08.05.11
19:54
Продукти за две порции:
600 гр. Телешки гърди без кост
300 гр. Картофи
Две глави зелен лук
Магданоз
Едно кубче зеленчуков бульон
сол
Приготвяне:
От телешките гърди се отстраняват всички видими мазнини, де що е бяло под ножа :) и се нарязват на кубчета. Картофите се обелват и нарязват по на едро. Прибавя се и нарязания зелен лук. Всичко се слага в тава, за предпочитане тефлонова. Във водна чаша топла вода се разтваря бульона и се заливат месото и картофите. Сол на вкус. Пече се докато изври водата, приблизително 40 минути. След като е готово поръсвате обилно с магданоз, естествено ако го обичате.
Допълнително мазнина не прибавям, защото все пак готвим гърди.
Състав: 620ккал / Белт 60гр / Въгл 30гр / Мазн 20гр - Всичко това за една порция (количеството мазнини зависи от това колко добре ще ги изчистите)
Аз взимам телешки гърди, защото са по крехки, по евтини и могат да се дъвчат.
Темата беше редактирана от megabolic x на 08.05.11 19:55.