишна възраст , но от 16 или 17 годишен не съм пораснал нито милиметър. Започнах да търся варянти от преди година но още нищо не мога да направя. Адски съм депресиран 167 см. съм баща ми е 184 а майка ми 165. Разбрах и причината от 13 годишен ходя на фитнес и щом разбрах за това щях да умра. ЗА ТОВА МАЙНАТА МУ И НА ФИТНЕСА от преди година и нещо спрях фитнеса. Той не ми помогна нито с момичетата нито с здравето ми. Като парцал съм а би трябвало да съм 181 см по формулата. Най ниския бях в класа и в университета е така. Баща ми е бил баскетболист той ме записа , но не дръпнах. И сега бихте ли ми казали как да си намеря гадже или да живея нормално? По-скоро да ми кажете нещичко което ви е помогнало да станете по-високи? Шеги от типа на високи токчета вече не са интересни. Но аз ще ви бъда много благодарен ако ми кажете.
рс
Аз попринцип се занимавам с тежести от 12г. 3 години по-късно съм 180см. Това, че баща ти е висок не значи, че и ти трябва да си. Освен ако съседът ти е нисък също(сори :Д). Та ако си мислиш, че фитнеса е проблем, особено тягата и клека и т.н. тогава виж, че почти всеки трибоец е гигант 2 метра(а те правят само клек, лег и тяга и то тежки 1-ци или 3-ки). Достатъчно сън и периодичен глад може да ти помогнат.
29.12.13
10:49
Четох и аз предложенята ви аз съм на 20 години 1,72 см и аз се срамувам от ръста си баща ми е 1,79 а майка ми 1,63 и аз измислих по формулата трябва да съм 1,77 най-малко. Аз от 9 клас не съм пораснал и ме е срам. А това за червеното месо ,клековете и баскетбола работи ли? И мога ли да стана поне 1,75 моля ви много искам да стана най-малко толкова. Моите приятели всичките са над мен. Аз ще започна да ям червено месо и да правя нещата които Teodor ми каза ,но дали помагат? И по колко серии да правя? И моля ви да ми дадете още неща които биха ми помогнали много е важно за един мъж ръста му. Мъжа трябва да е висок и силен ,а жената слаба финна и ниска. БЛАГОДАРЯ искам си сантиметри от гена ми защото не са много ниски родителите ми.
29.12.13
13:13
И сега бихте ли ми казали как да си намеря гадже или да живея нормално? По-скоро да ми кажете нещичко което ви е помогнало да станете по-високи?
рс
Чуваш ли се какви неща говориш? Проблемът не ти е във височината а в комплексите. На 23 години си, а разсъждаваш като 15 годишен. Хора с много по-големи проблеми живеят нормално, а ти се притесняваш за нещо, което дори не е проблем. Не виждам как височината 167 см ще ти попречи да живееш нормално или да си намериш гадже.
Здравейте хора и аз имам същия проблем на 23 години съм и според учените мога да раста до 24-5 годишна възраст , но от 16 или 17 годишен не съм пораснал нито милиметър.
На теория може би, но реално всичките ми познати растяха горе-долу до 16-18 години, не повече. Аз спрях на 15 или 16. Със сигурност на 20+ години нямаш големи шансове.
Адски съм депресиран 167 см. съм баща ми е 184 а майка ми 165. Разбрах и причината от 13 годишен ходя на фитнес и щом разбрах за това щях да умра. ЗА ТОВА МАЙНАТА МУ И НА ФИТНЕСА от преди година и нещо спрях фитнеса.
Не ти е виновен фитнеса, и е грешка, че си го спрял.
Той не ми помогна нито с момичетата нито с здравето ми.
За здравето помага, но ти няма как да съдиш, докато не станеш поне на 40. За момичетата - помага, макар и коствено.
Баща ми е бил баскетболист той ме записа , но не дръпнах.
Значи баскетбола не е помогнал, но в същото време фитнеса ти е попречил на ръста? Някакво противоречие не усещаш ли?
И сега бихте ли ми казали как да си намеря гадже или да живея нормално?
И какъв ти е проблема с това не разбрах? Аз съм твоят ръст, пък си живея нормално и не се оплаквам. Даже и гаджета си намирам.
