Как да се науча набирания и кофички?

05.05.11
20:09

Здравейте, искам да Ви попитам как да се науча да правя набирания, кофички, коремни, силови и прочее?
В смисъл такъв, че ходя на фитнес обаче ако правя набирания/кофички преди тренировка после нямам сила да правя каквито и да е упражнения и обратното, ако първо тренирам после не мога 1 набиране да направя.

05.05.11
20:18

Ами включвай ги в тренировките.

05.05.11
20:42

Трябва да ги упражняваш много и ще ги научиш :)

05.05.11
20:43

Нали това се опитвам да кажа, че после не мога да правя ниаккви упражнения, защото много се изморявам.

казано от Death__ на 05.05.11, 20:42:

Трябва да ги упражняваш много и ще ги научиш :)

Можеше да си направиш труда да прочетеш първия пост :)

Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 05.05.11 20:44.

05.05.11
21:11

Ами в такъв случай ги редуваи 1 път на фитнес на следващия път на лостове :) Като посвикнеш вече ги смеси :) За силовите набирания ти трябва да можеш да се набираш доста добре в надхват , както и да можеш да правиш експлозивни набирания.За начало за да добиеш повече сила може да не ги правиш на серий ами да си дадеш даден брои за тренировка и да се опиташ да ги направиш за минимално време ,също така можеш да правиш негативни набирания ли как се казват и аз незнам (набираш ,а ако не можеш да се набираш използваи подскок за да стигнеш в горна позиция  и спускаш колкото се може по бавно до доло) :) Дано съм бил полезен

АЧ

05.05.11
21:14

Пешо Флешо даде точната диагноза :) Послушай го :)

05.05.11
21:20

“За начало за да добиеш повече сила може да не ги правиш на серий ами да си дадеш даден брои за тренировка и да се опиташ да ги направиш за минимално време” Тоест на тренировка по 10 набирания да речем, така ли?

А иначе нещо не ми се нарави 1 път на фитнес 1 път на лостове.. :(

05.05.11
21:46

10 са малко но да кажем 50 60 70 80..100 (според  възможностите ти) за минимален брои време смисъл такъв дори да ги правиш по 1 със скок пак е файда важното е да си испълниш броя за минимум време :) другото което ти казах също е много добър вариант аз лично започнах от 3 набирания едвам едвам и от само себе си с времето започнаха да стават все повече и повече аз лично се стремях с всяка тренировка да вдигна + 1 бройка :) правих и доста единици като в горна позиция спусках много бавно надоло

А за фитнеса можеш да ги правиш и в един ден като направиш 1 5минутна почивка между набиранията и другите упражнения

ПС : според мен нищо няма да ти коства ако редуваш 1ден фитнес 1 лостове поне докато свикнеш с упражненията със собствено тегло

Мнението беше редактирано от Пешо Флешо на 05.05.11 21:53.

05.05.11
22:12

Хм а тези 50 60 70 и т.н. не са ли много? Имам в предвид, че съм чел някъде, че ако правиш кофички/набирания без проблем повече от 20 вече трява да се започва с тежести иначе е безмислено (така съм чел)

05.05.11
22:19

аз не ти говоря за 50 в една серия :) например имаш да правиш 100 набирания за време и си ги накъсваш по някакъв начин по 5 по 10 по 2 ако трябва и по 1 просто гледаш да ги направиш за минимално време 100 броя :):)

05.05.11
23:28

Първо се научи да се набираш гладко по 10-12-15 повторения в серия да си ги правиш с лекота и след това от раз ще си правиш по 3-4 силови набирания без проблеми (при мен беше така, само ми показаха как става и по 3-4 си ги правех...), а колкото до кофички почни да ги правиш максимално в 1 серия после ги направи в 3-4 серии, а в последствие си ги вкарай в програмата за гърди :). Успех... Кофички и Набирания са много полезни ;-)

12.05.11
13:56

В тренировката си за гръб винаги първо упражнение слагаи набиранията, 2-3 серии по колкото можеш (дори 1) , след като се измориш допълваш със скрипците, след това си правиш другите упр. Кофичките , като 3то (4) упр за долната част на гърдите също можеш да ги правиш на горния принцип. Не знам по какъв друг начин искаш да се научиш отведнъж да правиш по много, такава магия нема.

12.05.11
16:19

Абе щом нямаш толкова сила, просто слагай по-малко килограми. Просто е. И не е срамно да гребеш с 10кг дъмбел примерно.. Всеки почва от някаде :) .. И важното упражненията да се изпълняват правилно, иначе дори и 100кг. да сложиш, пак си е смешно ако се гърчиш :)

Модeрация: ползвaне на лaтиница.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 06.08.11 17:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1