16.04.11
20:09
Виждал съм доста теми относно главоболие вследствие от клек в 20 повторения и подобни пък и аз получавам такива та реших да споделя информацията относно проблема с която разполагам.
Главоболието представлява остра или тъпа болка в тила и минаваща към челото и слепоочията появяваща се по време или точно след тежка серия. Тя може да продължи със дни след натоварването като постепенно отшумява. Причината за появата им е заради повишаване на кръвното налягане по време на тежка серия заради задържане на дъха или по-точно издишане към затворени въздушни пътища. Казват се Weight lifters cephalgia (препоръчвам на четящите английски да го гоогълнат и да си прочетат сами) което в превод е “главоболие на вдигащия тежести”. Няма точно определено лечение и доколкото разбирам не е и точно определена физическата причина за появяването му. За превенция е добре да се взима аспирин преди тренировка, да се намалят работните тежести и най-важното да се издиша в активната част и издиша в пасивната част на движението.
Ако някой има опит с подобен проблем нека сподели опита си.
П.П. Други възможни причини са напрежение в мускули по врата, прещипани нерви по врата.
Темата беше редактирана от huckleberry на 16.04.11 20:41.
Като бях начинаещ минах и през този проблем...след лекарска консултация се наложи да си дам 2 седмици пълна почивка от физически занимания, след което проблемът вече никога не се появи. И най-важното научи се да дишаш правилно, докато тренираш. Неправилното дишане още повече подсилва тази болка. А колкото до аспирина не виждам смисъл от употребата му в този случай ;)
Мнението беше редактирано от AnToAn4o на 16.04.11 23:25.