казано от Teodor Ivanov на 28.12.13, 22:32:
Четох в едно списание, че клековете с щанга 15 кг. ще стимулират растежа ти в пубертета. Фитнеса не вреди на растежа освен мъртвата тяга от 2 месеца се занимавам с фитнес. Вярно не е много но КЛЕКОВЕТЕ както казах ще ти помогнат много. Е поне 1 до 3 см. не се отчайвай имаш време. Също така мъртвата тяга вреди на растежа, но само тя.
Ама точно с 15 кг. ли? Ако е 16 или 14 кила щангата, няма ли да стане?
И ако ни обясниш как точно мъртвата тяга вреди, а клека помага, ще съм ти много благодарен. Трябва да е някое ново научно откритие.
казано от Teodor Ivanov на 28.12.13, 22:32:
Всичко това са ми го казвали хора от фитнеса и наистина ти препоръчвам да опиташ до 4 см. гаранция ти давам. И все пак не се отказвай! Пиши след няколко месеца да видим резултатите ти.
“Едни хора ми го казаха това” е доста ненадежден източник на информация, и те съветвам добре да си помислиш, преди да взимаш подобни приказки за чиста монета и още повече пък да даваш гаранции, и то на хора, които не познаваш.
казано от Tomas Yordanov на 29.12.13, 10:49:
Четох и аз предложенята ви аз съм на 20 години 1,72 см и аз се срамувам от ръста си баща ми е 1,79 а майка ми 1,63 и аз измислих по формулата трябва да съм 1,77 най-малко.
Не знам да има сигурна формула за това. Освен да ти изследват гените.
А това за червеното месо ,клековете и баскетбола работи ли? И мога ли да стана поне 1,75 моля ви много искам да стана най-малко толкова. Моите приятели всичките са над мен. Аз ще започна да ям червено месо и да правя нещата които Teodor ми каза ,но дали помагат? .
Не. Има неща, които просто не зависят от теб и няма смисъл да ги мислиш.
Разбира се, щом имаш излишно време за губене и нямаш нищо по-полезно и продуктивно за вършене - пробвай ги тия неща, може пък да стане чудо. Ако не друго, тренировките ще ти се отразят добре физически.
много е важно за един мъж ръста му.
За един мъж е по-важно да се държи като мъж.
Мъжа трябва да е висок и силен ,а жената слаба финна и ниска.
Вярно ли? Току-що вкара всички хора в супер ограничен и глупав стереотип и обиди голяма част от населението на света.
31.12.13
13:48
Вчера отидох на ендокринолог и ми каза подобни неща за щангите. От 10 до 25 кг. (без да се претоварвате) тежест над главата стимулира отделянето на хормона на растежа. За мен обаче и хора над 20+ години хормоните не са чак толкова силни колкото в пубертета. Баскетбола и волейбола помагат на костите ,както и гимнастиката те могат само да изправят стойката на човек. Обясниха ми и за заместител на хормона които се продава в чужбина и с него може да достигнеш повече от потенцяла си в растежа. Вярно не е от най-евтините ,не е химия а просто естествен заместител може би не ми казаха много за него. Сега за хората в пубертета за момчетата от 13 до 17 години червеното месо е източник на много полезни вещества. Фитнеса повечето хора смятат ,че вреди но истината е че това е заблуда и както Теодор каза костите под напрежение се издьлжават. За хората в пубертета:
1. Яжте много червено месо по 5 пьти в седмицата поне.
2. Избягвайте вредната храна.
3. Консумираите много витамини и дори тележко и тежко месо сланина или свинско ще се отрази благоприятно.
4. Изправете стойката си.
5. Ходете на фитнес редовно и вдигайте колкото се може по-тежко това ще е стимулатор на растежния хормон.
Четох и аз предложенята ви аз съм на 20 години 1,72 см и аз се срамувам от ръста си
Бооожеее! Томасе! Аз съм на същия ръст и много се кефя на ръста си. Бих се срамувал,ако съм по-висок :D Чувствам се много комфортно на 172 см. Не искам да съм дългуч и върлина. :D
Иначе можеш да опиташ да вземаш аминокиселини и витамини вечер преди лягане. С надеждата, че през нощта ще се увеличи отделянето на хормона на растежа. Можеш да приемаш и храни с повече калции и калций на таблетки за да имаш по-едри кости и евентуално оттам да прибавиш още 1-2 санта. Спортуването също може да помогне. Повече от 1-1,5 см според мен не очаквай.
