Въглехидратна ротация

04.05.11
19:13

Здравейте,
имам няколко въпроса отностно въглехидратната ротация,понеже от статията във форума не получих достатъчно информация.
Понеже има 3 посоки,които трябва да се следват,въпросът ми е например ако съм в нисковъглехидратен ден това колко калории ще трябва да приемам от мазнини и белтъчини ще рече,съобразно с КБ-то ми,както и в тези със средно количество и високовъглехидратните дни?В статията също пише че в дните със средно количество въглехидрати се прави кардио,а тези с ниско такова,45-50 мин. физически тренировки,защо така? И също каква последователност бихте ми препоръчали да следвам,ако тренирам 4 пъти седмично,където вторник и петък се падат по-интензивните тренировки,а понеделник и четвъртък по-кратките.
П.П. Като цяло тренирам интензивно,но тези дни които ви посочих са по-леки от другите два.

Темата беше редактирана от Daniel Dimitrov на 04.05.11 19:17.

Предлагам в дните с ниски въглехдирати да ги държиш 1гр. на телесен килограм, дните със средни въглехидрати - 40-45% от общите калории, а в дните с високи въглехдирати да са 60% от общите калории за деня.

Белтъчините ги дръж винаги на едно ниво. Около 2,5 до 3гр. на телесен килограм.
Мазнините пък ще гласиш според въглените и протеина. Т.е. изчисляваш си нуждата от протеин и въглехидрати, а останалото от калориите е за мазнини.

В дните с ниски въглехдирати се препоръчват краткотрайни силови тренировки поради същата причина като при всяка НВД. Липсата на гликоген не позволява голям обем и продължителна работа, поради голяма опасност от хипогликемия.

В дните с умерени въглехидрати...да не си гледал Ultimate Diet 2.0…защото не мисля, че в класическата ротация кардиото е най-добрия избор в умерените дни. По-скоро кръгови тренировки за изцеждане на гликогена от цялото тяло и свръхкомпенсацията му в дните с високи въглехидрати. Кардиото може да се включи в края на тренировката при “високите” дни поради по-голямото количество гликоген, с което се разполага. Или в “ниските” дни, когато има засилено “горене” на мазнини от мастните депа и кардиото с ниска интензивност ще засили още повече този процес.

Не съм много сигурен в мнението си, но поне така аз ги виждам нещата. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1