17.04.11
20:25
Така преди горе доло 1 година играх футбол не загрях и получих разкъсване , на свивката горе на крака както някой му викат до та**ка адуктор бях по лекари хапчета , мазила сега не ме боли толкова но само като го натоваря чувствам го слаб , може би за това ме боли моля някой да ми каже как да го заздравя че ми писна да ходя по лекари и никакъв резултат !! моля ви стана почти 1 година !!!!!
16.07.11
17:08
Аз имах същия проблем,който се получи от лошо загряване.Не съм се лекувал с нищо,но не ми мина докато не спрях да се занимавам с футбол.Това беше преди повече от 8 години,но все пак опитай с дълга почивка и много старателно загряване преди тичане.
16.07.11
18:05
казано от atanas chachev на 17.04.11, 20:25:
Така преди горе доло 1 година играх футбол не загрях и получих разкъсване , на свивката горе на крака както някой му викат до та**ка адуктор бях по лекари хапчета , мазила сега не ме боли толкова но само като го натоваря чувствам го слаб , може би за това ме боли моля някой да ми каже как да го заздравя че ми писна да ходя по лекари и никакъв резултат !! моля ви стана почти 1 година !!!!!
Основният проблем при повечето футболисти (а и треньори) е, че:
- не тренират аддукторите
- не знаят как да тренират аддукторите адекватно
Ето, примерно, на този младеж му възстановихме аддукторите със специфични упражнения и подходи.
Мазилата и хаповете заглушават симптомите, но не премахват причината.
поздрави
Лазар
Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 16.07.11 18:05.
17.07.11
23:07
лекарите нямат идея как да те излекуват. имат идея как да ти премахнат възпалението и болката, но това е много далече от проблема, от решение или от лечение.
тялото ти ще е много търпеливо с теб и няма да ти мине докато не му обърнеш внимание, дори да ти отнеме години.
Лазаре, аддукторите са част от цялата картинка - прав си. често обаче говорим за цялостна дисфункция на тазобедрената става, както във фронталната равнина(аддуктори и абдуктори), така и в сагиталната(флексори-екстензори) и ротаторната(вътрешни- външни ротатори). просто не тренират разумно. и въпреки че не ги нахрани толкова злобно футболистчетата, пак вярвам че сте засегнали нещата от всичките им страни - иначе нямаше да има резултат.
18.07.11
11:33
казано от ts.vassilev на 17.07.11, 23:07:
и въпреки че не ги нахрани толкова злобно футболистчетата, пак вярвам че сте засегнали нещата от всичките им страни - иначе нямаше да има резултат.
Което ме навежда на мисълта скоро отново да направя анализ на всичките си успешни случаи (но със сегашните си знания) и да видя кое от нещата, които са проработили, все още не съм акумулирал в опита си.
Благодаря :)