Това,че си 172 см може да бъде голям плюс за теб. Много по-лесно ще направиш едно атлетично тяло във фитнеса примерно. Отколкото някой висок за който ще бъде по-трудно да изглежда като теб на по-високия си ръст. Стани към 78-80 кг чисто и пак ще коментираме.
01.01.14
14:44
Ами и аз не се чувствам зле ,но мъжете трябва да са високи. Имам известен опит с жените и ми казват повечето ,че рьста на мьжа трябва да е минимум 1,80. Разбира се забравих да спомена ,че лекаря сподели мьжете с по-висок рьст са по-сексуални привличани от чуждия пол и имат повече енергия и сила (не в секса) по принцип имат по-голямо самочувствие и това са много добри показатели. Дьлгуч може да се нарече човек над 1,90 см но под това не виждам проблем. Повечето жени си падат по хора 1,80-1,90 см... Питах и един мой приятел в фитнеса той е 1,78 намира се за ниськ. Сподели ,че и той обрьща внимание на това и ползва добавки за стимулиране ,но повечето се оказват фалшиви. Това ми е мнението бих се радвал да сьм колкото баща си поне.
01.01.14
14:45
ЗАБРАВИХ - ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ЗДРАВЕ И УСПЕХИ НА ВСИЧКИ!
01.01.14
16:16
Честита и на теб.Пожелавам ти повечко да четеш,че да се ограмотиш,а не да слушаш сульо и пульо,та още по малко за мнението на жените относно такива въпроси,което е чисто субективно.
01.01.14
19:27
Teen Power понеже пишеш ‘грамотно’ би ли дал урок да се ограмотиме понеже ти знаеш повече от нас.
08.01.14
22:09
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.14 22:02.
10.01.14
19:04
Atanasov би ли казал колко са високи родителите ти колко кг. си и в град или село живееш, с какво се храниш?
15.03.14
09:27
Искам да стана малко по висок някои може ли да ми помогне на 11 съм в 5 клас и съм около 138 см най-ниският съм в класа
не се набирам нито да играя баскетбол любимото ми спортуване е футбол всички ми се присмиват че съм най-нисък някой може ли да ми каже как да кача поне 1 см
Дъщеря ми е на 18г. и е само 152 см. Дали ще й помогне, ако я връзвам за ръцете и краката и я разтягам? :D
Отдавна не бях чела толкова много безумия накуп! А изводът, че жените харесват мъже с ръст 180 см просто ме разби. Проблемите ви с височината са само в главите ви.
04.04.14
13:14
казано от Teodor Ivanov на 10.01.14, 19:04:
Atanasov би ли казал колко са високи родителите ти колко кг. си и в град или село живееш, с какво се храниш?
Възможно ли е да спреш да пишеш в тази тема?
Не виждам никакви доказателства, че това, с което съветваш хората да правят има някакъв ефект! Нито нещата, които пишеш са научно издържани по какъвто и да е начин или в която и да е сфера... Изчетох цялата тема и единственото, което правиш е да се заяждаш с хората, които се опитват да помогнат.
Към хората, които не са доволни от ръста си:
1. Приемете, че се “раждат” и ниски хора
2. Човек с високи родители може да си остане нисък поради редица вредни фактори повлияли на живота и здравето му. Това не означава, че при ~20-23 години здравословен живот (ако можем да го наречем така) въпросният човек ще стане по-висок! Същото важи и за хората с ниски родители и високи деца - най-високият човек на света е с азиатски произход, а всички знаем, че те не са от най-високите представители на човешката раса.
3. Това, че някой ти казва, че не харесва ръста си си е лично негов проблем и не е разумно да го превръщаш в свой комплекс и да правиш и/или говориш глупости цял живот как хора с ръст от 180 сантиметра са дългучи. В един по-горен коментар видях, че някой е писал, че е 178 сантиметра и е нисък, а хората по 180 са супер-мега вървежни с мацките... Явно тия мацки си носят всеки път метър с тях и го мерят колко е висок...
