25.04.11
11:24
Така миналото лято растегнах правия коремен мускул (в най-долната му част от едната страна), почивах 2-3 седмици и болките отминаха, само не правих клек, защото чуствах сериозен диксомфорт на това място и до днес, дори с леки килограми 60-70 кг. Така, вчера се наложи да помагам на дядката (и то сериозно към 2-3 тона дърав), преместих, та по едно време същата болка от растягането на корема, само че не на същото място, но ето днес като тръгвам да се разпъвам и корема ме дърпа там. Навежда ме на мисълта, че съм повторил контузията. Сега ще почивам до края на другия месец, обаче тоя път искам да направя някакви процедури или нещо подобно. (примерно късал съм влакна, и съм правил следното препоръчано ми от спортен лекар. Загрявам мястото, слагам фастум гел, след 20 минути лед за около 10 минути и така за има няма 2 седмици нямаше помен от скъсано). По-кофти, е че ся чувствам лека болка на мястото,сърбеж от време на време. Категорично не е херния, не ми се ходи пак при хирурга дами каже почивай. Ще пия аспирин 1-2 седмици (може и аулин, но няма смисъл, като че ли?). Нещо да ми препоръчате?
25.04.11
11:30
Говори с някой масажист.. знам ли.. дори и с рехабилитатор, етц.
25.04.11
12:54
А от какво си получил разтягането ? От тренировките за корем ли ?
16.05.11
22:19
А корем как тренираш?
В момента никак.. Вчера звъня на хирурга, да му кажа, че вече имам само леки дискомфорти, и дали да почна да го тренирам, той ме посъветва да изчакам още 1-2 седмици докато отмине и дискофорта и да почвам леко..Попринцип .. с повдигане на вис за долната част, и къси коремни.За страничния,с дъмбели наклон. Сега, като за 2ри път го разтягам, кофти..
29.05.11
21:17
казано от Rikoo на 19.05.11, 22:02:
В момента никак.. Вчера звъня на хирурга, да му кажа, че вече имам само леки дискомфорти, и дали да почна да го тренирам, той ме посъветва да изчакам още 1-2 седмици докато отмине и дискофорта и да почвам леко..Попринцип .. с повдигане на вис за долната част, и къси коремни.За страничния,с дъмбели наклон. Сега, като за 2ри път го разтягам, кофти..
На първо четене ми идва малко размисли по темата:
- като си вдигнал буцата, най-вероятно си легнал назад, защото не можел по друг начин да понесеш теглото. Ако е така - вземи си бележка евентуално за следващия път. Т.е. - не го прави.
- Ако не ли се огъвал назад, значи трябва да направиш корема си СУПЕР здрав като се възстановиш и то не с коремни преси!
Ако си контузен и изпълняваш движения, от които имаш дискомфорт - НЕ го прави! Не и без надзора на вещо лице, което знае ТОЧНО както прави (примерно кинези- или физио-терапевт, за който имаш добри отзиви)
Сега няколко идеи:
- Рейки може да ти помогне да се възстановиш по-бързо
- ако си скептичен и не искаш да пробваш - иди на кинези-тейпинг да те залепят. Кинези-тейпинга стабилизира областта и стимулира по-бързото възстановяване. Помага и да можеш да движиш тренираната част спокойно веднага след манипулацията.
Щом си от Пловдив, намери брат ми във Фейсбук. Може да ти асистира и за Рейки, и да ти даде акъл къде да ходиш на кинези-тейпинг и къде да не.
поздрави
Ами същност, упражнението ще се опитам да го обясня... Единия човек дига другия. В случая единия седи прав и другия (както бях аз) го вдига през кръста като прикляка отдолу, и дефакто силата да го вдигнеш идва, от краката, обаче не бях приклекнал много, и като го дигнах получих болката в корема та така.. а и онзи се беше навел назад и .. абе много тъпо стана, но горе-долу ми мина, но както казах наскоро пак го растегнах :(
Mерси много за помоща, ще видя къде точно и какво да направя тия дни... Засега ще я карам по-полека.
Мнението беше редактирано от Riko на 29.05.11 21:55.