Фитнес тренировки - Всеки ден | 15г.

22.04.11
00:38

Искам да ви питам не съм толкова напреднал във фитнеса, но искам да ви попитам:
- Има ли някакъв проблем ако ходя всеки ден на фитнес (сега го правя) утре ще ми е 8-ми ден без почивка.
Имам в предвид, че няма да има голям напредък както при програмата или нещо което ще забави развитието ми..
имам само малко мускулна във трицепса, също така пия креатин монохидрат.
- Всеки ден правя- гърди, бицепс, гръб и ако не съм толкова изморен корем (засега не наблягам на корема)  -(засега имам някаква нетърпима болка във трицепса и не тренирам него засега)

На 15г. съм някъде към 1,70 - 59-60кг.

Наблягам на храна като:
Сутрин- 06:40 | 1 кисело мляко със 5-6 супени лъжици овесени ядки със сушени плодове + 1 банан
1-ра Закуска- 10:40 | някакъв сандвич от даскалото + 1 пакетче ядки (малко)
Обяд 13:00 | 2 чинии ориз със 3 варени яйца
2-ри обяд 15:20| 2 чиний варени картофи + малко прясно мляко за пиене
Следобедно хапване  17:40 | 3 ябълки + 2 банана
Преди тренировка 19:15 | 1 чиния с ориз + 1 чиния с варени картофи
Креатин - 19:30 | пия го тогава, тренировката ми почва във 20:05 съм във фитнеса
След тренировка - 21:40 | малко месо (предимно пилешко) + салата
Преди лягане: 22:40 | 2 чаши прясно мляко със малък плод (1 банан)

Не съм напреднал помпах през лятото 2010 но тогава не наблягах на храна :|
Преди 3 седмици пак се повлекох към фитнеса :)
Предимно искам да кача мускулна маса. :)
Не усещам никаква умора или нещо което да попречи на тренировката ми, ако е от значение.

иначе усещам напредък, особено във ръцете :)

Благодаря на всеки опитал се да помогне по темата :)

Темата беше редактирана от tonique на 22.04.11 14:52.

Правиш голяма грешка. Тренирането всеки ден няма да те бута напред, а ще те дърпа назад. Искаш покачване на мускулна маса? Това става докато почиваш. В залата даваш стимул на мускулите, а извън нея чрез почивка и ядене им даваш възможност да се адаптират. Без почивка те няма кога да растат. Избери си програма за твоя тренировъчен стаж - “начинаещ”. В сайта има такива. С храната се справяш добре. Плодовете обаче нямат място след 13-14ч. Ако толкова обичаш и държиш на тях, яж ги веднага след тренировка.

Мисля, че това ще ти помогне доста http://www.bodybuilding.com/fun/beginner-to-advanced-bodybuilder-in-12-weeks.html.
Както ти каза ProXxX почивката не е желателна, а задължителна, ако искаш да качваш.

22.04.11
11:53

В момента нищо друго не правиш освен да се изморяваш, най-много да получиш някоя контузия.

22.04.11
12:01

И аз тренирам всеки ден, но раста? :) Не си е грешно, той ако яде като хората и спи нормално, ще си расте :) Пак ще си качва. Аз имах 12тренировки in a row, ама не ми пука :)

22.04.11
12:32

Ха, интересна логика - човека вижда резултата върху себе си, а някакъв си по интернет ще му казва, че не е прав ;)
Значи, не е проблем да тренираш всеки ден. Проблема е, че това ще е до време. Колко време, не се знае - може би няколко месеца. Всъщност, зависи какво разбираш под трениране. И аз съм тренирал всеки ден в продължение на няколко години, но от сегашна гледна точка това си беше само гимнастика за раздвижване (тогава тренирах без тежести).
Ако си правиш базови упражнения, както си трябва, и тренираш здраво и на максимум, няма да можеш да тренираш така всеки ден и да искаш.
Също така, за начинаещ не е оптималния вариант да започне веднага с всекидневни тренировки, защото бързо ще прегори (ако тренира както си трябва де, иначе да правиш концентрирано сгъване за бицепс всеки ден не е проблем ;)).
Почни с 3 пъти седмично и като изчерпиш капацитета на тези 3 тренировки, после прогресирай към повече. Плюс това, при повече от 3 тренировки седмично се прави сплит, а не се тренира всичко наведнъж.
П.П. Между другото, тренираш всеки ден и не усещаш умора, защото тренираш лежерната - гърди, бицепс и малко гръб. Почни да правиш клекове, тяга, гребане с щанга и други тежки упражнения и пак ще си говорим. Освен това, тренираш едва от седмица и вече те боли трицепса? Давай все така и скоро ще те боли всичко.

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.04.11 12:35.

22.04.11
18:25

Да ви попитам по-напредналите:

Пия креатин на SCITEC имам и аминокиселини на SCITEC модел:  ULTRA AMINO
Ето снимка на амино  на 15г. съм 60кг.
На капсули са ама лошото е, че немога да гълтам капсулите :( още от малък имам проблем със тях.
Мога ли да ги стривам или някак да мога да ги приемам без да ми вредят.. :)

И как да ги приемам каква доза трябва да пия :)
Благодаря

P&

22.04.11
18:39

Ако имаш проблем при гълтането, слагай ги в кисело мляко. Ако е друго - продай ги, защото като ги смачкаш - нищо няма да направиш, най-много да се натровиш.

22.04.11
19:16

казано от river ! на 22.04.11, 18:39:

Ако имаш проблем при гълтането, слагай ги в кисело мляко. Ако е друго - продай ги, защото като ги смачкаш - нищо няма да направиш, най-много да се натровиш.

Е, верно ли бе, брат :D  
Да може още някой да даде някакъв отговор да съм 100% сигурен..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1