27.03.05
13:07
Има болки в гърба и понякога в круста. има ли нещо което мога да взимам за да намаля болката.
КОСМОДИСК е истината(хехе,базикам се)
моиш да видиш някакви мехлеми,ако е моментна болката,иначе пий спазмалгон,то е болкоуспокояващо
Най-добре спри тренировки за почивка, че може да стане опасно с тез болки... После почвай внимателно.
Ползвал съм Фастум гел, бе... да ти кажа пич... пълен т@ш@к е... :twisted:
30.03.05
01:14
Аз преди като кляках и от гребането с щанга(=чукчета) беше започнал да ме боли гръбначния стълб.Спрях да товаря гърба по всякакъв начин и след около месец пак си тренирах но вече по леко.
А иначе спазмалгон и такива немисля че са много удачна идея освен ако болката е наистина силна.Артростоп,фастум гел.....опитай от тях.
Графе,ако толкова много искаш да тренираш с болките,пробвай да вземеш 1 аспирин и 1 кафе 30-40 мин. преди тренировка,ще ти помогнат,а няма все пак да те обезболят дотолкова,че да не усетиш,ако болката се усили много.Добре действа и ако се намажеш хубаво с червен “Бен-гей” десетина минути преди тренировката.Това е най-мекия вариант,но предполагам ще ти помогне.Нещо по-посредата е Беналгинът,той е средно по сила обезболяващо,вземи 1 хапче 30-40 мин. преди тренировка.Ако пак не действа,комбинирай го с аспирин 1 аспирин,1беналгин и 1 кафе.Ако и това не ти действа,значи работата при теб е сериозна и освен ако не се готвиш за някакво състезание,по-добре недей да пробваш с по-силни обезболяващи,само ще се влошиш,а отиди на лекар.
Аз имах подобни болки тези дни /възпалено сухожилие към трапеца се оказа/ и почти ги преодолях, помогна ми един човек, който е много добър масажист /или по-скоро чакръкчия, не съм сигурен за точния термин/. Взема 15 лв. на час, но от първия сеанс вероятно няма да те оправи напълно, въпреки че ще видиш голям ефект, ако е нещо подаващо се на неговите методи.
Ако искаш ми пиши ЛС, ще ти дам телефона му.
При всички положения си почини няколко дена/седмици, докато инстинктивно не усетиш че си готов да се върнеш в залата.
Адски е тъпо да се правиш на мъж и да стискаш зъби, което да те извади евентуално след това за месеци от тренировки /аз направо ще се срина псхически ако някой примерно ми каже 6 месеца никакъв спорт, под каквато и да е форма/.
Това е признак че не тренираш правилно кръста (стойката е неправилна) и аз като теб воден от вдигането на тежко (правех гребане с щанга т.н. чукове с 130 кила и си мислех че е екстра ама си докарах контузия само) така че мисли за правилното изпълнение отколкото за използваните кила сега си тренирам със 100-110 но чисто и гърбът си расте много повече отколкото преди с 130 ВЕРВАЙ МИ