2 метра 70 кила . . . .

19.04.11
01:22

Здравейте,
аз съм абсолютен начинаещ, днеска намерих този сайт и се рових в него в продължение на 6-7 часа, като се рових в търсачката доста време и не открих нещо за мен. Извинете предварително ако въпросите са банални или малоумни.
Както се вижда от заглавието имам отчайваща нужда от качване на кила(поне 20). Как се стигна до това положение не ми се обяснява, важното е как да надебелея FAST! Хванах се да ям сериозно( 4-5 на ден) преди 2-3 седмици, но от тогава не съм мръднал нито 1 кило и ми препоръчаха този сайт. На 20 години съм.

Сметнах си така наречения BMR и излезе, че трябва да ям по 2666 калории на ден. Харесах си режима В:П:М = 50%:30%:20% и сметките ми за един ден ми излязоха такива: Въглехидрати 333,35 гр.(68 гр. на ядене), Протеин 200 гр.(40гр. на ядене), Мазнини 60 гр.(12 гр. на ядене).
Проблема ми е, че не мога да си сметна точните нива на В,П,М на всяко ядене. Примерно не знам как да си сметна 4 бъркани яйца стигат ли ми за едно ядене или нещо друго ми трябва?  Тук пише даден грамаж колко В,П,М е, но аз много знам колко грама точно са 4 бъркани яйца. Същото се отнася за всичко.
Ще ви бъда много благодарен ако някой ми помогне с една програма за 5 яденета. Режима ми до сега:
1.  2 принцеси с : маргарин, шунка(бекон, филе), топено сирене, гъби, малко сирене и кашкавал отгоре и ги запичам на скарата. Знам, че е малко претрупано, но става адски вкусно :)
2.  Някакво месо с гарнитура(всеки ден различно) или 2 хот дога в университета
4.  3 яйца с шунка и гъби и всичко на тигана
5.  салата + каквото наготви майка ми :)

Сега като чета тук разбирам, че е било доста неправилно и съм готов да ям : прясно, кисело мляко,  картофи(ако може варени че се правят най- лесно), плодове, зеленчуци и всъщност почти каквото кажете :D стига да не е много скъпо де.

Имам няколко въпроса:
1) Трябва ли да почна фитнес? Всеки ми казва различно. Един, че така само ще изхабявам енергия която ми е нужна друг, че така се напълнявало по- бързо. Моето мнение е първото, защото не виждам как трупането на мускули, за сметка на мазнините, ще ми помогне да напълнея. А аз съм направо пред изчезване :)
2) Гледам тук доста се говори за хранителни добавки преди лягане. Според вас трябва ли да почвам и аз и ако да- какви?
3) Също се говори за извара преди лягане. Честно казано никога не съм ял и дори не знам сам ли трябва да си я правя или се продава в магазин :D

Целта ми не е да ставам Рони Колман, просто искам килограмите да са ми в рамките на нормалното и да не ме е срам да изляза по къса тениска лятото.. :(

19.04.11
09:19

1) Ако правиш къси тренировки със сигурност ще ти е от полза - чак толкова няма да изгориш. А и ако вземаш витамини, имаш апетит и се храниш - резултатите могат да бъдат прекрасни!
2) Засега го отложи вземането на добави просто се храни. Ако толкова държиш или си вземи протеинова матрица или казеинов протеин, но това само при положение, че тренираш.
3) Продава се (поне не съм чул някой да си я прави от форума), но за изварата не съм специалист...

19.04.11
09:43

Мислиш ли, че като надебелееш, че изглеждаш по-добре?! Паласки и сланини, комбинирани с кокали и липса на мускули не е приятна гледка. Почвай да тренираш и да се храниш здраво.

19.04.11
11:54

казано от Петко К на 19.04.11, 09:43:

Мислиш ли, че като надебелееш, че изглеждаш по-добре?! Паласки и сланини, комбинирани с кокали и липса на мускули не е приятна гледка. Почвай да тренираш и да се храниш здраво.

Напълно подкрепям и аз не виждам смисал от маса,ако тя е мазнини.Те нямат форма а просто се разливат.
Така че неминуемо ще трябва да се занимаваш със някакъв спорт,иначе качените килограми са просто излишни.

19.04.11
13:19

Ок съгласих се с вас за тренировките, но искам първо да видя че качвам нещо преди да почна. Ако кача примерно 5 кила скоро време ще почна фитнес. Остава въпроса как обаче..

19.04.11
13:22

казано от MnDulag SS на 19.04.11, 13:19:

... но искам първо да видя че качвам нещо преди да почна...

Никаква логика не виждам в това ти намерение.

19.04.11
13:34

Ще качиш 5 кила лой, които после ще трябва да сваляш във фитнеса с гигантски усилия. Не прави глупости, ами почвай здрави тренировки. Това ще се отрази благотворно на метаболизма ти, както и на апетита. Ще качиш килограми, но те ще са мускул, а не сланина. Повярвай ми, лятото ще те е срам да се съблечеш много повече, ако си с голямо шкембе и цици като на Памела Андерсън, а якото плюскане без спорт ще те доведе точно дотам.

19.04.11
14:02

Мерси на всички отговорили!

казано от Martin Tomov на 19.04.11, 13:22:

казано от MnDulag SS на 19.04.11, 13:19:

... но искам първо да видя че качвам нещо преди да почна...

Никаква логика не виждам в това ти намерение.

Последните седмици ям като побъркан и не съм качил нито 1 кило. Не виждам смисъл като не качвам нищо да почвам да тренирам. Според мен най- много да отслабна така. Повече от ядене през 3-4 часа не мога да ям независимо с или без тренировки и докато не видя някакъв минимален напредък няма да почвам тренировки. По- ‘бърз’ от моя метаболизъм едва ли има :D
И все пак темата я направих ако някой може да ми помогне да си направя режим на ядене, с който ако видя че има напредък ще почна да тренирам.

Проверил си и си сигурен, че усвояваш на 100% храната, т.е. проблемът ти е в мегабързия метаболизъм?

19.04.11
14:06

Да, те културистите, щангистите и другите спортисти от много тренировки виж ги колко са кльощави :D
Нищо ти няма на метаболизма, просто не тренираш и не ядеш колкото трябва. А и е важно колко ядеш, а и какво. И колко усвояваш. Без тренировки няма да качиш, или ако качиш - ще са няколко кила сланина.

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.04.11 14:07.

Как точно смяташ необходимите ти калории? Защото 2666 са ти необходими, за да поддържаш сегашното си тегло. И то при много ограничено от към активност ежедневие. Ако се разхождаш налявно-надясно, лекции, срещи и т.н., то дневната ти нужда отива към 2800 калории. И това отново е, за да поддържаш. Ако искаш да качваш ще ти трябват към 3000-3100.
За грамажа на храната ще ти е необходима електронна везна. Има адски евтини по големите вериги магазини за техника, които струват по 20-25лв.
И напълно подкрепям съветите на колегите над мен. Ако си решил да трупаш килограми, то нека те са от активно тегло (мускули). Без силови тренировки няма как да качиш мускул...само ще трупаш мазнини, което е също толкова лошо като това да си с поднормено тегло. :)
Разбирам, че искаш първо да видиш, че храненето ти дава резултат и си напълно прав. Ако не се храниш правилно и достатъчно, то спорта може да ти навреди отколкото да ти помогне, та...купи си електронна везна, направи си едно меню, следвай го 1-2 седмици и ако всичко е както трябва със сигурност ще видиш 1-2кг. отгоре. Обаче в този момент задължително си купи карта за фитнес или пък започвай да тренираш по лостовете в квартала.

Ето ти и два-три линка (ако случайно си ги пропуснал), които ще са ти от помощ:
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1Jyz7eg47
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874

Поздрави и успех!

19.04.11
20:17

казано от ProXxX на 19.04.11, 18:17:

Как точно смяташ необходимите ти калории? Защото 2666 са ти необходими, за да поддържаш сегашното си тегло. И то при много ограничено от към активност ежедневие. Ако се разхождаш налявно-надясно, лекции, срещи и т.н., то дневната ти нужда отива към 2800 калории. И това отново е, за да поддържаш. Ако искаш да качваш ще ти трябват към 3000-3100.
За грамажа на храната ще ти е необходима електронна везна. Има адски евтини по големите вериги магазини за техника, които струват по 20-25лв.
И напълно подкрепям съветите на колегите над мен. Ако си решил да трупаш килограми, то нека те са от активно тегло (мускули). Без силови тренировки няма как да качиш мускул...само ще трупаш мазнини, което е също толкова лошо като това да си с поднормено тегло. :)
Разбирам, че искаш първо да видиш, че храненето ти дава резултат и си напълно прав. Ако не се храниш правилно и достатъчно, то спорта може да ти навреди отколкото да ти помогне, та...купи си електронна везна, направи си едно меню, следвай го 1-2 седмици и ако всичко е както трябва със сигурност ще видиш 1-2кг. отгоре. Обаче в този момент задължително си купи карта за фитнес или пък започвай да тренираш по лостовете в квартала.

Ето ти и два-три линка (ако случайно си ги пропуснал), които ще са ти от помощ:
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1Jyz7eg47
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874

Поздрави и успех!

Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността ви е 1,2
Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността ви е 1,375
Източник: Калориен баланс и калориен оптимум http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#ixzz1JzDExe28

Сметнах го с индекс 1,2 затова толкова ми излезе. Ще го сметна пак защото явно, че няма да стане само от ядене и лежене :)
Оказа се, че имам някаква везна в нас. От утре почвам да меря.
Втория линк ми помогна адски много вчера!
Третия линк го бях пропуснал.
Ще оставя темата отворена, ако имам въпроси ще питам.
Мерси на всички.

Мнението беше редактирано от MnDulag SS на 19.04.11 20:18.

20.04.11
00:12

Баланси , маланси . яж 3500- 4000 калории на ден . Ако не качваш , яж повече . Тренирай във залата редовно .

24.04.11
22:59

съгласен съм с евгени яж колкото можеж повече и без това не държиж да е  чиста мускулна маса. пък и почни тренировките нищо няма да загубиш от тях

Модерация: Моля, повече не замествайте букви с цифри.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.04.11 07:46.

25.04.11
16:21

Христос Воскресе.

Направих си една програма и ако може кажете добре ли е, не е ли добре.

10ч. - овесени ядки(колко грама?) с мляко + 1-2 моркова
13ч. - пилешка пържола 200 грама или риба + 200 грама варени картофи или ориз + 200 гр. хляб
17ч. - 4 варени яйца + 100гр. хляб
20ч. - зелена салата + кюфте или кебапче(и аз не знам колко) + 200 грама варени картофи или ориз + 200 гр. хляб
24ч. - извара 100-150 грама с 1/2- 1 кофичка кисело мляко и захар + бадеми

Гледам доста хора ги ядът тези овесени ядки за закуска и да ви попитам има ли причина за това? Майка ми вика, че това тя е използвала за отслабване :)
Целите яйца последно вредни ли са или не?
Може би не е много полезно толкова много хляб, но винаги съм ял много и не мисля да спирам.
Изварата е по- добре от добавките преди лягане нали така?

Покрай Великден не успях да я спазвам много много с цялото това агнешко, но закуската и изварата ми бяха стабилни и сега като се върнах в София гледам, че съм качил 1 кило за 3 дена, което си мисля, че е г/д добре, дано да може още повече :)
Ако кача още едно кило така, почвам здрави тренировки.

Мнението беше редактирано от MnDulag SS на 25.04.11 16:35.

Сутринта вкарай 3-4 яйца задължително. Храненията ти в 13 и 17 часа са добре, но вечерята е слаба от към протеин. Кебапчетата и кюфтетата са добър избор, само ако каймата е качествена (тоест домашна или смляна пред теб). Хапвай поне по 3-4 (зависи от грамажа, но гледай общо да са около 200гр.). Аз лично бих намалил малко въглехидратите (без хляба), но гледам казваш, че метаболизма ти е много бърз, така че не мисля, че ще е проблем. Изварата я направи 200гр. и задължително махни захарта. Успех :)

п.с. забравих най-важното - без тренировки нищо няма да стане :)

19.05.11
19:47

Съмнява ме ако качи 20 кила всичкото да е лой, дори и да не тренира. Даже бих казал, че е почти невъзможно за неговия бой. Аз така, навремето бях тапициран скелет, след туй с много плюскане и залежаване станах 100 кг, доста мазен и с тумбак, но все пак масата си я имах, по-добре леко закръглен отколкото щека. 2 г. ми трябваха да изчистя до 90 и сега съм супер. Е, има какво да се желае още ;), но все пак. По темата - по-добре тренирай разбира се :)

Мнението беше редактирано от Cabron на 19.05.11 19:48.

20.05.11
00:52

здравейте
Ще говоря от личен опит.
При мен положението е (беше) същото - висок съм 2 метра и тежа 75кг, имам страшно бърз метаболизъм, а и не особено голям апетит. Правил съм си разни диети с продължителност няколко месеца, като наблягах на количеството храна, но ефект - никакъв. И така си седя на килограмите с години и ни напред ни назад. Изкарах едно боледуване, което ме върна с още 5кг назад и заковах 70-те. След което реших, че трябва да опитам нещо различно и тръгнах на фитнес. Резултати започнаха да идвад доста по-рано отколкото очаквах. Започнах да ходя на фитнес в началото на февруари и следващите 3 месеца качих 9 килограма, като положителния ефект не бе само в килограмите, а и в тонуса като цяло. Все още не пия никакви добавки, но вече започвам да се ослушвам за такива - препоръчаха ми протеини с по-голям процент съдържание на суроватък. С тръгването на фитнес промених и начина си на хранене - прилична закуска сутрин преди работа, след това на обед най-често пилешка паржола (задължително нещо с повечко месо) и за десерт някакъв плод, след като се прибера от работа хапвам отново + 1-2 яйца, следва фитнеса и най-често след него отново съм гладен - дояждам каквото е останало от вечерята и думкам 1-2 банана :). Смея да твърдя, че от 9-те килограма който качих тези 3-4 месеца няма грам сланина.
Успех! :)

Мнението беше редактирано от bmwfan на 20.05.11 00:54.

23.05.11
12:40

Значи в момента яденето ми е такова:

закуска- 2 яйца цели, банан
обяд- 200 бяла пилешка пържола, 100гр ориз(преди да го сваря) или картофи, 3-4 филии хляб
следобед - 3 яйца цели
вечеря- салата или таратор , 200 грама свинско(кебапчета, пържола, наденица..), 100гр ориз(преди да го сваря) или картофи, 3-4 филии хляб
преди лягане - г/д половината на изварата маджаров тоест към 170гр. + 1 кис. мляко

Резултат- почти никакъв. И да искам не мисля че мога да ям повече от това..

Благодаря на горния коментар и аз ще пробвам с тренировки да видя ще има ли подобрение.

Няколко въпросчета - Алкохола(по- точно бирата) и въобще газираното пречат ли по някакъв начин на напълняването? Трябва ли да си следя колко вода пия на ден? Важна ли е водата?

Мнението беше редактирано от MnDulag SS на 23.05.11 12:42.

23.05.11
23:43

Ам имам само един въпрос,който може да не ти се стори по темата,но все пак играеш ли някакви игри за конзола или PC?

24.05.11
00:27

казано от Dancho Petreli на 23.05.11, 23:43:

Ам имам само един въпрос,който може да не ти се стори по темата,но все пак играеш ли някакви игри за конзола или PC?

Не съм играл нищо от близо година. Въпреки това когато съм си в нас и не спя съм пред компютъра.
Наистина не ми се струва по темата :) Защо питаш? Да не е възможно от лъчите на монитора да отслабвам?

24.05.11
15:16

Хах не баце просто е типично за геймърите да са много слаби и пристрастени към ПЦ-то примерно и затова питах ако играеш некви игри да спираш всичко и само да мислиш за следващото ядене и тренировките ;д.Със стабилен режим и фитнес тренировки + много вода не виждам как няма да качиш кила : ).

24.05.11
17:37

Като не можеш да ядеш повече пий мляко .

24.05.11
19:35

казано от MnDulag SS на 24.05.11, 00:27:

Да не е възможно от лъчите на монитора да отслабвам?

10.07.11
11:25

Повярвай ми, дори да станеш 90кг ако не си развил тялото си а си качил сланини, няма да изглеждаш много добре. Дори ще е по-зле... Аз лично съм висок 198 в момента съм 92кг но не изглеждам кой знае колко добре :)  Просто защото не съм тренирал, което в момента го променям.

Ако пушиш цигари, абсолютно задължително ги спри! Цигарите освен че са супер вредни за дихателната и кръвоносната система те ти ускоряват метаболизма. Единствената полза от глупавите цигари е по-бързото усвояване на кофеина от тялото. Тоест ако откажеш цигарите е хубаво да намалиш кафето за да може да спиш нормално през ноща.

Аз лично не пуша от почти 3 месеца. Разликата в килограмите ми от тогава е 7кг. Тези 7кг определено не са мускулна маса и заради това ти казах, че няма никакъв смисъл в самоцелното качване на килограмите. Ще трябват тренировки.

И аз като теб си мислех че имам бърз метаболизъм – глупости. След като спрях цигарите установих че въобще не е така. Просто изглежда всичко се определя от начина ти на живот и от амбицията ти да го промениш. Аз лично в момента съм решил да го променя моя начин на живот. Може би след около 6м - 1г ще споделя какви са резултатите...

PS: Администраторите, мейла за активация на акаунта ми беше отишъл в спама в gmail. Хедърите на писмото изглежда са наред. Този “do-not-reply [at] bb-team [dot] org” изглежда съмнителен, но не мисля че това е причината. Ако други потребители го имат този проблем, google може да са ви вкарали в black листа.

Мнението беше редактирано от a bozhilov на 10.07.11 11:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1