4. Както каза Петко - някои неща не могат да се променят, затова по-добре приемете нещата както са и се научете да се харесвате такива каквито сте! Хора на по 20+ години да говорят глупости, че се срамуват от ръста си е направо смехотворно!
5. Щом вие не се харесвате, как по дяволите очаквате другите да ви харесат - като тук слагам хора, които не държат на повърхностни неща като пари, нацепено и релефно тяло и прочее? Никой, никога няма да ви вземе на сериозно или да ви хареса вместо вас самите, а дори и да го направи ще е по-скоро от съжаление, отколкото заради нещо друго (като изключим парите и мускулите както по-горе).
Един от преподавателите ми веднъж каза нещо много вярно и практически приложимо във всеки един момент и аспект от живота: “Не е важно какво казвате, а да бъдете уверени и да вярвате в себе си!” - в разумни граници разбира се!
Поста стана малко дълъг, но все пак... Харесвайте се и бъдете уверени и тогава тези 164 или 178 сантиметра няма да бъдат проблем нито в работата, нито в личния/любовния живот или както там си го наричате вие.
Успех на всички!
16.06.14
15:34
Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.06.14 15:42.
18.07.14
18:30
Моля и на мен ми помогнете на 14 години съм но след месец ставам на 15 години. Висок съм 196см ама трябва да кача още 15см моля помогнетеми.
18.07.14
18:45
Яж, моли се и тренирай... :D
Междувременно прочети тази тема от началото...
18.07.14
19:01
казано от Кольо Пияндето на 18.07.14, 18:45:
Яж, моли се и тренирай... :D
Междувременно прочети тази тема от началото...
Тренирам баскетбол за това ми и трябва малко повече височина. За това ми трябва височина. Имам я но на поста ми трябва още малко играя център.Всички отбори ме взимат защото съм висок а тренирам от година
18.07.14
19:31
Не ти трябва да бъдеш 2,40м за да си добър в един спорт. За това трябва мозък, желание и отдаденост. Например, Тити Папазов беше велик баскетболист, но по твоята логика би трябвало за нищо да не става.
25.10.14
10:54
Хора аз съм на 12 и съм 1,60 това добре ли е защото скоре ще се записвам на баскетбол и ще се развивам като професионален баскетболист
Мнението беше редактирано от Mihail Filipov на 25.10.14 11:06.
25.10.14
12:46
Хах, колко симпатични професионални стремежи! (sun)
Добре, зле... това е положението в момента.
Какво ще стане след 5-6-7 години - никой не може да каже. Колкото - толкова.
Четеш цялата тема и си изясняваш каквото ти трябва.
04.11.14
20:34
Здравейте! Аз съм момиче и съм на 16 години.Висока съм 156-157 см и съм 47 кг. Водя активен начин на живот и донякъде здравословен. В класа ми съм една от най-ниските и искам да попитам имали шансове да стана по-висока ии по какъв начин може да стане това ако е възможно ?!Знам за баскетбола и волейбола.Други начини има ли ?
17.02.15
21:22
И аз имам преблеми 6 клас съм и съм около 1,43 :( всички са по-високи от мен аз съм 1 от последнитее .. :( има 1 от моят клас той е 1,75 :( Моля помогнете ми :( Предварително ви благодаря :0
23.08.16
12:28
Здравейте, Казвам се Радослав и съм на 15 а съм висок 1.47 а мойте приятели сичките са над 1.75 ако може някакъв съвед да стана и аз висок ще съм ви мноо благодарен
(sweat)
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.16 12:29.
13.05.17
02:22
Модерация: В този форум се пише САМО на български език!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.05.17 09:02.
16.01.18
20:35
казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 18.04.11, 18:15:
казано от Пламака на 17.04.11, 20:30:
Пич на 13 години си ще растеш още 4 години че и повече.Спокойно ще пораснеш 🙂
Е на 13 съм,но секи като ме ритаме или някви непознати ми викат кой клас си и кажа 7-ми всички се учудват и незнам аз направо полудпвам....
