на 33, искам промяна

24.04.11
16:20

Здравеите на 33 години съм вече, и искам промяна.Висок съм 184 см. 97 килограма.Огромен корем и никакви мускули,абсолиутният начинаещ никога не съм се занимавал със спорт и фитнес.Но по добре късно от колкото никога.Искам да махна огромния корем и да оформя тялото си. До тук изчетените теми ми помогнаха да разбера че,
1-сланините няма как да ги направя мускули.
2-да се храня 4-5 пъти на ден с умерено количество храна.
3-кръгова тренировка  но аз разполагам само с лежанка, права щанга и два дъмбела.
4-тренировки на посоки и без програма = губене на време
Наи вероятно ще вляза в раздел “бисери на форума” но съм длъжен да опитам.Пускам нова тема защото съм в невидение какво трябва да правя,огромният корем - диета за отслабване  никакви мускли в гърди,ръце и гръп -диета за качване на м.маса.
Моля след като спрете да се смеете ако може ми дайте съвет. Ще кача снимки на отчаиващото ми положение.

http://media.snimka.bg/8459/023173652.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8459/023173649.jpg?r=0

ето и с какво разполагам,засега имам само това и трябва да си направя тренировачна програма свързана само с тях.   
http://media.snimka.bg/8459/023173654.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8459/023173656.jpg?r=0

е това беше от мене наистина ще съм много благодарен на хората отзовали се на молбата ми за помощ.

MF

24.04.11
17:27

Първо-ПОЗДРАВЛЕНИЯ. Никога не е късно, приятел.
Второ-това, с което разполагаш, е повече от достатъчно, имайки предвид, че вероятно имаш и..под.
Проучи упражненията в сайта. Постарай се да имаш базистни упражнения, обхващащи цялото тяло-клекове, коремни, лицеви, упражнения с тежести.
Тичай 2-3 пъти седмично сутрин на гладно 20ина минути с умерено темпо.
Ограничи въглехидратите вечер, тоест наблегни на вечеря на белтъчини с ниско съдържание на мазнини-бяло или чирвено нетлъсто месо, яйца, извара. Добави порция зеленчуци.
През деня също намали мазнините, идващи от храни “боклуци”, ако приемаш такива. Намали солта и захарта.
Вкарай в действие овесените ядки, пълнозърнестите продукти, зеленчуците и плодовете. Спри пърженето и го замени с печене, варене, задушаване.
Бих ти препоръчала за начало да тренираш силово 3 пъти седмично, с почивки между тренировъчните дни, или с утринно тичане в тях. Все пак порови се из дневниците на момчетата в сайта, вземи идеи.
Не спирай да търсиш информация и най-вече не чакай готова програма, диета и режим, а започвай веднага с каквото можеш!
Успех!

24.04.11
17:43

Благодаря за подкрепата и бързия отговор,наистина ще се постарая да извлека максимално полезна информация от хората със опит.

MF

24.04.11
19:38

Няма защо, затова сме се събрали.

29.04.11
09:22

Привет и от мен!
Аз съм на твоето диридже, но съм 110кила - тъжно, но факт!
Та по повод тичането - забрави за него, при условие, че не си тичал от години е добре да наблегнеш на уреди (вело..., кростренажори, степери...) - това с бягането може само да ти докара сериозни болки в колената и някоя и друга травма, просто за хора, които са по-тежки от нормалното и не ся бягали от години е препоръчително да не бягат ;-)
Аз лично в момента се чудя дали да инвестирам пари в това  http://www.solarshop-bg.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=297&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=27   или да започна отново да ходя на фитнес (не съм ходил от 3 години), лошото в залите, е че такива като нас не могат да си намерят място, понеже всички тренират с “ебаси и тежестите”, да не говорим, че на кардио-уредите винаги опашка от девойки, които тренират по “часове”... т.е. чувстваш, че мястото не ти е там, но знаеш, че не можеш да се откажеш ... затова аз лично се снабдих с два дъмбела от по 13кг. и с тях си тренирам в къщи и сега се чудя за уреда дали си струва да се закупи ...???...
Ще следя темата ти и ще чакам развитие ;-)

29.04.11
14:37

Привет,пробвах с тичане но повече от 5 минути не мога да издържа и ще ми изкочи сърцето.Затова тичам ходя пак тичане и пак ходене.Започнах да скачам на въже и там нещата стоят близки до тичането, но поне 10 минути скачам преди да започна тренировка ( ако може да се каже тренировка защото нямам програма ). Вдигам щанга от лег с 40 килограма тежести, 5x10 после с двата дъмбела се опитвам да правя сгъване за предмишниците,Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред.Но наи ми харесаха упражненията,Вакуумки за прибиране на корема,Извивки встрани с дъмбели,съчетани с коремни преси 4x25.При мене коремът е наи проблемната зона и съм твърдо решен да го махна.6 години бях международен шофьр и от тогава ми остана така,относно велогометърът не мога да ти дам съвет защото съм ацкият новобранец относно спорт т.н. ако можеш ходи на фитнес а така наречените кардио тренировки ги прави у вас.Аз съм в италия иначе със сигорност щях да се запиша на фитнес.Този моят велогометър е стар и като го въртя издава страшен шум защото е с ремък,При нас наи важното поне според мене е да се изпотяваме яко,от десетина дни вече не ям пържено замених го с варено задушено,белият хляб замених с пълнозърнест,храня се вече по пет пъти на ден с малки количества храна,както бях посъветван.Сега стомахът не ми е така издут и не чуствам тежест.След месец два ще кача нови снимки и се надявам да има разлика,надявам се да съм отслабнал поне с 4-5 килограма.

Мнението беше редактирано от radko petrov на 29.04.11 14:39.

29.04.11
15:49

Да се препоръчва тичане, че и на гладно на човек, който тежи 100 кила, и няма никаква мускулна маса, нито е свикнал на натоварване е чисто убийство на ставите :Д Колелото е добър избор обаче..

05.05.11
18:03

Ще взема под внимание съветите ви,наистина при мене с бягането не се получават нещата.

Мнението беше редактирано от radko petrov на 05.05.11 18:04.

05.05.11
18:59

Ориентирай се към професионална консултация и работа с инструктор/треньор. Във форума има достатъчно добри такива.

05.05.11
20:18

Радко, просто не бързай и тренирай умно - минал съм по този път. нещата се получават малко по малко - просто трябва да си постоянен. добре би било да ползваш велоергометър или велосипед в началото, а тичането го остави за след известно време. добре си се ориентирал в храненето ... има още какво да се доизкусури и там де - четене му е майката ;)

05.05.11
23:05

Наистина има много полезни статии в  BB-TEAM , четя с интерес повечето от тях.Със сигурност няма да станат бързо нещата при мене,но важното е че вече правя нещо по въпроса относно по добрата ми форма и подобряването в храненето ми.Вярвам че с ваша подкрепа ще успея,давате ми съвети и насоки за което сърдечно ви благодаря.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1