18.04.11
12:21
Добър ден на всички :)
Тъй като никъде не намерих инфо, вероятно има, но не мога да го открия, някой може ли да сподели какъв % подкожни мазнини е препоръчително да има една жена, за да е в добра форма? Аз изчислих моя чрез някаква формула, не знам дали е добър метода и ми излезе 16,16 %. Това много ли е, или е нормално?
Ти харесваш ли се такава или не?
Това е по скоро въпроса, а не колко % мазнини трябва да имаш.
http://www.linear-software.com/online.html По-долу има за жени- тия неща са ориентировъчни.
18.04.11
12:29
Ти харесваш ли се такава или не?
Това е по скоро въпроса, а не колко % мазнини трябва да имаш.
Ами горе долу, да. То винаги има накъде повече да се харесва човек. Просто се чудех според нормите дали съм ок. Бих свалила още мазнинки от горната част на бедрата и коремчето малко. Според други хора не е така, но аз понякога малко се вманиачавам във перфектното тяло. Активно спортувам и се опитвам(подчертавам опитвам) да ям правилно :)
И аз не мисля, че е от някакво значение...по нета и без това не можеш да се измериш точно. Ако се харесваш, всичко е наред.
По принцип здравословната горна граница се води ок. 23 %, мисля, а долната - 12.
На мен 23, обаче, ми се виждат много, ако аз съм с 23%, ще съм пълничка.
15% +/-2-3 е златната среда...
ЕДИТ: За жени става въпрос само.
Мнението беше редактирано от Инис на 18.04.11 22:23.
18.04.11
14:09
http://www.xenious.com/body_fat_calculator.php
18.04.11
14:31
Под 15% мазнини си е нисък процент и за мъже, жените спокойно биха изглеждали перфекто и с около +20% при достатъчно активна маса.
Аз съм с 18,4% и изглеждам релефен, разбира се ако машината на която съм се мерил е вярна.
Под 15% мазнини си е нисък процент и за мъже, жените спокойно биха изглеждали перфекто и с около +20% при достатъчно активна маса.
Аз съм с 18,4% и изглеждам релефен, разбира се ако машината на която съм се мерил е вярна.
Имам поглед върху нещата при проследяване във времето на процента подкожни мазнини с калипер. Знам как изглеждам на 11%, виждала съм хора и с 20%, измервани по същия начин. Затова мисля, че 20+ идват в повече.
15% е приемлив за жени, а да си релефен е трудно на тоя процент..в никакъв случай не е нисък.
Машините/кантарите в общия случай не отчитат вярно, ако си релефен, трябва да си най - много 12-13%. Разбира се, зависи и от разпределението на мазнините, но все пак.
18.04.11
14:58
Добре, на мен колко процента ми даваш по снимката от дневника
Ограничил си достъпа, не се вижда.
Той има предвид снимката в дневника му, но ще трябва да попрегледаш повечето мнения за да я видиш. Доколото знам, електронните уреди измерват повече % мазнини от калипера.
Въпросът не е коректен и отговорът не би бил...неслучайно се прави измерване по кожните гънки, а не е на око...
18.04.11
15:55
Защо се притесняваш да дадеш едно мнение, пък било то и от базата на повърхностен поглед, не мисля че някой ще насочи неоправдано агресивната си критика срещу теб ако го направиш. Кожните гънки на едно място са едни, на друго място други, не мисля че те биха предоставили единен обективен критерий, изхождайки от който ще можем да кажем този изглежда по добре защото гънките му са по малки.
Били, не се притеснявам да дам мнение - имам над 2000 във форума, просто едно субективно мнение по малка, черно - бяла снимка би било далеч от всякаква реалност. Не мисля, че тази информация би те ползвала. И все пак - около 14-16%.
Кожните гънки са различни по дебелина, затова и не се взима само една, а няколко и се изчислява по формула крайният резултат. И така е, не винаги човекът с по - нисък % мазнини изглежда по - добре.
18.04.11
16:36
Уау над 2000, чак сега ги видях, поклон за това, и благодаря за хубавото субективно мнение
Всъщност нормалната стойност на % телесна мазнина за възраст 18-25 години е средно 15% за мъжете и 25% за жените. При стойности по-високи с 5% се приема, че имаме на лице затлъстяване. Това е за обикновените хора :) при спортисти оптималния % телесна мазнина е значително по-нисък и зависи от вида спорт, спортната дисциплина, категорията и други. И той е 5-13% за мъжете и 12-22% за жените.
За трениращи, билдери, спортисти и като цяло за хора, искащи да изглеждат добре - оптималния процент е под 12, даже под 10. За жените, около 5% повече.
18.04.11
21:48
Има едни кантари в по-големите магазини и аптеки. Отчитат ти пулс, % мазнини, на тях може ли да се вярва?
18.04.11
22:22
Знаете ли колко е процентът мазнини на културист по време на състезание, защото вашите така наречени нормални стойности за добре изглеждащ човек се доближават до тези на културиста, при достатъчно активна и добре обработена маса под 15% е нисък
19.04.11
14:49
По снимката от дневника имаш макс 14% мазнини, аз съм с 15% и съм супер мазен въпреки, че имам преса :D
19.04.11
15:19
Петко, след като културистът се състезава с от 2 до 4%, то в основен период той би бил в съотношение с мазнините равно на това на човек който просто иска да изглежда добре - според вас. Все пак трябва да се прави разлика между състезателно и несъстезателно ниво. Разбира се който иска максимално нисък процент - а вероятно всички го искат, нека, но не е вярно да се казва, че тези проценти представляват общовалидната норма, която разграничава добре изглеждащите от недобреизглеждащите - тази норма в проценти е по висока. Човек който няма мускули, колкото и да сваля процента, все ще си остане човек без мускули.
Божидар, вероятно ти трябва повече мускулна маса, гърдите и пресата може да ги изкараш и само с чистене - те са най вече даром свише, за да изкараш дабре оформени ръце, крака, гръб си трябва трениране.