да и при мен е така някои като ме попита на колко си и кажа 14 и ми викат не е вярно по малък си направо ми се реве като чуя нещо за височината ми умирам от вътре
16.01.18
20:39
може ли мнение според вас има ли значение височината в бойният спорт таекуондо защото искам да се запиша но съм на 14 и съм малко нисък а ако правя спаринг с моя набор и те както за по високи с един удар съм долу
Това го правеше и Тайсън, въпреки че не блестеше с височина 😄
Хора, опитайте се да извлечете най-доброто от физиката си, а не да си търсите кусури и да се съсредоточавате върху недостатъците си. Опитайте се, да се чуствате добре в кожата си 🙂
Мнението беше редактирано от Wolfy на 18.01.18 07:15.
16.02.18
16:54
хора искам да ва попитам аз съм на 13 години и искам да стана поне 180 но родителите ми са високи 155 мама,а татко 170 какво трябва да правя че да достигна желаната височина какво да спротувам освен баскет и волейбол моля кажете важно е!!!!!!!!
казано от Petar Ivanov на 16.02.18, 16:54:
хора искам да ва попитам аз съм на 13 години и искам да стана поне 180 но родителите ми са високи 155 мама,а татко 170 какво трябва да правя че да достигна желаната височина какво да спротувам освен баскет и волейбол моля кажете важно е!!!!!!!!
Яж боровинки!
17.02.18
09:13
казано от CarnalK на 16.02.18, 17:57:
казано от Petar Ivanov на 16.02.18, 16:54:
Яж боровинки!
искаш да кежеш мога ли да стана поне 180
01.08.19
14:14
Така изследвам тази тема от доста време и забелязах че има доста незапознати и объркани които разпространяват грешни твърдения и теории чрез които барабар със себе си объркват и останалите.Най често те са два типа едните смятат че ще пораснеш с диети и режими а другите че щом след 18 имаш определена височина значи положението ти е безнадежно оповаваики се на генетиката която те самите не разбират.Нека погледнем към въпроса научно и да се в гледаме във фактите а не в слуховете из форумите.Нашата височина се дължи почти изцяло на конструкцията на скелета която е строго индивидуална и не няма такова нещо като ген за височина има алели отговарящи за дължината на костите и оттам за крайната височина дали те ще се изявят във фенотипа също е строго индивидуален въпрос.На първо място трябва да споменем че след като се калцира хрущяла в костите те немогат да променят дължината си по никакъв начин.Колко ще е дълъг кокала и кога ще се е калцира въпрос на ген.Нека да се върнем към крайната височина вероятно сте забелязали че има хора които наистина привидно са пораснали с по 5-6 см след 18 и разказват за себе си в YouTube или пък препоръчват определени тренировки и режими всъщност този растеж отново си има научно обосновано обяснение което се крие във факта че не целия скелет е калциран всъщност нашия гръбначен стълб се състои от голям процент хрущял които е гъвкав.Хрущялната ни тъкан е съсредоточена в междупрешленните дискове които могат да се разтегнат с около 3мм за 24 прешлена общо става 7,2 см макс.Тези хора са си удължили и изправили гръбначния стълб чрез различни упражнения но не са си издължили костите а само са си разтегнали междупрешленните дискове за да изглеждат по високи ръцете и краката им не са си променили дължината тъй като хрущялна тъкан има само във ставите.
21.08.19
20:06
Здравейте имам един въпрос на 14 години съм и съм висок 162. Татко е 163, мама 153 всички от семейството ми са ниски, освен първият ми братовчед той е към 195. Искам да попитам аз сега като почти съм минал татко се очаква да спра да раста ли ? Ако не е така горе долу колко още ще мога. До 175 дали ще мога да порасна ?
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 21.08.19 20:44.
Нормално до 18 години растеш, но дали за оставащите 14 години още ще порастнеш не може да се каже.
22.08.19
00:52
казано от Димо на 21.08.19, 23:14:
Нормално до 18 години растеш, но дали за оставащите 14 години още ще порастнеш не може да се каже.
Как така 14 ? До колко се расте, а ако си имал предвид 4 години искаш да кажеш, че вече може да не раста ?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече